BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
215892.351 in reply to 215892.349
Date: 9/17/2012 3:24:51 PM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Tudom, hogy nekem szólt, de én inkább a háttérben maradnék (persze a támogatásod a válogatottnak mindennél többet ér, főleg az én gondolataimnál) a helyedben, mert én konkrétan nem tudom, hogy ki ír, kinek írok, amikor rólad van szó: Huklee, Ina-H...., Hukli, gpower, LeBroneDave etc... Ne haragudj, de már nem tudom, hogy kivel beszélek és vagyok így még 1-2 userrel.

Vesztesként pedig egy ember jött ki, aki már nincs itt közöttünk, hála saját magának. Ha pedig a stábja is részese volt annak a valaminek, aminek ezt köszönhette, hát akkor igen. Ha nem, akkor nem. Mindegy.

HUNGARY!
From: Norbi

This Post:
00
215892.352 in reply to 215892.351
Date: 9/17/2012 3:30:57 PM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Ne haragudj, de már nem tudom, hogy kivel beszélek és vagyok így még 1-2 userrel.

azért ezt megírhatnád, mert van egy olyan érzésem, hogy rám is gondoltál?!

This Post:
00
215892.353 in reply to 215892.351
Date: 9/17/2012 3:37:02 PM
Overall Posts Rated:
9797
Velem beszélsz. Huklival.

From: vendabal

This Post:
00
215892.354 in reply to 215892.352
Date: 9/17/2012 3:41:59 PM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Speciel rád nem gondoltam.

HUNGARY!
This Post:
00
215892.355 in reply to 215892.353
Date: 9/17/2012 3:42:48 PM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Jó. Örülök. Emlékeim szerint régen (10+) szezonnal ezelőtt is voltak parázsabb vitáink

HUNGARY!
From: epszilon

This Post:
66
215892.356 in reply to 215892.349
Date: 9/17/2012 4:05:42 PM
Overall Posts Rated:
6060
+1. Huklinak.

Néhány dolgot még hozzátennék információs aszimmetria jeligére, semmiképpen nem támadásként, csak amolyan gondolatébresztőnek.

Nyilván jobban ismeri valaki a válogatottat, ha évekig kapitány és azelőtt évekig scout is előtte. Ennek megfelelően (Huklival egyetértve) szerintem nem elfogadható, hogy egy volt kapitány ilyen szinten ne működjön együtt az új kapitánnyal, akármilyen ellenszenves is a másik neki. Ugyanis nem ellenségként, hanem ellenfélként kellene a másikra tekinteni. Ennek megfelelően egy vesztes választás után is minden olyan információval (törtedzések, formatartás, tulajokkal való egyeztetés, stb.) el kellene látni a másikat, ami segítheti a munkáját, mivel a közös cél a MAGYAR VÁLOGATOTT jó szereplése, nem pedig a kapitányé. Hm? (Hozhatnám a magyar politikai analógiákat, hogy ez milyen jól is működik kis országunkban. Oh, wait.)

Nekem egy valami volt még fura ebben a kampányban: folyamatosan az jött át, hogy az eddigi munka gyümölcsét most tudná csak learatni az akkor még aktuális kapitány, és ez egy új jelölttel nem menne. Ő csak beleülne a tutiba. (Felmerül a kérdés: valójában miért is ne menne?) A mondás valamilyen szinten nyilván igaz persze. Főleg ilyen remek együttműködés mellett, ld. erről a fentieket. :) Ebből az egész gondolatból (a gyümölcs és aratása) viszont egy olyasvalami is következik, ami nem biztos, hogy szerencsés: úgy tűnik, hogy a régi-új kapitány addig lesz (ismét) kapitány, amig meg nem unja, vagy egy (átermészetesen általa kijelölt) utódnak át nem adja a posztot. Ugyanis új játékosok folyamatosan épülnek be a válogatottba optimális esetben, a fentiekből viszont az következik, hogy csak az aktuális kapitány tudja velük az eredményeket elérni, mivel ő ismeri a hátterüket, edzésüket, ő egyeztetett a tulajokkal, stb. Kimenet?

Az információs aszimmetria mindig ott lesz: a válogatott körüli emberek (pl. a scoutok) mindig is többet fognak tudni a válogatottról, mint a mezei felhasználók, hiszen ők láthatják a skilleket. Erre (mármint a válogatott játékosok skilljeinek megismerésére) jó lenne a kinti fórum pl., de valójában az is csak egy rossz vicc: a kapitány várja a meglátásokat (ami nagyon jó szerintem), nade mi alapján, kérem? Aki nem ismeri a játékosokat (legalább a magyarokat), az hogyan szóljon hozzá a taktikához? Nézegesse a DMI-ket? Az jó erős. Így sajnos majdnem feleslegesnek mondható a kinti fórum látogatása is, hiszen csak a kiválasztott kevesek játszótere. Ahogy a jelek szerint a válogatott is. (Ez nem feltétlenül baj persze, csak ne lepődjetek meg, ha nincs hozzászólás. Nincs mihez ugyanis hozzászólni. Az van, amit kapunk.)

