BuzzerBeater Forums

BB Suomi > U21 Asiaa III

U21 Asiaa III

Set priority
Show messages by
From: atsii
This Post:
33
293816.356 in reply to 293816.355
Date: 11/30/2021 7:27:03 AM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Murskavoitto Boliviasta nosti osakkeitamme lohdutusturnauksessa!

Ennakko:

Kauden seitsemännessä ottelussa vastaamme asettui Bolivia. Ennakkoon tämän piti olla toistaiseksi helpoimmasta päästä oleva vastus, joten korieron kasvattaminen oli ottelussa keskeinen tavoitteemme. Valmistautumisessa ei tällä kertaa ollut kummempia erikoisuuksia. Lähdimme liikkeelle aiemmin korieron kasvattamiseen pyrkineiden otteluiden tapaan painetta palloon -taktiikalla kuntojen ollessa siihen suotuisia. Ilahduttavaa oli myös, että tähtipelaajamme Sakari Ivanoff palasi muutaman viikon tauon jälkeen hyvään kuntoon.

Ottelu:

(62436)

Ottelu alkoi erinomaisesti. 38 pistettä ensimmäisellä neljänneksellä oli vakuuttava esitys meidän hyökkäykseltä - Trauman pojat Ilmari Ala-Nojonen ja Mikko Turto etunenässä. Ensimmäisen neljänneksen hurjastelun jälkeen vauhti hieman tasaantui, mutta ero kasvoi kuitenkin tasaiseen tahtiin jokaisella neljänneksellä puolustuksen pitäessä erinomaisesti. Bolivian kovemmasta asenteesta huolimatta lopputulos oli meidän kannalta erittäin hyvä - 108-39 (+69) voitto!

Ottelun parhaan pelaajan palkinto menee tällä kertaa viime viikolla flopanneelle Trauma Basketin Mikko Turtolle. Mikko kasasi itsensä hyvin ja pussitti 24 pistettä 9/14 tarkkuudella ja 3/4 kaaren takaa. Lisäksi sarakkeeseen kertyi 7 levypalloa ja 3 syöttöä. Toivottavasti näemme Mikolta lisää näitä esityksiä.

Seuraava ottelu:

Lohdutusturnauksen alkusarja lähenee loppuaan, ja kohtaammekin sen viimeisessä ottelussa ensi maanantaina Nigerian vieraissa. Nigeria oli yksi MM-kisoista pudonneista joukkueista, mutta joukkue on suoraan sanottuna heikko tällä kaudella. Voittoja heillä ei vielä tältä kaudelta ole kasassa.

Meidän kannalta tilanne on puolestaan mielenkiintoinen. Nousimme Bolivia-voiton myötä sarjataulukossa kolmanneksi. Edellämme ovat Kreikka 51 pisteen päässä ja Turkki 45 pisteen päässä. Perässämme on puolestaan Slovenia 9 pisteen päässä, Venäjä 27 pisteen päässä ja Bosnia 33 pisteen päässä. Uskoisin, että pystymme pitämään kaikki kolme lähimpänä perässämme olijaa takanamme, sillä meillä on selvästi heitä heikompi vastus tiedossa. Toisaalta Turkki kohtaa viimeisellä kierroksella heikon Albanian, joten en heidän ohittamisestaan herättelisi suurempia toiveita. Sen sijaan Kreikan kiinni kuromiseen meillä voisi olla pienet saumat. Heillä viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Romania, joka kamppailee jatkoon pääsemisestä. Mikäli koriero pysyisi tässä 20 pisteen tuntumassa, meillä voisi olla saumoja ottaa Bolivia-matsin kaltaisella korierolla heidät kiinni ja nousta alkusarjan 2. sijalle. Tämä puolestaan tarkottaisi sitä, että kotietumme kantaisi vielä välieräotteluun asti, josta olisi valtavasti hyötyä, kun kovia maita varmasti enää siinä vaiheessa jäljellä. Mutta jätetään arvailut tähän ja katsotaan miten käy!



