BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Reprezentacja sezon 11/12

[NT] Reprezentacja sezon 11/12

Set priority
Show messages by
From: kozlik4

This Post:
00
125131.343 in reply to 125131.340
Date: 2/15/2010 7:36:55 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41384138
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Dzięki za odpowiedź. Kwestię czata rozumiem...ale według mnie nie ulega wątpliwości, że udostępnianie wypowiedzi wyciętej z czatu jest to po prostu nie fair. Wiadomo, że wypowiedź wycięta z kontekstu nie jest już tą samą wypowiedzią...a często może całkowicie zmieniać sens i zamysł oryginalnej wypowiedzi. Prezentowanie takich wypowiedzi nie wiem czemu służy. Na pewno nie rozwiązuje problemów kadry.

Zgadzam się, że padły tam słowa, które w momencie kiedy są wyrwane z kontekstu mogą bulwersować, czy po prostu się nie bardzo podobać. Mogę odnosić się tylko do tego co sam wtedy powiedziałem...ale wydaje mi się, że nikt nie miał na celu obrazić al saida.

O ile jeszcze w innych przypadkach kiedy atmosfera jest gorąca udaje się po jakimś czasie dogadać i wszystko w dalszej perspektywie jest ok...o tyle każda wypowiedź hatcheta i al saida w kierunku Mr.Presidenta kończy się tak samo. Chyba coś w takim razie jest nie tak i nie do końca zgadzam się, że wina leży równo po obu stronach. Czasem mam wrażenie, że oni na serio szukają tylko pretekstu żeby zaatakować. Ich wypowiedzi zaczynają się zazwyczaj najpierw od jadu, a dopiero w dalszej kolejności mają czasami, bo też nie zawsze jakiś głębszy sens. W tym momencie Mr.President też zaczął odpowiadać w podobnym tonie i wcale mu się nie dziwię...bo ile można tolerować takie zachowanie.

From: al_said

This Post:
00
125131.344 in reply to 125131.332
Date: 2/16/2010 12:56:17 AM
Overall Posts Rated:
88
Chciałbyś, żebym wchodził np. na forum PLK pod innym nickiem i czekał na Twoje potknięcie lub aż wspomnisz o Mr.Presidencie, czy o kimś innym i poźniej to wykorzystał w rozmowie z Tobą?...

I tym się różnimy, bo ja siedzę na forum PLK co kolejka i nikt nikogo nie obraża, nikogo nie obsmarowuje za plecami. Zresztą spytaj się kilku bezstronnych osób. Aha i zawsze jestem pod swoim nickiem.

Kto to jest szogun nie mam pojęcia i nic mnie to nie obchodzi (ale pewnie i tak go nie przeprosicie) z tego co wiem, z innych "spotkań" na czacie osoba która przesłała mi wasze teksty na gg (wiecie, że gg ma archiwum? więc żadnych haków nie zbieram, ot Pan Selekcjoner poszedł znowu na spacer z prawdą więc odszukałem cytatę i zaprezentowałem wasz poziom ogółowi BBspołeczeństwa) zawsze siedzi pod swoim nickiem. No i z tego co mi wiadomo na czata może wejść każdy.

Na koniec - popełniasz stale, notorycznie, permanentnie i co tam jeszcze chcesz, jeden zasadniczy błąd, zresztą nie tylko ty. Ja nigdzie nie napisałem, że się zgadzam z tasakiem. W życiu nie krytykowałem nikogo za to, że chce czy nie chce mu szukać zawodników, więc nie rozumiem czemu nagle jestem na pierwszej linii tego ataku. My naprawdę nie jesteśmy bliźniakami jednojajowymi, i nie korzystamy z jednego kompa. A każdy z nas ma prawo, i ma własne poglądy, niejednokrotnie skrajnie różne od drugiego. Więc przestańcie pisać, że skoro ja napisałem czy on A to znaczy, że obaj tak uważamy.

Teraz weź głęboki oddech, przeczytaj jeszcze raz poprzedni akapit, a później moje dwa pierwsze posty (125131.312) (125131.313) później odpowiedź Selekcjonera kadry narodowej (125131.314) i powiedz mi kto tu przesadził i bez sensu nakręcił tą dyskusję, aha swoje posty też możesz przeczytać. Dla mnie mam nadzieję, że dla was też to koniec tematu, bo primadonny to są w teatrze.

@m4ti_: dzięki za wyczerpującą odpowiedź, co do meritum to z perspektywy czasu szkoda, bo kadra żegluje w stronę maksymalizacji pensji, a twoja koncepcja czy też Szefcia wywody mogły nas zaprowadzić w ciekawsze miejsce niż farmy, gdyby chociaż te farmy mogły dostać dotacje z UE:).