(Kaygee, a válogatottat folyamatosan nyomon követőként én látom, hogy emnnyit belefektettél ebbe a játékba, beleértve a tippversenyt is, ami egy kvázi scouting, de ez nem jogosit fel szerintem arra, hogy ne működj együtt a jövőben bármilyen új jelölttel. Mert nem egy mezei user vagy, ahogy fent is irtad, hanem a volt (és immáron új) kapitány. Welcome back!)

üdv: e.

This Post:
00
215892.357 in reply to 215892.338
Date: 9/17/2012 4:57:59 PM
Overall Posts Rated:
8181
Átgondolatlan kijelentés?

' A magyar válogatottak, és a "közösség" innentől kezdve számomra nem léteznek. '

Ezt írta. Ezt egyszerűen nem tudom másképp értelmezni.

This Post:
00
215892.358 in reply to 215892.357
Date: 9/17/2012 5:13:23 PM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Jó, igazad van, nagyon hosszú és bonyolult lenne elmagyarázni, hogy mire gondoltam, igazán nem is tudnám, ezért bele sem vágok

This Post:
22
215892.359 in reply to 215892.344
Date: 9/17/2012 6:24:18 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch

A gond csak annyi, hogy ez egy játék, amit a legtöbben szabadidőnkben szórakozás céljával űzünk (gondolom én, de nem merek mások nevében beszélni, nehogy lecsesszenek). Ez a rész nekem nagyon hiányzik a válogatott körüli dolgokból, ez az elmúlt pár hét meg kész agyrém

A témához történő első (és utolsó) hozzászólásként csak néhány nyitott kérdés:

-Te (és biztos mások is-többnyire én is) ezt látjátok a játékban, és ennek válogatott körüli részében.Ez O.K, de mi van akkor,ha valakinek több ideje/energiája/munkája fekszik abban, hogy simán egy vállrándítással elintézzen egy választási vereséget?Lehet,hogy Ő másként tekint erre az egészre.Nem jobban,vagy rosszabbul-csak másként...Túlságosan komolyan veszi? Vagy Te veszed az Ő szemében túl könnyedén-netán könnyelműen?

-Felépítesz és működtetsz egy rendszert,amibe belelátsz-mások meg nem nagyon.Nem szerencsés helyzet. Másrészt: senkinek nem tilos segítőnek jelentkezni!Csak saját példát tudok hozni:az U21 keresett scoutokat.Jelentkeztem, és a kapitány örömmel fogadott.Pedig sem rokona, sem boldog őse nem vagyok senkinek.Még csak ismerőse,vagy barátja sem.(Éppen az is lehet,hogy nem bírja a képemet-de jól titkolja!) Most látom a rendszert működés közben.Nem kell csodákra gondolni,de kétségtelenül tanulságos.És tanulni sosem késő,még ha nem is akarok kapitány lenni.Akkor most be kéne vonni több embert,vagy magától kellene jelentkeznie több segítőnek?

-Nem volt szerencsés a stílus? Nem bizony-egyik oldalról sem.De könyörgöm:itt az egyik fél kapitány akart maradni,a másik meg az akart lenni.Céljaik voltak!Az egyik ki akarta próbálni magát,a másik meg meg volt győződve az illető alkalmatlanságáról, és arról,hogy ez a személy veszélyezteti az eddig elérteket.Sok mindent vágtak a másik fejéhez,és ez tényleg nem szép-viszont nem előzmény nélküli.(Az megvolt történelemórán,amikor Pázmány Péter a hitviták során egyik ellenfelét nemes egyszerűséggel "szarzsáknak" nevezte? Nem volt szép tőle-de legalább érthető.)

-Választás utáni viselkedések:az egyik fél nem ad értelmes választ semmilyen kérdésre,illetve nem tartja be (mert valóságalap,illetve tudás híján,vagy egyéb okból nem tudja betartani) ígéreteit,míg a másik gyerekesen durcázik? Van benne igazság sajnos. Kinek lett igaza? Jelenleg úgy tűnik,hogy az egyiknek.Aztán meglátjuk-de erre a fordulatra sem sokan számítottak...

Mindezekkel nem azt akartam mondani,hogy nekem tetszett az egész hercehurca.Egyszerűen megpróbáltam beleélni magam a felek helyzetébe.Nem állítom,hogy sikerült-de nem is kezdem el köpködni őket.Egyiket sem.Legfeljebb levonom a tanulságokat. Még azt sem mondom,hogy mindenki ilyen vérmérséklettel és mentalitással nézze a dolgokat,hisz nem vagyunk egyformák,csak annyit:kicsit tán megpróbálhatnánk megértőbbek lenni.
Ez sok?

Message deleted
From: Mikhail

To: Dawa
This Post:
00
215892.361 in reply to 215892.360
Date: 9/18/2012 1:51:28 AM
Overall Posts Rated:
188188
Fazi értékei megvannak a kinti fórumon 2012.05.18. 22:12-dátummal. Ki lehet számolni azóta mit lépett szintet.

Advertisement