Last edited by atsii at 11/30/2021 7:27:24 AM

From: atsii
This Post:
44
293816.357 in reply to 293816.356
Date: 12/7/2021 8:13:56 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Alkusarja päätökseen murskajaisilla Nigeriaa vastaan!

Ennakko:

Alkusarjan viimeisessä ottelussa vastaamme asettui Nigeria. Ennakkoon kyseessä piti vierasottelusta huolimatta olla yksi kauden helpoimpia otteluita. Kuten viime viikon analyyseissä kerroin, runsaalla korierolla meillä oli mahdollisuudet nousta tärkelle toiselle sijalle alkusarjassa. Siksi valmennus teki päätöksen nostaa kaksi uutta pelaajaan rinkiin: Espoo Seal Pupsin Lauri Kotti sekä RakBan Toivo Malmström. Sen sijaan Konstantin Peltomäki, myöskin Espoo Seal Pups, lähti kisakoneesta ainakin väliaikaisesti.

Ottelu:

(62504)

Ottelua en tällä kertaa kerennyt kunnolla seuraamaan, mutta tilastoista päätellen ottelu sujui oikein mallikkaasti. Yli 30 pistettä jokaisella neljänneksellä miellytti erityisesti, sillä välillä hyökkäyspeli on ollut paljon ailahtelevampaa tällä kaudella. Kun puolustus piti hyvin totuttuun tapaan, lopputuloksena oli 128-41 (+87) voitto. Kun Kreikka samaan aikaan voitti vain 6 pisteellä, nousimme kevyesti alkusarjan toiselle sijalle!

Ottelun parhaan pelaajan palkinto menee tällä kertaa Burning Shoesin Miikka Solalle. 10 pistettä hyvällä 5/6 heittotarkkuudella, joukkueen korkein levypallolukema 17, paras +/- lukema +54 sekä vielä päälle kovin arvostelu 19,0 on sellainen rivi, jota ei valinnassa tällä kertaa voinut sivuuttaa, vaikka hienoja suorituksia nähtiin muun muassa molemmilta ensikertalaisilta Kotilta ja Malmströmiltä.

Seuraava ottelu:

Seuraavaksi siirrytäänkin pudotuspelivaiheeseen. Ensimmäisellä kierroksella vastassamme on Slovakia, joka pelasi alkusarjan 5-3 rekordilla. Tämä kuitenkin on hieman hämäävä tulos joukkueen iskukykyyn nähden, sillä heillä oli melko hankala ohjelma. Viimeisellä kierroksella Slovakia onnistui etenemään jatkoon kaatamalla vieraissa kovan Tsekin, joten heittopussista ei todellakaan ole kyse. Lisäksi tässä vaiheessa heillä tuskin on mitään hävittävää, joten täysi höyry ei olisi yllätys. Materiaali-, into- sekä kotietu ovat kuitenkin meidän puolella, joten odotuksena on, että mahdollisuudet tästä jatkoon ovat hyvät. Kauden ehdottomati tiukin matsi kuitenkin varmasti tulossa, joten mielenkiintoista nähdä, miten käy!



Message deleted
From: atsii
This Post:
44
293816.359 in reply to 293816.357
Date: 12/13/2021 4:50:52 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Slovakiasta ei vastusta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella!

Ennakko:

Lohdutusturnauksen pudotuspelit pyörähtivät käyntiin tänään. Alkusarjan sija 2. toi meille vastaan ensimmäisellä kierroksella sijalle 31. päätyneen Slovakian, joka oli turnauksessa ottanut 5 voittoa ja 3 tappiota. Tasoero oli siis melko merkittävä ja lisäksi saimme vielä nauttia kotiedusta hienosti sujuneiden alkusarjaotteluiden ansiosta. Odotettavissa kuitenkin oli, että Slovakia tulee täydellä höyryllä, sillä heillä ei ottelussa juurikaan hävittävää ollut. Luotto kuitenkin oli kova, että voittaisimme silti rennolla pelillä, vaikka vastustajalla tupla-arvaus olisi osunut kohdalleen. Silti riskittömimmäksi vaihtoehdoksi totesimme hakea hieman yllätyksellistä sisäisolaatiota, jotta tässä vaiheessa vastustajan arvaukset vältettäisiin. Hieman jännitti tässä vaiheessa uuden taktiikan kokeilua, mutta usko joukkueen vahvuuteen oli kova, sillä kunnot olivat erinomaisia.