From: al_said

This Post:
00
125131.345 in reply to 125131.339
Date: 2/16/2010 2:04:17 AM
Overall Posts Rated:
88
Ciekawi mnie, dlaczego al ma pretensje o brak wskazówek nt. treningu swojego gracza, po czym sam przyznaje, że był on zbyt cienki by być w bazie.. Jeśli nie ma go w bazie, to skąd skaut ma widzieć o jego istnieniu i wysyłać właścicielowi wskazówki nt. treningu? No ale może coś tu pomieszałem..

Tu nie chodzi o wskazówki gdy miał 18 lat i zarabiał może 3k, ani gdy miał 19 czy 20, bo żeby zrobić z niego gracza pod U21 trochę wiedzy posiadam a i Leszka znam dość dobrze i obaj wiedzieliśmy co z Moritza ma być za typ. I o to, że nikt się do tamtego rozwoju nie wtrącał jestem wręcz wdzięczny, bo i tak bym zrobił z niego defensywnego C i tak. Zresztą chyba dobrze wykonałem swoją pracę skoro gość z bazowym poziomem zbiórek 4 ma je teraz na takim samym poziomie jak ocierający się w zarobkach o pół miliona C z reprezentacji seniorów.

Ale teraz mamy dyskusję na forum, że Włosi, jak i inne kadry mają wyższy potencjał od nas i stąd moje pytanie do skauta, do selekcjonera (żeby mi wskazał skauta) który by się ze mną skontaktował i powiedział mi co mam zrobić z moim hof'em. Zamiast tego jak widać z zapisu czata oni wiedzą, że ja ze skautem współpracował nie będę. Więc stąd są moje pretensje, bo jak znam życie za kilka tygodni, miesięcy dowiem się, że go zmarnowałem bo zrobiłem z niego klona strzelam 5 innych graczy z bazy.

From: kozlik4

This Post:
00
125131.346 in reply to 125131.345
Date: 2/16/2010 12:42:25 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41384138
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Tam nic nie było, że wiemy że nie będziesz z nikim współpracować...Napisałem tylko, że tak podejrzewam:D To były tylko i wyłącznie moje odczucia. Patrząc na to jak przebiegają Wasze rozmowy, jak bardzo się lubicie z Mr.Presidentem, na fakt że nie włączyłeś Luderitza do bazy itd. chyba mogłem tak przypuszczać? Co do naszego poziomu to wolałbym, żebyś go nie komentował. Ja też mam opinię co do Twojego...także proponowałbym zakończyć już ten temat...Skoro w PLK możecie się dogadać to dlaczego tutaj za każdym razem jak rozmawiacie z Mr.Presidentem dochodzi do takich kłótni. Ok Mr.President nie był Wam teraz dłużny...ale był czas kiedy odpuszczał, starał się puszczać mimo uszu. Może problemem jest właśnie wzajemny szacunek do siebie. Do graczy PLK, starych wyjadaczy BB Wam szacunku nie brakuje. Natomiast każdego innego menadżera mam wrażenie traktujecie z góry po kolei wytykając błędy, zamiast wykorzystując swoje doświadczenie strać się im zapobiegać jak robi to chociażby vinni. Czy chociaż raz doradziłeś w czymś Mr.Presidentowi? Przecież masz ogromne doświadczenie i bardzo dużą wiedzę. Was trzech sporo zrobiło dla polskiego BB. Nie możecie w końcu zluzować i wzajemnie sobie pomagać dla dobra polskiego BB?

Co do Luderitza to z mojej strony szczerze: great job. Rozwiałeś moje wątpliwości co do chęci współpracy więc nie widzę przeszkód żebym nie miał z Tobą porozmawiać na temat przyszłości Luderitza:)

This Post:
00
125131.348 in reply to 125131.347
Date: 2/17/2010 2:31:40 PM
Overall Posts Rated:
33
Wiem ze moze nie mam duzego doswiadczenia w tej grze(gram od wrzesnia), ale wpadlem na taki pomysl, zeby np. zrobic jakies forum (np. postawic na phpbb) - wstep tylko dla tych ktorzy zajmuja sie kadra - selekcjonera, skautow i prezesow, ktorzy trenuja grajkow pod kadre. wtedy nie mielibyscie problemu ze ktos podejrzy zacne plany naszej reprezentacji i moznaby to bylo jakos ladnie w porzadku prowadzic - np. dany zawodnik - jaki trening, skoki co tydzien, przyrost pensji z calca znanego wszystkim, opine porady itd itp... Co o tym myslicie? Mam nadzieje ze ktos wypowie sie na ten temat.

