BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP U21] 20. sezona

[REP U21] 20. sezona

Set priority
Show messages by
This Post:
00
218587.34 in reply to 218587.30
Date: 5/31/2012 4:33:58 PM
Overall Posts Rated:
952952
Šola ni izgovor. Špricaj!

Ne, hecam se. Tudi meni se je dostikrat v srednji šoli zdelo, da imam zelo malo časa. Zdaj z redno službo, otrokom in vsakim vikendom v Kopru ali Ljubljani pa vidim, da sem imel v srednji šoli zelo dosti časa. Samo organizirat se nisem znal.

This Post:
00
218587.35 in reply to 218587.34
Date: 5/31/2012 6:45:36 PM
Overall Posts Rated:
170170
Šola ni izgovor. Špricaj!

Ne, hecam se. Tudi meni se je dostikrat v srednji šoli zdelo, da imam zelo malo časa. Zdaj z redno službo, otrokom in vsakim vikendom v Kopru ali Ljubljani pa vidim, da sem imel v srednji šoli zelo dosti časa. Samo organizirat se nisem znal.

Meni ni problem organizacija.

Meni je problem ker hodm na GJP (Gimnazijo Jožeta Plečnika) in ni tako lahka kakor se zdi, drugi problem pa je da sem aprila 8 testov "falil" oz. jih nisem pisal zaradi popolnoma neuporabnega desnega zapestja (hujša poškodba) in so mi use dali zdejle... tako da moram v 11 šolskih dneh (ocen) pridobiti še 10 ocen !

Ena negativna - popravc.

Pol od 16.junija dalje pa itak uživancija pa lahko se kdaj dobimo na pijači

This Post:
00
218587.36 in reply to 218587.35
Date: 6/1/2012 5:28:43 AM
Overall Posts Rated:
952952
Trening teden za nami se je za Slovenijo izšel zelo dobro! Eden najboljših je bil Mikšič, zelo pa me je presenetil Kapl z dvojnim preskokom v pripravljenosti in zelo dobrim DMI-jem. Jeranko in Lopič - super pripravljenost, prav tako Majer.

A Francozi imajo prav tako svoje adute. Njihov prvi OI je šel na odlično pripravljenost in prav tako eden njihovih centrov. Na srečo imajo zdaj samo enega res dobro pripravljenega centra, mi pa imamo štiri. Predvidevam, da bo Francija ravno zaradi tega igrala zunanjo taktiko.

Zdaj nam preostane samo še čakanje na trening njihovega najboljšega strelca Queneta. Italija še ni dobila treninga, a bi ga mogla zelo kmalu.

This Post:
11
218587.37 in reply to 218587.36
Date: 6/1/2012 8:51:14 AM
Overall Posts Rated:
952952
Francozi se že tresejo! Še vedno sicer mislim, da so favoriti in da ne bo nobena tragedija, če ne zmagamo. Oni so namreč favoriti za prvo mesto in če že moramo proti nekomu izgubiti, je najbolje, da izgubimo proti njim. Bomo pa vsaj videli, koliko smo realno močni proti njim, saj imamo enako entuziazma (oboji smo igrali z levo roko v prvi tekmi) in oboji bomo igrali z enako zavzetostjo tudi v ponedeljek (zmenil sem se enako kot za prejšnjo tekmo).

In zakaj mislim, da se Franzocom tresejo hlače? Poglejte to napoved za drugi krog, ki prihaja od enega od Francozov...

Day 2:
France - Slovenia 90-92
Germany - Azerbaijan 99-77
Greece - Denmark 81-97
Estonia - Moldova 88-86

Bonus Question (2pts)Best rebounder of France - Slovenia?J. Majer

V nekem drugem sporočilu na forumu Francoski selektor primerja naši dve ekipi z malimi medvedki, ki so se rodili vsak v svojem živalskem vrtu. Eden v Franciji, drugi v Sloveniji. Zdaj sta že odrasla medveda in se v ponedeljek srečata ter malo "spoznata". Ali bo Slovenski medved spet tako "brutalen" kot proti Nemškemu prijatelju?

Tako nekako si je francoski selektor zamislil to zgodbico. V čast tej tekmi sem na "polici" enega zaprašenega foruma izpred 10+ let izbrskal svoj stari avatar, ki mi ga je naredil moj dober prijatelj.