Ottelu:

(62711)

Ennakot Slovakian täydestä höyrystä osoittautuivat oikeiksi, mutta yllätykseksi mitään arvauksia ei heiltä nähty. Ottelu lähti melko tasaisesti liikkeelle, mutta ensimmäisen neljänneksen lopussa saimme repäistyä ensimmäistä kertaa hieman kaulaa vastustajaan. Sama tahti jatkui toisella neljänneksellä, erityisesti Trauman poikien Mikko Turton ja Ilmari Ala-Nojosen johdolla, joten puoliajalle pääsimme tukevan tuntuisessa 22 pisteen johdossa. Toisella puoliajalla meno jatkui samanlaisena ja viimeisellä neljänneksellä pääsimmekin jo lepuuttamaan ykkösmiehiämme. Lopputuloksena oli vakuuttava 92-54 voitto, joka oli jopa reilusti suurempi, mitä odoteltiin. Hieno esitys joukkueelta, vaikka vastassa oli täysi höyry!

Jälleen kerran joukkueessa oli hyviä suorituksia moneltakin pelaajalta, mutta tällä kertaa täytyy erityisesti nostaa hattua joukkueen hyökkäyspelille ja sen ykköstykillemme Trauma Basketin Mikko Turtolle. Jälleen kerran Mikko oli mies paikallaan ja nakutteli tasaisesti läpi ottelun vahvalla heittotarkkuudella 9/14 paikoista sisään ja yhteensä 21 pinnaa. Lisäksi tilastosarakkeeseen kirjattiin muun muassa 4 syöttöä. Mutta kuten sanoin, hieno esitys koko joukkueelta!

Seuraava ottelu:

Seuraavassa ottelussa vastaamme asettuu Portugali, joka ei antanut Ukrainan yllättää heitä vieraissa. Viimeisellä neljänneksellä Ukraina nousi jo hetkellisesti rinnalle, mutta lopulta Portugali eteni helppoon voittoon. Arvosanat Portugalilta olivat kauden parhaimpia, joten he vaikuttaisivat olevan iskussa juuri kovien pelien kohdalla. Helppo vastus siis ei todellakaan ole tiedossa. Olemme kuitenkin kotiedun turvin selviä ennakkosuosikkeja otteluun, joten kunhan pelaajat ovat kunnossa ja taktisesti onnistumme, voittoon pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.

Urakkamme lohdutusturnauksen voittoa kohti saivat myös erittäin toivottavan lisäboostin, sillä ykkössijoitettu Turkki koki shokkitappion Meksikolle. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli etenemme turnauksessa voitosta voittoon, kuten olemme tähän asti, tulemme pelaamaan jokaisen ottelun jatkossa kotikentällämme. Tämä puolestaan avaa mahdollisuuden muun muassa siihen, että ei tarvitse finaaliin asti yrittää riskillä rentoilla, vaan harkittu innon käyttäminenkin voi tulla kyseeseen.

From: atsii
This Post:
44
293816.360 in reply to 293816.359
Date: 12/20/2021 3:39:37 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Portugalistakaan ei vastusta junnuillemme!

Ennakko:

Pudotuspelien toisella kierroksella vastaamme asettui Portugali. He ottivat ensimmäisellä kierroksella tiukan taiston jälkeen voiton Ukrainasta, kun taas meillä oli alla selvä voitto Slovakiasta. Kotiedun myötä lähdimme otteluun selvänä ennakkosuosikkina - materiaaliedusta puhumattakaan. Portugali kuitenkin oli osoittanut, että heillä on varsinkin hyvä puolustus, joten taktiikkavalinta ei ollut helpoimmasta päästä. Lisäksi kunnot olivat oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella laajemminkin melko keskinkertaiset, joten tämä aiheutti lisää murheita valmennukselle. Saimme kuitenkin Espoo Seal Pupsin Konstantin Peltomäestä, joka nostettiin uudestaan kokoonpanoon, tarvittavan vahvistuksen takakentälle.

