BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XV.

Kérdés és csevegő XV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
202820.352 in reply to 202820.349
Date: 12/6/2011 10:22:34 AM
Overall Posts Rated:
310310
Persze, csak éppen akkor ezzel el is árultad, hogy nem fogsz lazázni. Épp ezt magyarázom, hogy (szerintem) nem valami gerinces dolog felajánlani a laza-lazát, mert ezzel arra kényszeríted a másikat, hogy elárulja, hogy arra készült hogy meglepjen... Vagy hazudik, akkor meg itt a fórumon lesz nyilvánosan meghurcolva.
Ha viszont szerintetek a taktika része ez a fajta üzenet, akkor fogadjátok el, hogy az átverés is a taktika része. Más kérdés persze, ha az nem tartja be a lazát, aki ajánlja, az szerintem is gerinctelen.
Az az idegesítő a dologban, hogy 99%-ban az erősebb csapat ajánlja a laza-lazát, így még nagyobb előnyhöz jut. A legidegesítőbb meg az, amikor kupában ajánlgatja ezt az amúgy is sokkal erősebb ellenfél.
Nekem is volt pár szezonnal ezelőtt, hogy nem léptem be meccs előtt, így nem olvastam a másik csapat laza ajánlatát, normállal mentem, így nyertem 7 ponttal. Abban a szezonban ez egész pontosan 2 helynyi különbséget jelentett, negyedik lettem, ha elbukom azt a meccset, hatodik lettem volna és valószínűleg kiesek az osztályozón, ahogy ki is esett a hatodik helyezett, aki egyébként erősebb volt nálam. Komolyan gondolod, hogy szerinted tisztességes ez a hozzáállás? Hozzáteszem, küldtem neki üzenetet, hogy bocs, de nem léptem be, csak a meccs kezdetekor, erre jött a válasz, hogy ha ezt tudja, normállal jött volna ő is. Miért is kéne nekem az amúgy is erősebb csapatot támogatnom azzal, hogy bevállalok egy biztos vereséget? Főleg ha ez ebben a konkrét esetben a kiesést jelentette volna nekem. Hozzáteszem a másik csapat ötödik lett és ha nyer, akkor is ötödik lett volna.
Hát csak ennyi múlik egy-egy ilyen ajánlaton. Én a magam részéről továbbra is fenntartom, hogy nem tisztességes a kisebb csapatok amúgy is szűkös lehetőségeit korlátozni és most hogy látom, milyen az átlag hozzáállása (ez taktikai elem, nem szégyen a kisebbet ellehetetleníteni), innentől én lelkiismeretfurdalás nélkül fogom taktikai elemként alkalmazni az átverést, ha valaki rámüzen laza-laza ügyben.

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.353 in reply to 202820.352
Date: 12/6/2011 10:28:03 AM
Overall Posts Rated:
9797
Semmi elítélni való nincs a laza-laza ajánlásában. Ez nem egy gerinctelen húzás, hanem egy kölcsönösen hasznos megállapodás. Legalábbis a csapatszellem szempontjából. Ha meg nyerni akarsz, megmondod, hogy nem lazázol és kész. Ha átakarod verni az ellenfelet átvered, ezt mindenki eldönti, kinek mi fér bele (nekem nem fér bele).

This Post:
00
202820.354 in reply to 202820.352
Date: 12/6/2011 10:32:31 AM
Overall Posts Rated:
117117
mindenben egyetértek veled.... az átverés pontig (azt azért nem..). Én egész egyszerűen figyelmen kívül hagynám ezeket az üzeneteket :) ha meg valaki hallgatás beleegyezés alapon állítja a csapatot, így járt :)

