U ponedjeljak smo poraženi od Izraela u gostima. O utakmici se može reći da su nas pregazili. Imali smo veći trud, pogodio sam njihov fokus napada, ali nije puno pomoglo. Oni su igrali niski post, mi motion. Međutim to je sve malo važno, kad izgubiš sa 35 razlike razlog poraza ne mogu biti taktike, trud, pogađanje/promašivanje protivnikove taktike nego razlika u kvaliteti.
Što reći o sezoni?
Ekipa nije bila nešto dobra, samo je 7 21godišnjaka igralo, imali smo samo jednog igrača s plaćom preko 20 tisuća. Imali smo i poprilično loš ždrijeb. Protiv Izraela i Francuske nismo imali nikakve šanse. Još smo poraženi od Švicarske koja ima skor 7:1, ali mislim da je u tom susretu presudio njihov domaći teren, trud je bio isti, taktika ista, DMI igrača sličan. Još je LCD našem playu s unutarnjim šutem na 8 dao 2 minute, a taktika je bila pod koš. Na primjeru Švicarske se može vidjeti koliko je bitno da te ždrijeb pomazi. Na početku sezone oni su imali rejting 42, mi 44, a dobili su kudikamo lakše protivnike i još su protiv nas igrali doma.
Četvrti poraz je bio protiv Portugala. O tome sam pisao prošli tjedan. Iako sam do tada igrao utakmice sa sva tri fokusa, jednostavno je imao nos da ću igrati vanjsku taktiku. Što je najbolje, ni ja nisam bio siguran što bi igrao protiv njih. Dvoumio sam između podkošne i pucačke taktike. Da sam se odlučio za podkošnu, gotovo sigurno bi pobjedili i vjerovatno prošli dalje. Portugal je prvi dio završio na 2 mjestu sa skorom 8:0.
21godišnjaci su sada već bivši mladi reprezentativci. O njima ću idućih dana nešto više napisati. Selekcionirao sam 12orku koja je trenutno najbolja. Tu je zasad samo jedan 19 godišnjak, ali razmišljam i o tome da ubacim još jednog 19 godišnjaka umjesto kokše. Oba 19godišnjaka su članovi kuće slavnih. Uglavnom iduće sezone bi trebali imati solidnu mladu repku.
Nažalost ono koliko sam škicnuo ovogodišnje i prošlogodišnje rookie to je jad i bijeda.
Situacija je više nego alarmantna. Dvojica od trojice ovogodišnjih ČKSa su na dobrom putu u propast, a i treći je početak sezone profučkao. MVPi isto na putu za nikamo.
Najmanji je problem mlada repka, ali ni velika neće prosperirati.
Stoga apeliram da svi koji su voljni kupiti 18 godišnjeg ČKSa ili MVPa da se ovdje jave ili meni na privat. Možda netko ima dobrog ČKSa ili MVPa od 20-24 godine, pa bi ga prodao, a krenuo trenirati rookia. Za dobro trenirane nešto starije igrače bi se mogao naći kupac kojemu su rookiji preslabi za trenutne ambicije.
Ono što se sa velikom vjerovatnošću može reći je da će dobro trenirani igrači sa 21 biti mladi reprzentativci, a kako stvari stoje vjerovatno će i sa 20 biti reprezentativci. Čak i dobar 19 godišnji draftirac ima dobre izglede za mladu repku. Primjer je Viki Luština koji je ove sezone bio u mladoj repki, a radi se o draftircu iz vremena kad 19 godišnji draftirci nisu imali osmice.
Ako ovo dobro izvedemo, imamo šanse barem slijedeću generaciju izvesti na koliko toliko pravi put.