Ottelu:

(62762)

Yllätykseksi Portugali ei lähtenytkään käyttämään intoaan eikä myöskään arvaamaan meidän taktiikoita. Tämähän tietysti sopi meille, sillä pelkoja Portugalin täydestä höyrystä oli olemassa. Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui meidän komennossa. Pisteitä kertyi tasaiseen tahtiin ja puolustuskin oli tuttuun tapaan kohtuullisessa vireessä. Ero puoliajalle lähtiessä oli meidän eduksi 19 pistettä, joten tässä vaiheessa tilanne näytti melko hyvältä. Kuitenkin kolmannelle neljännekselle Portugali löysi vielä taistelutahtoa ja nousi parhaimmillaan 15 pisteen päähän. Lisää harmaita hiuksia aiheutti Antti Nahkiaisojan loukkaantuminen juurikin samoilla hetkillä. Tästä telomisesta sisuuntuneena kuitenkin Nahkiaisojan varamies Jani Bordin johdolla peli asettui jälleen uomiinsa ja loput ottelusta oli meidän selvää näytöstä. Lopulta voitto kirjattiinkin meille lukemin 107-68.

Ottelun parhaan pelaajan palkinto annetaan edellä mainitulle Lahti Basketball II:n Jani Bordille. Penkiltä aloittanut Bordi oli mies paikallaan, kun Nahkiaisoja joutui loukkaantumisen takia jättämään pelin kesken. Suurimmaksi osin Bordin hienojen esitysten ansiosta ero kasvoi lopulta tavoittamattomaksi. 23 pistettä loistavilla heittotarkkuuksilla olivat joukkueen korkeimmat. Lisäksi sarakkeeseen kirjattiin myös 2 levypalloa ja 3 syöttöä.

Seuraava ottelu:

Seuraavassa ottelussa vastassamme on Hollanti, joka kaatoi Venäjän jännittävässä ottelussa 99-91 lukemin. Hollanti on meidän tapaan voittanut tähän mennessä kaikki kauden ottelunsa. Kuitenkin kotietu ottelussa on jälleen meidän puolella, sillä korieromme alkusarjassa oli heitä reilusti parempi osittain helpomman ohjelman johdosta. Lisäksi arviolta into on meidän puolella, sillä Hollanti joutui käyttämään sitä Venäjää vastaan mahdollisesti jopa täyden höyryn verran. Tästä ei kuitenkaan ole varmuutta, joten kuntojen saaminen kohdalleen olisi nyt ensiarvoisen tärkeää, jotta puolivälieräottelu sujuisi meidän komennossa. Odotettavissa on kuitenkin ettei Hollanti anna mitään ilmaiseksi, joten jännittävä matsi varmasti tiedossa.

Lisäksi saimme vielä hyviä uutisia muista otteluista. Kierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Kreikka, joka voitti Yhdysvaltoja vastaan käyttäen täyttä höyryä USAn rentoillessa. Olin omissa papereissani laskeskellut USAn ehkäpä vaarallisimmaksi vastustajaksemme turnauksessa, sillä tiemme olisivat kohdanneet välierissä kummankin edetessä sinne asti. Nyt kuitenkin Kreikan voitettua heidät, vastaamme asettuisi siis Kreikka tai Unkari, mikäli onnistumme Hollannin kaatamaan. Molemmat toki ovat kovia joukkueita, mutta USA olisi ollut vielä pykälää kovempi. Katsotaan kuitenkin ensi viikon pelit ennen kuin lähdetään spekuloimaan jatkolla enempää!

From: atsii
This Post:
66
293816.361 in reply to 293816.360
Date: 12/27/2021 1:15:51 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Väsynyt Hollanti kaatui ongelmitta!