This Post:
00
202820.355 in reply to 202820.353
Date: 12/6/2011 10:39:19 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ha nyerni akarok, pont hogy nem mondom meg, hogy nem lazázok, mert ezzel át is áll normálra és vége a dalnak, esélyem sincs. Amúgy én sem vertem még át soha ellenfelemet, ha megígértem, hogy lazázok, be is tartottam, buktam is jó pár nyerhető meccset, amin ha normállal megyek, nyerek.
Az meg oltári nagy baromság, hogy arra hivatkozol, hogy kölcsönösen hasznos, pont a sajám példámból tudom. Szerinted mi hasznosabb, negyediknek lenni 9-es ts-sel, vagy hatodiknak lenni 10-es ts-sel, úgy, hogy tudod, hogy a másik oldal hetedik helyezettje erősebb nálad, tehát szinte biztos, hogy ki fogsz esni? Ez az, amit nem tudtam megértetni pár emberrel az U21 válogatott kapcsán sem. Ajánlgathatod a lazát, meg hivatkozhatsz arra, hogy neki is hasznos, de ha egyszer ezen múlik a továbbjutása, ne csodálkozz, ha átver. Továbbá gondolj bele a másik oldal kapitányának a helyzetébe, küldesz neki egy ajánlatot, milyen lehetősége van? Elfogadja, betartja, ezzel bevállalja a biztos vereséget és magyarázkodhat az egész országnak. Vagy nem tartja be és akkor ő lesz a világ legnagyobb gazembere. Vagy nem fogadja el és ezzel el is árulta, hogy nyerni akar, mi felrakjuk a hozzáállást normálra és megint nem nyerhet. Tényleg nem érzed ezt a szitut kellemetlennek? Mármint ha te lennél az ő helyében. Te pl mit szólnál, ha lenne egy esélyed kijuttatni az indó csapatot világbajnokságra, csak egy nálad erősebb csapatot kéne megverned, akiről tudod, hogy lazázik? Nyilván motsolnál. Erre kapsz egy levelet, laza ajánlattal. Mit tennél?

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.356 in reply to 202820.354
Date: 12/6/2011 10:40:38 AM
Overall Posts Rated:
310310
az a baj, hogy ha hallgatsz, az olyan, mintha elutasítanád, tehát ő sem fog lazázni

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.357 in reply to 202820.356
Date: 12/6/2011 10:45:32 AM
Overall Posts Rated:
411411
jó kis eszmecsere kerekedett ebből van pro és kontra. ez az igazi. ez adja a játék sava borsát.

This Post:
00
202820.358 in reply to 202820.357
Date: 12/6/2011 10:47:02 AM
Overall Posts Rated:
310310
Hja, jó megismerni a másik véleményt is, még ha egyáltalán nem is értek vele egyet. Remélem, azért személyeskedésbe nem megy át a dolog

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.359 in reply to 202820.355
Date: 12/6/2011 10:49:19 AM
Overall Posts Rated:
9797
Megmondanám, hogy nem lazázok.

Gondolj bele. Milyen szituációban ajánl valaki laza-lazát?

1. Amúgy is lazázni akart, és ezzel csak biztosítani akarja, hogy az ellenfele is lazázik. Ha erre nemleges választ kap, akkoris lazázni fog (hiszen alapból azt akart), vagy kis valószínűséggel felrakja normálra. Ha az ellenfél motsol ugyanúgy megvan a hozzáállásbeli különbség.

2. Nem akar lazázni, de akkor lazázna, ha az ellenfele is ezért felajánlja. Na most itt ha nem fogadja el az ellenfél, nem fog hátrányos helyzetbe kerülni, mert ha az elenfele fel sem ajánlja, akkor normálozik, és ugyanott van, mintha felajánlja...

Az átverésről. Soha nem ajánlanék olyan elelnfélnek laza-lazát, akiről tudom, hogy nyernie kell. Ezzel csak felkínálnám a lehetőséget az átverésre.

Kár ezen felhúzni magad. Most végülis mit szeretnél elérni? Hogy mindenki ismerje el, hogy ez egy gerinctelen dolog, és fújj, hogy lehet ilyet felajánlani? Ilyen nem lesz, mert ez a játék szerves része, nem szabálytalan, nem gerinctelen, más ilyen játékokban is megszokott dolog. Ez tulajdonképpen egy a másik menedzsernek küldött levél. Semmi szabálytalan nincs benne, semmi sem tiltja, és nem is gerinctelen. Nem kötelező elolvasni, nem kötelező válaszolni, és át is lehet verni a másikat, aki akarja.

