Szia knorbika!
A mostani válogatott vezetői a támadójátékot részesítik előnyben a védekezéssel szemben, kosárgazdag meccseket játszik a válogatott. Nem tudom, hogy eredményesebb lenne-e Mighty Mouse ötlete, hogy a védekezést preferáljuk inkább a válogatottnál.
Nehéz lesz úgy válaszolnom, hogy ne teregessem a skilleket (nem szabad), de megpróbálom. Az ominózus hollandok elleni meccsen a válogatott két legjobb belső védője játszott, és ezek a védekező szintek nem alacsonyak, elhiheted nekem. Amiben észt kollégánk téved, az a körülmények, de ezt meg is fogom neki írni. Ugyanis úgy könnyű beleszövegelni a dolgokba, hogy az adott meccs előtti körülményeket (legfőképpen a formák) nem ismerte. A holland csapattól belső támadás volt várható, ezért egy benti bedobó játszott bedobó poszton, akinek magas is a belső védekezése a posztjához képest. Györk védekezése is nagyon magas, ő volt a kezdő irányító. Egyedül DH poszton nem kiemelkedő védő játszott, paradox módon pont arról a posztról nem kaptunk sok pontot.
Magamat idézem a kinti fórumról, ezt írtam a hollandok elleni meccs előtt:
Az ellenfelet elnézve a kinti támadás a logikus továbbra is, de meggondolandó az is, hogy bentre sem vagyunk rosszak. Tőlük nem valószínű egy kinti. Kinti támadásnál nem nagyon van kit betenni bedobó posztra, Csankó esetleg jó lehetne, és akkor védenénk magunkat egy benti támadás ellen. Persze ebebn az esetben támadásban nem biztos, hogy túl hatékonyak leszünk.
Ez pontosan ellentmond annak, amit az észt kolléga állít, a hollandok elleni meccs a védekezésre volt kihegyezve és nem a támadásra. Ennyi.