Pozdrawiam Prezesy:)

From: janiu

This Post:
00
125131.350 in reply to 125131.349
Date: 2/17/2010 4:04:07 PM
Overall Posts Rated:
33
o dotarcie powinni zadbac skautowie, nie zebym komus rozkazywal, ale np. przy "łapance":P ktos decyduje sie trenowac to odrazu link do forum i sprawdzenie osobnika, co by nie okazal sie szpiegiem (po ip, czy jakims tam logach w bazie BB - zadanie dla GM o ile takie cos moze zrobic).

From: Mario
This Post:
00
125131.351 in reply to 125131.350
Date: 2/18/2010 7:38:40 AM
Overall Posts Rated:
605605
Ilu zawodników w tym sezonie wystąpiło w naszej kadrze? Albo ilu zawodników liczy nasza dorosła kadra?

This Post:
00
125131.352 in reply to 125131.317
Date: 2/19/2010 8:44:35 AM
Overall Posts Rated:
1010
Brawo:) Widzę, że Twoje macki sięgają dalej niż to się komukolwiek mogło wydawać... Fajną robotę Szogun dla Ciebie robi... Chyba, że robisz ją sam dla siebie... Ale przyznaję, że teraz rozumiem dlaczego masz ciągle taką manię prześladowczą...
Nie wiem tylko co z tego cytatu wynika... Każdy na prawo myśleć co chce o Tobie, o mnie czy kimś innym. Ma prawo też wyrażać swoje zdanie. A to skąd na takie informacje to jego prywatna sprawa i Tobie nic do tego... no chyba, że sam o tym powie.
Dzisiaj płaczesz, że skaut się Twoim zawodnikiem nie interesuje i Ty biedny nie wiesz jak masz go trenować... Jednak zapomniałeś dodać, że sam specjalnie nie umieściłeś go w żadnej bazie, by skaut Ci się do treningu nie mieszał... Kiedy ja tworzyłem swoją bazę przed sezonem i umieściłem w niej Twojego zawodnika, to fochy strzelałeś, że śmiałem bez zgody wielmożnego pana powołać go... Jak już mówiłem jesteś jednym z wielu i tak też będziesz traktowany więc radzę zejść na ziemię. Czy Ci się to będzie podobało, czy też nie, to jeśli będę miał potrzebę powołania go do kadry, to zrobię to, bez względu na Twoje uczucia do mnie:) Nie przejmuj się też tym iż napisałem że nie lubię Twojego zawodnika. Pogorzelca też nie lubiłem jak mnie okładał w lidze ale teraz jest w NT...a więc nie trać nadziei;)
Przy okazji. Posty na które rano wyprodukowałeś odpowiedzi też nie były do Ciebie a mimo to nie przejmowałeś się tym... Także nie waż się upominać mnie,że odpowiedziałem na Twoje jednoznaczne zaczepki w stosunku do mnie w postach skierowanych do innych. Będę odpisywał na wszystko na co będę chciał i Tobie nic do tego. Na Ciebie szkoda mi już ust strzępić więc bez odbioru..

Takimi tekstami zwolenników Ci nie przybędzie... Powiedz jeszcze, że kadrę masz w d... i wcale Cię oona nie obchodzi.
Nieważnem jaki hatchet czy al by nie byliby ty jako trener kadry narodowej (czyli w pewnym sensie przedstawiciel na świat) nie możesz wdawać się w bezsensowne dyskusje i zachowywać się jak dziecko z podstawówki.

This Post:
00
125131.353 in reply to 125131.352
Date: 2/21/2010 12:27:09 PM
Overall Posts Rated:
296296
Właściciel: FC Floirac

Pensja (tygodniowo): $ 59 486

piekny SF made in France. rewelacyjne oborny plus atak z obwodu, czego więcej chcieć u takiego zawodnika?:)

(5829870)
DMI: 764100
Wzrost: 6'6" / 198 cm
Potencjał: historyczny zawodnik
Stan formy: sprawny

Rzut z wyskoku: świetny Zasięg rzutu: wybitny
Obr. na dystansie: rewelacyjny ↑ Kozłowanie: znaczący
Wejście pod kosz: wybitny Podania: silny
Rzut z bliska: silny Obr. pod koszem: rewelacyjny
Zbieranie: znaczący Blokowanie: słaby
Kondycja: silny Rzuty osobiste: porządny

Doświadczenie: niezdarny