Ennakko:

Lohdutusturnaus oli edennyt puolivälierävaiheeseen, ja meillä oli vastassa Hollanti. Toistaiseksi meidän tavoin tappioitta ollut Hollanti oli joutunut huomattavasti meitä hankalampiin ottelupareihin pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Kahden täyden höyryn myötä he olivat onnistuneet kaatamaan Taiwanin sekä Venäjän tiukoissa otteluissa, mutta nämä olivat syöneet heiltä suurimmat eväät. Me sen sijaan olimme päässeet melko helpolla tähän mennessä, joten voittoa lähdettiin hakemaan luottavaisin mielin. Pelikunnot jättivät hieman toivomisen varaa, mutta onneksi materiaalin leveys on meillä hyvää luokkaa. Avauskokoonpanoon nousi tällä kertaa muun muassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Dragoons Academyn Anders Ivarsson ja lisäksi Lahti Basketball II:n Aki Lammela toista kertaa tällä kaudella. Pahalammen Pompun Tatu Mäntysaari puolestaan ylsi kokoonpanoon toista kertaa tällä kaudella, aloittaen penkiltä.

Ottelu:

(62811)

Kuten ennakoimme, Hollanti lähti liikkeelle jälleen täydellä höyryllä ilman mitään hävittävää. Lisäksi heidän scouttausosasto oli hienosti arvannut fokuksemme oikein, joten luovutusmentaliteettia ei ollut havaittavissa. Ottelu alkoikin melko tasaisesti. 9-9 asti edettiin tasatahtia, kunnes repäisimme ensimmäistä kertaa oikein kunnolla. 21-3 runin myötä siirryimme jo reiluun johtoon. Hieman ennen puoliaikaa Hollanti sai kuitenkin pelistä jälleen kiinni, ja puoliajalle siirryttiin meidän 11 pisteen johdossa. Kopista kuitenkin tulimme ratkaisumentaliteetilla takaisin kentälle, ja ero lähti jälleen hiljalleen kasvamaan - tällä kertaa hyvän hyökkäyspelin ansiosta. Viimeisellä neljänneksellä pääsimmekin jo peluuttamaan pääasiassa vaihtomiehiä, joten loppulukemat kirjattiin Suomelle hienosti 90-63.

Ottelun parhaan pelaajan palkinto menee tällä kertaa Trauma Basketin Ilmari Ala-Nojoselle. Varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla Ala-Nojonen pisti käytännössä yksin palloa pussiin, joten hänen merkitys vain korostui tärkeillä hetkillä. Joukkueen korkeimman pistelukeman 23 lisäksi sarakkeeseen kirjattiin 7 levypalloa, 2 syöttöä sekä 2 blokkia. Hyvä suoritus siis kaiken kaikkiaan!

Seuraava ottelu:

Seuraavaksi vuorossa onkin välierävaihe, ja vastaamme asettuu tähän mennessä ehkäpä kovin vastuksemme - Unkari. He kaatoivat juuri päättyneessä jännittävässä ottelussa vieraskentällä Kreikan, joka oli polttanut intonsa edellisessä ottelussa Yhdysvaltoja vastaan loppuun. Molemmat joukkueet pelasivat tässä ottelussa samalla innolla, joten vaikea arvioida innon käyttöä tältä erää. Unkari on kuitenkin todennäköisesti ainakin muutaman normaalin asenteen ottelun joutunut pudotuspeleissä käyttämään, joten intoetu on meidän puolella vähintäänkin lievästi. Lisäksi kotietu on luonnollisesti meidän puolella, joten kannamme selvästi ennakkosuosikin viittaa. Kuitenkaan tässä vaiheessa heikkoja joukkueita ei ole enää jäljellä, joten kunnot sekä taktiset ratkaisut tulevat korostumaan merkityksessään entistä enemmän. Toivottavasti perjantain kuntopäivitys suosii meitä ja pääsemme hyvässä iskussa tavoittelemaan finaalipaikkaa!