From: Cveto

This Post:
00
218587.38 in reply to 218587.37
Date: 6/1/2012 10:26:23 AM
Overall Posts Rated:
3636
:D ta avatar pa poznam. Dobri stari časi mrg-ja. Škoda ker psiha nima vpliva v BB-ju. Po taki zmagi proti Nemcem bi zagotovo imeli prednost.

Lp Cveto

From: Koperboy

This Post:
00
218587.39 in reply to 218587.38
Date: 6/4/2012 9:03:38 AM
Overall Posts Rated:
952952
Samo še pol ure nas loči do tekme s Francijo! Tekma bo verjetno zelo izenačena, saj oboji igramo z enako zavzetostjo. Francozi imajo bolje pripravljeno zunanjo linijo, mi pa naše centre ter menjave za njih. Optimizem mi vliva tekma Francije proti Danski, kjer so danski igralci imeli z izjemo krila zelo dober odstotek meta ter dosti podaj, kar pomeni, da naj bi bili Francozi malo šibkejši v branjenju notranjih taktik.

Ampak tudi če izgubimo, to ne bo tragedija, saj glavne tekme (Grčija in Estonija) šele prihajajo. Seveda pa gremo na zmago!

This Post:
00
218587.40 in reply to 218587.39
Date: 6/4/2012 9:36:53 AM
Overall Posts Rated:
952952
Tako, se mi je kar zdelo, da bodo igrali brez Queneja v prvi postavi. Teci&Vrzi se ne upajo igrati zaradi naše dobre obrambe. Bal sem se, da bodo igrali met pod koš s svojim notranjim krilom, zato sem dal Jerina na krilo, ker ima najboljši met in lahko slabšo zunanjo obrambo tega krila izkoristi.

Ampak kaj nam to pomaga, ko pa je to krilo Jerina v prvem favlu poškodoval...zdaj lahko upamo, da bo Grims naredil svoje delo ter Purkart tudi, ko pride not!

This Post:
00
218587.41 in reply to 218587.40
Date: 6/4/2012 11:32:37 AM
Overall Posts Rated:
130130
Kljub poškodbi Jerina v 1.četertini,smo izgubili tekmo šele v zadnji četrtini.Tu izkušnje nimajo toliko veze,ampak vzdržljivost.To sem zasledil že pred nekaj časa na našem forumu ,se mi zdi,da ravno od našega u21 selektorja.Tudi sam se čedalje bolj nagibam za to teorijo:"Vzdržljivost se stopnuje skozi celo tekmo"
Po zasebnem sporočilu sem poslal svoje mnenje Koperboyu,žal nekatere stvari vidiva povsem drugače.......ali pa na srečo,saj smo tekmo izgubili šele v zadnji četrtini,kljub poškodbi Jerina.Še ena uspešna predstava u21 proti favorizirani Franciji.
l.p.

This Post:
00
218587.42 in reply to 218587.41
Date: 6/4/2012 1:02:55 PM
Overall Posts Rated:
1616
Ja izkusnje v U-21 res nimajo veze ker so vsi enako stari in enako neizkušeni (ajde ena stopnja gor dol). Mislim da danes smo nardil kar smo lahko. Problem je pomoje predvsem napadalni repertuar,kar sicer ni krivda sedanjega selektorja ampak prejšnega. S tem mislim ne samo da je treba trenirance čimbolje trenirat ampak dolgoročno skrbet da ima vsako sezono reprezentanca pokrite vse poziicije. Letos mislim da se nam kr pozna da nam manjka en pravi branilec(mamo kup dobrih playov pa nobenga pravga branilca). Recimo na današnji tekmi je Mikšič sicer opravil dobro delo v obrambi ,vendar je neučinkovit v napadu zaradi slabega meta pod kosem in razdalje ,poleg tega pa je se bolj play podajalec kot suter, in to se bo neglede na taktiko poznalo,saj bo neglede na skile igralec na poziciji nekoliko več sutiral kot podajal kot na poziciji playa.

This Post:
00
218587.43 in reply to 218587.42
Date: 6/4/2012 2:14:03 PM
Overall Posts Rated:
130130
Recimo na današnji tekmi je Mikšič sicer opravil dobro delo v obrambi ,vendar je neučinkovit v napadu zaradi slabega meta pod kosem in razdalje ,poleg tega pa je se bolj play podajalec kot suter, in to se bo neglede na taktiko poznalo,saj bo neglede na skile igralec na poziciji nekoliko več sutiral kot podajal kot na poziciji playa.

