Vezér sokféleképpen lehet valaki, de James eddig egyik fajtáját sem csillogtatta meg a vezérségnek. Én kjészséggel elismerem, hogy ő a Miami legjobb játékosa, sőt a ligában is első háromban van, de nem vezére a Miaminak, "csak" a legjobb játékosa. Clevelandben sem volt vezér, többek között ezért sem voltak ott átütő sikerek. Hogy a Cavsnél maradjunk, nekem Irving sokkal inkább tűnik vezéralkatnak és ennek semmi köze a statokhoz. Szóval az vitathatatlan, hogy James nagyszerű képességű játékos és jogosan MVP, de - szerintem - az is vitathatatlan, hogy nem vezér. Márpedig a GOAT arról ismerszik meg, hogy a csapata vezére.
Magic és Duncan "vezérségéhez" még viccből se hasonlítsuk. Aki nézte a döntőt, az látta, hogy Duncan jelenléte mennyit jelentett a csapatnak még akkor is, ha éppen nem csinált semmi értékelhetőt, illetve, hogy időkéréseknél, vagy a kispadon ülve mennyit foglalkozott a többiekkel, na ez az, ami Jamesből hiányzik. Persze örül ő a csapat és a társak jó játékának, de ez kb bármelyik törülközőlengetőről elmondható. Timmytől ráadásul soha nem láthattál hisztit, ha éppen 20 pontos hátrányban vannak, James meg majdnem elsírta magát. Jamesnek sosem lesz senkivel olyan köteléke, mint ami Duncan és Parker között van, vagy mint amit régebben láthattunk Malone és Stockton között, vagy Payton és Kemp között. Mikor fog bármelyik csapattársa úgy nézni rá, mint Green Duncanre?
Ami meg a teherbírását illeti: igen, eddig elkerülték szerencsére a sérülések. Ezért is írtam múltkor, hogy ha majd összeszed egyet, akkor meglátjuk, mennyi harcosság is szorult bele. Nem nézem ki belőle, hogy annyi, mint mondjuk Kobeba, akinek kb amputálni kéne a lábát, hogy ne lépjen pályára. Ami viszont mutatja, hogy ő sem elnyűhetetlen: életében talán először cserét kért, mert elfáradt. A senior Spurs ellen. Mi lesz itt, ha egy-két év múlva szembekerülnek a pálya csúcsán lévő Pacers-szel? Vagy épp a Thunderrel, Clevelanddel, stb. Főleg, hogy eddig a ligában mindenki elhitte, hogy az első év botlás volt, meg nem voltak összeszokva, de azóta kb mindenki verhetetlennek gondolta a Heatet, fejben már előre feladták. Na a mostani döntő után, ahol kb 80% esély volt rá, hogy a 30+ éves játékosokkal felálló, pár évvel ezelőtti védekezésére nyomokban is alig emlékeztető Spurs elüti őket a bajnoki címtől, szerintem jópár szakvezető elkezdi az átállást a Spurs játékrendszerére, főleg a fiatal középcsapatok. Akkor aztán nem lesznek 30 meccses győzelmi szériák, meg lazán behúzott gyözelmek a playoffban. Egy szó, mint száz, nehéz évek jönnek és ahogy haladnak előre a korral, csak egyre nehezebbek lesznek. Van még egy bajnoki cím ebben a Heatben, ha jól igazolnak nyáron, de hogy 2015-ben még csak döntőzni sem fognak (ha ott marad James, akkor sem), az szinte biztos.
Don't feed the troll