I jeszcze ogólna refleksja co do Serbów. Wcześniej nie analizowałem ich gry. Dopiero teraz popatrzyłem sobie na ich mecze.
Z całym szacunkiem dla brązowych medalistów ME, nie mam pojęcia jak udało im się osiągnąć taki wynik na ME w 13 sezonie. Patrze na te ich mecze i nie mogę się nadziwić. Mieli dużo dużo szczęścia. Zobaczcie jak wygrali bardzo ważny mecz z Hiszpanami, dzięki któremu zajęli pierwsze miejsce w grupie pierwszej rundy i dzięki temu trafili do dużo łatwiejszej grupy w drugiej rundzie
(11068):D Zagrali 1-3-1 na bardzo wysokim poziomie międzynarodowym i wygrali szczęśliwie po dogrywce. Maksymalne ryzyko!:D Później też szczęście im dopisywało. Nie wiem kto wtedy był ich trenerem, ale analizując ich drogę do medalu ME jestem zdania, że swoimi odważnymi decyzjami po prostu wygrał im ten medal.
W obecnych ME Serbia grała bardzo słabo. Na pewno dużo poniżej oczekiwań. W zasadzie ich porażka z Anglią nie dziwi. Do tego praktycznie przez całe eliminacje grali bez prawdziwego SF-a, nie korzystając nie wiadomo dlaczego ze swojego wydaje się jedynego SF-a
(6906282), który był bardzo ważnym ogniwem drużyny, która w 13 sezonie zdobyła brązowy medal ME. Pod koszem sami mutanci nabici w głównych skillach. Oprócz tego uparcie grali szybko, co moim zdaniem nie było ich atutem w wielu meczach (w tym w meczu z nami). Nie wróżę im wielkich sukcesów w najbliższych latach. Pewnie tego sukcesu sprzed 2 sezonów szybko nie powtórzą.
W zasadzie ta faza się jeszcze nie skończyła i każda drużyna ma do rozegrania jeszcze jeden mecz, a Serbowie mają jeszcze jakieś teoretyczne szanse na awans, ale z taką grą nie daje im najmniejszych szans.
Last edited by kozlik4 at 2/28/2011 8:53:21 PM