Osobně si myslím, že ideál je tak 11-12 hráčů.
Aby hráči byli schopni udržet vysokou formu, měl by každý v týdnu odehrát aspoň 40 minut, lépe 48 minut a naopak by neměli hrát více než 80 minut. Což když si člověk zprůměruje a nepočítá s tím, že v nějakém zápase hraje prodloužení (což jsou spíš výjimky), tak to dělá podle počtu hráčů následující průměrný počet minut na jednoho hráče:
15 hráčů - 48 minut
14 hráčů - 51 minut
13 hráčů - 55 minut
12 hráčů - 60 minut
11 hráčů - 65 minut
10 hráčů - 72 minut
Pochopitelně by se měl každý snažit ty lepší hráče směřovat co nejblíže 80 minutám a ty náhradníky spíše k těm 48 minutám, aby co nejvíce využil sílu týmu.
Při 11 hráčích může nastat problém, když se někdo zraní a musí člověk pak hrát jen s 10 hráči. To si myslím, že už je celkem problém ty minuty ohlídat (zvlášť když si trenér někdy s tím střídáním dělá co chce).
Takže jako ideál bych doporučil 12 hráčů. S postama bych si nedělal problém, protože většina hráčů je využitelná minimálně na 2, někteří i na 3 posty.
Po 30 padají vlatnosti. Větší problém to dle mých zkušeností je tak od 33.
Takže u těch starších hráčů bych se hlavně díval na cenu. Začínajícímu týmu může takový hráč, když je koupený za cenu v řádek jednotek nebo max. desítek tisíců pomoci aspoň chvíli a až se více zhorší, tak ho holt propustí. Ale rozhodně bych se nepouštěl do nákupů starších hráčů za vyšší ceny, to už je lepší si koupit horší mladší hráče na trénink a za sezonu nebo dvě z nich mohou být pěkní hráči. Hráčům tady skáčou vlastnosti při tréninku docela rychle (nedávno jsem se na to u svých hráčů díval a při dvoupostovém tréninku mi mladí hráči 18-19 let udělali za sezonu okolo 10 skoků, pokud si to dobře pamatuji).
Edit: Tak jsem si to dohledal, 19 a 20 skoků mi udělali hráči za 2 sezony a kousek letošní (je jim 20 let) a 13 skoků udělal za 1 sezonu a kousek letošní další hráč (je mu 19 let).
Last edited by rwystyrk at 9/16/2008 9:20:07 AM