Last edited by LA-Hukli at 12/6/2011 10:51:11 AM

This Post:
00
202820.360 in reply to 202820.359
Date: 12/6/2011 10:58:00 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem értek egyet. Felajánlja a lazát, mert tudja, ha elfogadod, nyerni fog és ts-t spórol. Ha elutasítod, normálozik, megint csak nyerni fog, bukik 1 ts-t. Te viszont vagy direkt bevállalod a biztos vereséget, ha elfogadod, vagy elutasítod, oda a meglepetés ereje és megint csak veszíteni fogsz, holott nyerhetnél is, hozzáállásbeli különbséggel. Ez már a bajnokságban is idegesítő, leírtam, nekem mennyi múlt rajta, az ellenfelemnek meg pont semmi. Még idegesítőbb a kupában, ahol kieséses rendszer van. A legidegesítőbb meg a válogatottban lehet (gondolom), mert itt nem csak a saját csapatoddal szórakozol, hanem egy egész országgal, sok-sok ember munkájával. Tavaly és tavalyelőtt abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy majdnem mindig mi voltunk az erősebbek, mentek is ajánlatok ezerrel, de gondolj bele, ha fordítva lenne, te melyik variációnál dícsérnéd meg a kapitányt? Ha elfogadná, bevállalva a biztos vereséget? Vagy ha elutasítaná és ezzel egyértelművé tenné az erősebb ellenfélnek, hogy nyerni akarunk, erre ő is normálozna és úgy kapnánk ki pár ponttal?

Amúgy nem húzom fel magam, csak próbálom elmagyarázni a másik oldalról nézve. Nem akarok semmit elérni, tudom, hogy nem fog emiatt senki változtatni a szokásain és a "taktikai elemek" használatán. Nem mondtam, hogy szabálytalan és a gerinctelent is csak azért mondtam, mert valaki itt leírta, hogy micsoda gerinctelen dolog hogy a másik nem tartotta be a lazát. Csak annyit írtam, hogy ha az gerinctelen, akkor felajánlani is az. Ha meg taktikai elem, akkor az átverés is taktikai elem. Ja és az sem szabálytalan.

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.361 in reply to 202820.360
Date: 12/6/2011 11:01:22 AM
Overall Posts Rated:
9797
Nem értek egyet. Felajánlja a lazát, mert tudja, ha elfogadod, nyerni fog és ts-t spórol. Ha elutasítod, normálozik, megint csak nyerni fog, bukik 1 ts-t. Te viszont vagy direkt bevállalod a biztos vereséget, ha elfogadod, vagy elutasítod, oda a meglepetés ereje és megint csak veszíteni fogsz, holott nyerhetnél is, hozzáállásbeli különbséggel.

Öö ezt nem értem. Felajánlja a laza-lazát, nem fogadod el, normálozik, te motsolsz. Megvan a hozzáállásbeli különbség, és nyerhetsz.

Nem mondtam, hogy szabálytalan és a gerinctelent is csak azért mondtam, mert valaki itt leírta, hogy micsoda gerinctelen dolog hogy a másik nem tartotta be a lazát. Csak annyit írtam, hogy ha az gerinctelen, akkor felajánlani is az. Ha meg taktikai elem, akkor az átverés is taktikai elem. Ja és az sem szabálytalan

Pontosan.

This Post:
00
202820.362 in reply to 202820.345
Date: 12/6/2011 11:02:25 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ezzel a jobb csapat vs kiscsapat hasonlattal egyet is értek. Nem véletlen szokott tarcsi játszani ezeken a meccseken.
Az, hogy viszont az átverés jó menedzseri húzás lenne azt kétlem. Emiatt volt már több vita főleg válogatott szinten.
Megelőzhető lett volna mindez ha egyszerűen nincs ts.
Felőlem legyen laza, de azzal ne érj el semmi előnyt,esetleg ugyanúgy érinthessen egy meccs belazása hátrányosan, mint ahogy kiverték a nagyképű MU-t. Erősebb csapatok meggondolhatnák, hogy kupában nyomnak lazát ezzel ne megalázva az ellenfelet annyira.
Két féle hozzáállásra redukálnék: egy alap és egy gyengébb vagy korlátoznám a hozzáállások használatát. Pl évente 5-6 laza és max 2 mots, ha kilőtted mind a többi meccsen normálozni kellene.

mindenki tudja, hogy jó ha van de azt hogy minek azt senki.

Olyan ez, mint a konzerv. Vészes időkre kell. Az esetre ha egyszer majd motsolni szeretnél vagy motsolnod kell.

Advertisement