BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XV.

Kérdés és csevegő XV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
202820.345 in reply to 202820.344
Date: 12/6/2011 7:36:54 AM
Overall Posts Rated:
411411
de miért is? ez ugyan úgy a jó managelés része mint bármi más. lásd élőben amikor az MU lazára veszi a liga kupát a motsal felálló Palace ellen, és el is bukja a meccset. vagy amikor a Madrid idegenbe viccesre veszi a 3. osztályos csapat elleni meccset és az elveri 4 góllal úgy, hogy a visszavágón se kap ki többel. ez a való életben is így van. vannak akik tudatosan lazulnak vannak akik teljes csapattal állnak fel stb. nem tudom, mikor ajánlottam eddig fel laza-lazát én (talán eddig 1x max), többségében elfogadom akkor is, ha nem azt diktálja a meccsünk. és volt már ha jól emlékszem 2x olyan, hogy nem fogadtam el, de mégis ellazáztam. ez egy taktikai csata, a nagy bajom az, hogy nem lehet fixen számolni a ts-el mint mondjuk HT-ban! mindenki tudja, hogy jó ha van de azt hogy minek azt senki.

From: Dawa

This Post:
00
202820.346 in reply to 202820.345
Date: 12/6/2011 8:33:53 AM
Overall Posts Rated:
106106
Tévedés :)

This Post:
00
202820.347 in reply to 202820.328
Date: 12/6/2011 8:45:38 AM
Overall Posts Rated:
2828
Ezt egyszer már én is leírtam de semmi válasz nem jött akkor rá !
Teljesen egyet tudok érteni veled.

Nekem a megoldásom hogyha attól jön akivel a következő meccsemet játszom nem olvasom el a levelet..

This Post:
00
202820.348 in reply to 202820.345
Date: 12/6/2011 9:30:28 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ok, legyen a jó managelés része, hogy elveszel egy lehetőséget a gyengébb csapattól. De akkor az miért nem a jó managelés része, ha átver? Ha szerinted az, hogy kitolsz a másikkal, lehetetlen helyzetetbe hozod, elfogadható taktika, akkor nem értem, miért a sok felháborodott hozzászólás, meg egymás gerinctelennek hívása. Fogadjátok el, hogy a másik jobb manager és élt egy taktikai lehetőséggel (ellenfél átverése).

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.349 in reply to 202820.348
Date: 12/6/2011 10:05:28 AM
Overall Posts Rated:
9797
Azért ez nem ugyanaz. Nyugodtan lehet azt mondani a laza-lazára, hogy köszi, de nem.

This Post:
00
202820.350 in reply to 202820.349
Date: 12/6/2011 10:12:01 AM
Overall Posts Rated:
2828
Igen de ha te ajánlod és én mondom hogy " nem köszi ".
Akkor ha te nyerni akarsz nyilván tudni fogod hogy nem lazázok majd.., ha sztd ez jó...az te dolgod.

This Post:
00
202820.351 in reply to 202820.350
Date: 12/6/2011 10:20:43 AM
Overall Posts Rated:
9797
Igen de a laza-lazát akkor nem éri meg elfogadni, ha motsolni akarsz. Ekkor ugye meg akarod lepni az ellenfeled, fontos neked a győzelem. Ha normálozni akartál eredetileg miért ne fogadnád el a laza-lazát? Ez neked is jó, hiszen csapatszellemet nyersz, és az azonos hozzáállás ugyanúgy megvan (hiszen ugye nem tudhatod, hogy az ellenfeled mivel jön, a normál az alap, tehát az e lgvalószínább).

Ha meg motsolni akartál de laza-lazát ajánlanak. Visszautasítod, és motsolsz. Ellenfeled 90%, hogy nem fog motsolni, hiszen azért ajánlott laza-lazát, mert szüksége van a csapatszellemre. Nagyon kevés olyan szituációt tudok klubszinten elképzelni, ahol felajánlom a laza-lazát, majd a nemleges válasz után motsolok.