Ja,tudi jaz gledam na te stvari enako...
Glede prodiranja in metom pod košem,pa spet nisem več prepričan...Najprej sem bil prepričan,da je potrebno,potem,da ni...sedaj pa ne vem več...morda je kombinacija obojega
l.p.

This Post:
00
218587.44 in reply to 218587.43
Date: 6/5/2012 1:39:18 AM
Overall Posts Rated:
952952
Ko sem razmišljal o tekmi s Francijo, sem se najbolj bal njihovega organizatorja igre, krila in centra (vsi trije odlično pripravljeni). Nisem si mislil, da bodo igrali Teci&Vrzi po tem, ko smo razmontirali Nemčijo, ki je proti nam igrala zunanjo taktiko. Pričakoval sem tudi, da bodo svojega najboljšega branilca pustili na klopi (Quennet) zaradi slabih podaj ter igrali notranjo taktiko. Zaradi tega sem zamenjal poziciji Mikšiču in Jerinu, saj ima Jerin boljši met in naj bi delal težave njihovemu krilu, ki verjetno nima tako visoke zunanje obrambe, da bi ga lahko resno zaustavil.

Mikšič res ni "scorer"; zame je pomemben kot podajalec, dober obrambni igralec in skakalec. Podoben je našemu OI-ju Potepuhu, s tem, da ima slednji malo slabši šut in skok. V ekipo pa nisem smel uvrstiti preveč podajalcev in premalo igralcev, ki lahko zadenejo, zato je Jerin prišel kot naročen za krilo.

Z veseljem sem opazil, da so se moja predvidevanja uresničila in pričakoval tesno tekmo. Na veliko žalost pa je Jerin že v tretji minuti mogel zapustiti igro zaradi poškodbe; kot sem predvideval, ga nasprotno krilo ni moglo držati, žal pa ga je poškodoval v prvi akciji. S tem so nas Francozi prikrajšali za tretji "scoring option" in centra sta nas lahko točkovno držala v igri le prve tri četrtine. Od vseh igralcev prve peterke smo najbolj pogrešali ravno Jerina, saj bi v primeru poškodbe enega od drugih zunanjih dveh igralcev prišel v igro Požlep in naša igra sploh ne bi trpela. Mogoče sem tukaj jaz naredil napako, da nisem Požlepa označil kot menjavo tudi za Jerina.

Skratka, tri četrtine smo držali Francoze, v četrti pa so dobesedno eksplodirali. V prvi polovici zadnje četrtine so bili nezgrešljivi, medtem ko mi nismo mogli zadeti morja iz ladje. Ko smo začeli zadevati, pa je bilo že prepozno. Francoski center in najboljši igralec tekme je igral vseh 48 minut in še posebej dobro zadeval v zadnji četrtini, ko sem pričakoval, da ga bo zmanjkalo. Sami smo imeli odlične menjave na centrskih pozicijah in ravno tu sem videl našo prednost, ki pa je nismo uspeli vnovčiti. Po tekmi sem od Francoskega selektorja izvedel, da ima njihov center vzdržljivost 5, kar ni nič posebnega (skoraj vsi naši igralci prve peterke in menjave imajo tako ali še boljšo).

Malo mi je žal, da sem šel na "ziheraški pristop" in nisem preizkusil česa novega. Ampak kot sem že napisal, smo šli na zmago. Francoski selektor je izbral odlično taktiko: z Low Postom se je osredotočil na svojega centra, ki je zaradi odlične pripravljenosti edini lahko pariral našim, njihov play pa je bil tudi poglavje zase. Noben drug igralec razen rezervnega playa nas ni posebej ogrožal, zato moram še enkrat ponoviti, da smo tekmo izgubili s slabšim napadom. Hkrati tudi upam, da bosta Požlep in Jerin imela boljšo pripravljenost proti Grkom, saj nisem zadovoljen z našim playem. ž

Tako. Pred nami je ena od dveh odločilnih tekem. Grčijo moramo zmagati, če se želimo uvrstiti v naslednji krog. Zato spet pozivam vse trenerje, da pazijo na minute reprezentantov, saj bomo le tako lahko parirali močni Grčiji.

Advertisement