+1. Huklinak.
Néhány dolgot még hozzátennék információs aszimmetria jeligére, semmiképpen nem támadásként, csak amolyan gondolatébresztőnek.
Nyilván jobban ismeri valaki a válogatottat, ha évekig kapitány és azelőtt évekig scout is előtte. Ennek megfelelően (Huklival egyetértve) szerintem nem elfogadható, hogy egy volt kapitány ilyen szinten ne működjön együtt az új kapitánnyal, akármilyen ellenszenves is a másik neki. Ugyanis nem ellenségként, hanem ellenfélként kellene a másikra tekinteni. Ennek megfelelően egy vesztes választás után is minden olyan információval (törtedzések, formatartás, tulajokkal való egyeztetés, stb.) el kellene látni a másikat, ami segítheti a munkáját, mivel a közös cél a MAGYAR VÁLOGATOTT jó szereplése, nem pedig a kapitányé. Hm? (Hozhatnám a magyar politikai analógiákat, hogy ez milyen jól is működik kis országunkban. Oh, wait.)
Nekem egy valami volt még fura ebben a kampányban: folyamatosan az jött át, hogy az eddigi munka gyümölcsét most tudná csak learatni az akkor még aktuális kapitány, és ez egy új jelölttel nem menne. Ő csak beleülne a tutiba. (Felmerül a kérdés: valójában miért is ne menne?) A mondás valamilyen szinten nyilván igaz persze. Főleg ilyen remek együttműködés mellett, ld. erről a fentieket. :) Ebből az egész gondolatból (a gyümölcs és aratása) viszont egy olyasvalami is következik, ami nem biztos, hogy szerencsés: úgy tűnik, hogy a régi-új kapitány addig lesz (ismét) kapitány, amig meg nem unja, vagy egy (átermészetesen általa kijelölt) utódnak át nem adja a posztot. Ugyanis új játékosok folyamatosan épülnek be a válogatottba optimális esetben, a fentiekből viszont az következik, hogy csak az aktuális kapitány tudja velük az eredményeket elérni, mivel ő ismeri a hátterüket, edzésüket, ő egyeztetett a tulajokkal, stb. Kimenet?
Az információs aszimmetria mindig ott lesz: a válogatott körüli emberek (pl. a scoutok) mindig is többet fognak tudni a válogatottról, mint a mezei felhasználók, hiszen ők láthatják a skilleket. Erre (mármint a válogatott játékosok skilljeinek megismerésére) jó lenne a kinti fórum pl., de valójában az is csak egy rossz vicc: a kapitány várja a meglátásokat (ami nagyon jó szerintem), nade mi alapján, kérem? Aki nem ismeri a játékosokat (legalább a magyarokat), az hogyan szóljon hozzá a taktikához? Nézegesse a DMI-ket? Az jó erős. Így sajnos majdnem feleslegesnek mondható a kinti fórum látogatása is, hiszen csak a kiválasztott kevesek játszótere. Ahogy a jelek szerint a válogatott is. (Ez nem feltétlenül baj persze, csak ne lepődjetek meg, ha nincs hozzászólás. Nincs mihez ugyanis hozzászólni. Az van, amit kapunk.)
(Kaygee, a válogatottat folyamatosan nyomon követőként én látom, hogy emnnyit belefektettél ebbe a játékba, beleértve a tippversenyt is, ami egy kvázi scouting, de ez nem jogosit fel szerintem arra, hogy ne működj együtt a jövőben bármilyen új jelölttel. Mert nem egy mezei user vagy, ahogy fent is irtad, hanem a volt (és immáron új) kapitány. Welcome back!)
üdv: e.