This Post:
22
202820.352 in reply to 202820.349
Date: 12/6/2011 10:22:34 AM
Overall Posts Rated:
310310
Persze, csak éppen akkor ezzel el is árultad, hogy nem fogsz lazázni. Épp ezt magyarázom, hogy (szerintem) nem valami gerinces dolog felajánlani a laza-lazát, mert ezzel arra kényszeríted a másikat, hogy elárulja, hogy arra készült hogy meglepjen... Vagy hazudik, akkor meg itt a fórumon lesz nyilvánosan meghurcolva.
Ha viszont szerintetek a taktika része ez a fajta üzenet, akkor fogadjátok el, hogy az átverés is a taktika része. Más kérdés persze, ha az nem tartja be a lazát, aki ajánlja, az szerintem is gerinctelen.
Az az idegesítő a dologban, hogy 99%-ban az erősebb csapat ajánlja a laza-lazát, így még nagyobb előnyhöz jut. A legidegesítőbb meg az, amikor kupában ajánlgatja ezt az amúgy is sokkal erősebb ellenfél.
Nekem is volt pár szezonnal ezelőtt, hogy nem léptem be meccs előtt, így nem olvastam a másik csapat laza ajánlatát, normállal mentem, így nyertem 7 ponttal. Abban a szezonban ez egész pontosan 2 helynyi különbséget jelentett, negyedik lettem, ha elbukom azt a meccset, hatodik lettem volna és valószínűleg kiesek az osztályozón, ahogy ki is esett a hatodik helyezett, aki egyébként erősebb volt nálam. Komolyan gondolod, hogy szerinted tisztességes ez a hozzáállás? Hozzáteszem, küldtem neki üzenetet, hogy bocs, de nem léptem be, csak a meccs kezdetekor, erre jött a válasz, hogy ha ezt tudja, normállal jött volna ő is. Miért is kéne nekem az amúgy is erősebb csapatot támogatnom azzal, hogy bevállalok egy biztos vereséget? Főleg ha ez ebben a konkrét esetben a kiesést jelentette volna nekem. Hozzáteszem a másik csapat ötödik lett és ha nyer, akkor is ötödik lett volna.
Hát csak ennyi múlik egy-egy ilyen ajánlaton. Én a magam részéről továbbra is fenntartom, hogy nem tisztességes a kisebb csapatok amúgy is szűkös lehetőségeit korlátozni és most hogy látom, milyen az átlag hozzáállása (ez taktikai elem, nem szégyen a kisebbet ellehetetleníteni), innentől én lelkiismeretfurdalás nélkül fogom taktikai elemként alkalmazni az átverést, ha valaki rámüzen laza-laza ügyben.

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.353 in reply to 202820.352
Date: 12/6/2011 10:28:03 AM
Overall Posts Rated:
9797
Semmi elítélni való nincs a laza-laza ajánlásában. Ez nem egy gerinctelen húzás, hanem egy kölcsönösen hasznos megállapodás. Legalábbis a csapatszellem szempontjából. Ha meg nyerni akarsz, megmondod, hogy nem lazázol és kész. Ha átakarod verni az ellenfelet átvered, ezt mindenki eldönti, kinek mi fér bele (nekem nem fér bele).

This Post:
00
202820.354 in reply to 202820.352
Date: 12/6/2011 10:32:31 AM
Overall Posts Rated:
117117
mindenben egyetértek veled.... az átverés pontig (azt azért nem..). Én egész egyszerűen figyelmen kívül hagynám ezeket az üzeneteket :) ha meg valaki hallgatás beleegyezés alapon állítja a csapatot, így járt :)

This Post:
00
202820.355 in reply to 202820.353
Date: 12/6/2011 10:39:19 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ha nyerni akarok, pont hogy nem mondom meg, hogy nem lazázok, mert ezzel át is áll normálra és vége a dalnak, esélyem sincs. Amúgy én sem vertem még át soha ellenfelemet, ha megígértem, hogy lazázok, be is tartottam, buktam is jó pár nyerhető meccset, amin ha normállal megyek, nyerek.
Az meg oltári nagy baromság, hogy arra hivatkozol, hogy kölcsönösen hasznos, pont a sajám példámból tudom. Szerinted mi hasznosabb, negyediknek lenni 9-es ts-sel, vagy hatodiknak lenni 10-es ts-sel, úgy, hogy tudod, hogy a másik oldal hetedik helyezettje erősebb nálad, tehát szinte biztos, hogy ki fogsz esni? Ez az, amit nem tudtam megértetni pár emberrel az U21 válogatott kapcsán sem. Ajánlgathatod a lazát, meg hivatkozhatsz arra, hogy neki is hasznos, de ha egyszer ezen múlik a továbbjutása, ne csodálkozz, ha átver. Továbbá gondolj bele a másik oldal kapitányának a helyzetébe, küldesz neki egy ajánlatot, milyen lehetősége van? Elfogadja, betartja, ezzel bevállalja a biztos vereséget és magyarázkodhat az egész országnak. Vagy nem tartja be és akkor ő lesz a világ legnagyobb gazembere. Vagy nem fogadja el és ezzel el is árulta, hogy nyerni akar, mi felrakjuk a hozzáállást normálra és megint nem nyerhet. Tényleg nem érzed ezt a szitut kellemetlennek? Mármint ha te lennél az ő helyében. Te pl mit szólnál, ha lenne egy esélyed kijuttatni az indó csapatot világbajnokságra, csak egy nálad erősebb csapatot kéne megverned, akiről tudod, hogy lazázik? Nyilván motsolnál. Erre kapsz egy levelet, laza ajánlattal. Mit tennél?

Don't feed the troll
Advertisement