Ko sem razmišljal o tekmi s Francijo, sem se najbolj bal njihovega organizatorja igre, krila in centra (vsi trije odlično pripravljeni). Nisem si mislil, da bodo igrali Teci&Vrzi po tem, ko smo razmontirali Nemčijo, ki je proti nam igrala zunanjo taktiko. Pričakoval sem tudi, da bodo svojega najboljšega branilca pustili na klopi (Quennet) zaradi slabih podaj ter igrali notranjo taktiko. Zaradi tega sem zamenjal poziciji Mikšiču in Jerinu, saj ima Jerin boljši met in naj bi delal težave njihovemu krilu, ki verjetno nima tako visoke zunanje obrambe, da bi ga lahko resno zaustavil.
Mikšič res ni "scorer"; zame je pomemben kot podajalec, dober obrambni igralec in skakalec. Podoben je našemu OI-ju Potepuhu, s tem, da ima slednji malo slabši šut in skok. V ekipo pa nisem smel uvrstiti preveč podajalcev in premalo igralcev, ki lahko zadenejo, zato je Jerin prišel kot naročen za krilo.
Z veseljem sem opazil, da so se moja predvidevanja uresničila in pričakoval tesno tekmo. Na veliko žalost pa je Jerin že v tretji minuti mogel zapustiti igro zaradi poškodbe; kot sem predvideval, ga nasprotno krilo ni moglo držati, žal pa ga je poškodoval v prvi akciji. S tem so nas Francozi prikrajšali za tretji "scoring option" in centra sta nas lahko točkovno držala v igri le prve tri četrtine. Od vseh igralcev prve peterke smo najbolj pogrešali ravno Jerina, saj bi v primeru poškodbe enega od drugih zunanjih dveh igralcev prišel v igro Požlep in naša igra sploh ne bi trpela. Mogoče sem tukaj jaz naredil napako, da nisem Požlepa označil kot menjavo tudi za Jerina.
Skratka, tri četrtine smo držali Francoze, v četrti pa so dobesedno eksplodirali. V prvi polovici zadnje četrtine so bili nezgrešljivi, medtem ko mi nismo mogli zadeti morja iz ladje. Ko smo začeli zadevati, pa je bilo že prepozno. Francoski center in najboljši igralec tekme je igral vseh 48 minut in še posebej dobro zadeval v zadnji četrtini, ko sem pričakoval, da ga bo zmanjkalo. Sami smo imeli odlične menjave na centrskih pozicijah in ravno tu sem videl našo prednost, ki pa je nismo uspeli vnovčiti. Po tekmi sem od Francoskega selektorja izvedel, da ima njihov center vzdržljivost 5, kar ni nič posebnega (skoraj vsi naši igralci prve peterke in menjave imajo tako ali še boljšo).
Malo mi je žal, da sem šel na "ziheraški pristop" in nisem preizkusil česa novega. Ampak kot sem že napisal, smo šli na zmago. Francoski selektor je izbral odlično taktiko: z Low Postom se je osredotočil na svojega centra, ki je zaradi odlične pripravljenosti edini lahko pariral našim, njihov play pa je bil tudi poglavje zase. Noben drug igralec razen rezervnega playa nas ni posebej ogrožal, zato moram še enkrat ponoviti, da smo tekmo izgubili s slabšim napadom. Hkrati tudi upam, da bosta Požlep in Jerin imela boljšo pripravljenost proti Grkom, saj nisem zadovoljen z našim playem. ž
Tako. Pred nami je ena od dveh odločilnih tekem. Grčijo moramo zmagati, če se želimo uvrstiti v naslednji krog. Zato spet pozivam vse trenerje, da pazijo na minute reprezentantov, saj bomo le tako lahko parirali močni Grčiji.