BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Hücuma Karşı Savunma Taktikleri

Hücuma Karşı Savunma Taktikleri

Set priority
Show messages by
This Post:
00
38778.34 in reply to 38778.29
Date: 7/17/2008 6:13:02 AM
Overall Posts Rated:
153153
çıktığım taktikle dağıtırım derken, 3-2'yi kastettin değil mi:))

CP-3 hocam;

ofansif gidişi kuvvetli, pas ve top tutması yüksek oyunculardan kurulmuş bir kadro tam saha presi atlatır ve çok kolay basketler buldurur.oyuncu her sistemde oynar, katkı yapar..
hücum stratejisi olarak tek bölgeden yüklen ve bol paslı kadroyla çık..
savunmayı bütün oyuncuların iyi yapsın, ribaundlar kendiliğinden gelir zaten.

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
This Post:
00
38778.36 in reply to 38778.35
Date: 7/17/2008 10:32:31 AM
Overall Posts Rated:
11
arkadaşlar,

herşey iyi güzel de bazı noktaları atlıyorsunuz gibi geliyor bana.
öncelikle şöyle bir durum söz konusu değil oyunda, ben koş ve vur için 1-3-1 yaparım içeri bak oynarsa 2-3 yaparım gibi bir genelleme yapmanız hata. Her hücumö taktiğinin olduğu gibi savunma taktiklerinin de normal dediğimiz hücum ve savunma taktiklerine artıları var eksileri var.
rakibi iyi analiz ederseniz, çok uç bir örnek olacak ama koş ve vura 2-3 çıkmanız ya da daha gerçekçi ve uygulanan bir taktik olan içeri baka 3-2 defasif taktiği ile maça çıkmanız gerektiren durumlar olabilir.
sonuç olarak bu taktiklerin normal durumunuza ne gibi katkı yapacağı ve götüreceği rakibin analizi sonrası çıkartmak daha sağlıklı ve akıllıca olacaktır.
Bu nedenle ben hiçbir zaman şu hücuma karşı şu savunma taktiği iyidiri kabullenmiyorum. Rakibiminizin son maçlarına bakın. Hangi yönleri kuvvetli, nerelerden sayı buluyor daha çok, ofansif gidişi ne durumda, hangi oyuncusu hangi bölgelerden sayı buluyor, v.s. bu analizler yapıldıktan sonra eminim şunu daha iyi göreceksiniz, hangi özelliğe sahip takımlara karşı hangi defansif taktik kullanılmalı ( ki doğru soru ve konu başlığının bu olması daha olacaktır) soruları cevap arayacaktır.
Sonra motora kabahat bulmayın bazı arkadaşlar gibi adam içeri bak oynuodu ben 2-3 yaptım ratinglerimde ondan daha iyi neden yenildim die isyan bayrağı açmayalım

This Post:
00
38778.38 in reply to 38778.37
Date: 7/17/2008 12:08:04 PM
Overall Posts Rated:
11
yok ben senin takıma özel konuşmadım.
genel olarak hüzuma karşı savunma stratejilerinden bahsettim.
zaten sen benim dediğim yoldan rakibin üçlüçülerini durdurmayı hedeflemişsin ki gayet mantıklı. takım olarak da içeriden kuvvetli olduğundan bu bölgeye yüklenmişsin ona da birşey diemem.
sadece rakip bu hücum planıyla oynuyorsa şu taktikle çıkmalı yanlış geliyor bana...

This Post:
00
38778.39 in reply to 38778.38
Date: 7/17/2008 12:16:41 PM
Overall Posts Rated:
227227
+1 simonin hocamın değdiği gibi yeri geldiği kendi taktiği kabul ettiirmeliisn karşı takıma