From: atsii
This Post:
55
293816.362 in reply to 293816.361
Date: 1/3/2022 2:47:04 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Suvereeni näytös välierässä Unkaria vastaan!

Ennakko:

Välierävaiheessa vastaamme asettui Unkari, joka oli meidän tapaan toistaiseksi turnauksessa tappioitta. Meillä oli alla helppo voitto väsyneestä Hollannista, kun taas Unkari oli joutunut kahdella edellisellä kierroksella melko tiukoille. Oletettavasti he eivät kuitenkaan vielä olleet täyteen höyryyn turvautuneet, mutta innossa etu oli selkeästi meillä. Siitä huolimatta Unkari kuitenkin oli tähän astisista vastustajista kovatasoisin, joten löysäillen otteluun ei ollut varaa lähteä. Onneksi pelikunnot olivat tällä viikolla hyvällä tasolla. Ainoastaan sentteriosasto oli hieman puutteellinen, mutta saimme pikaisella aikataululla hälytettyä paikalle PTSD Basketin 20-vuotiaan Aki Raumalan. Tämä myös nosti konkarimanageri Pleksin pelaajien määrän joukkueessa histroriallisesti peräti viiteen.

Ottelu:

(62861)

Unkari lähti otteluun täysin odotetusti meitä kovemmalla asenteella. Kuitenkin taktisella puolella onnistuimme hienosti välttämään heidän arvauksen sekä arvaamaan heidän fokuksen oikein. Tämä ei kuitenkaan vielä alussa näkynyt vaan ottelu eteni melko tasatahtiin. Ensimmäiselle tauolle saimme kuitenkin pienen kaulan repäistyä ja hyvä tahti jatkui toisella neljänneksellä. Tauolle pääsimme jo tukevassa 17 pinnan johdossa erityisesti puolustuksen kunnostautuessa, päästäen vain 25 pistettä ensimmäisellä puolikkaalla. Toinen puolikas ei kuitenkaan muuttanut asetelmia, vaan pystyimme kasvattamaan eroa tasaisesti, vaikka viimeisellä neljänneksellä vaihtomiehetkin pääsivät pelaamaan enemmän. Lopputuloksena otimme finaalipaikan helposti samoin lukemin kuin edellisessä ottelussa Hollantia vastaan - 90-63.

Ottelun parhaan pelaajan palkinto menee tällä kertaa Burning Shoesin Miikka Solalle. Vaikka hyökkäyspäässä nähtiin muutamia hienoja esityksiä, tänään kunnia on kuitenkin annettava puolustukselle. Ensimmäisellä puoliajalla heittopelin takutessa Miikka oli todellakin mies paikallaan sekä puolustuspäässä että hyökkäyspäässä kauhoen levypalloja oikein urakalla. 21 levypalloa, joista 7 hyökkäyspäässä on häneltä kauden parasta, ja lisänä sarakkeeseen kirjattiin muun muassa 3 blokkia ja huima 20,0 arvostelu.

Seuraava ottelu:

Seuraavana meillä onkin vuorossa kauden huipennus - lohdutusturnauksen finaali! Suomen hakiessa historian toista lohdutusturnauksen voittoa, vastaamme finaalissa asettuu Bosnia-Hertsegovina, joka kaatoi juuri päättyneessä ottelussa tämän turnauksen ehdottomiin yllättäjiin kuuluneen Perun, vaikka he kaikkensa antoivatkin asenteessa ja arvauksissa. Panokset ottelussa ovat kovat, sillä voittajalle luvassa on seuraavan kauden EM-kisoihin kotikenttäetu. Lähdemme finaaliin ehkäpä hienoisena ennakkosuosikkina kotiedun takia. Innossa etu puolestaan saattaa olla hiukan heidän puolella, mikä tasoittaa tilannetta. Molemmat joukkueet ovat selvästi puolustusvoittoisia, joten luvassa voi olla hyvin tasaväkinen ja vähäkorinen vääntö. Lähdemme kuitenkin finaaliin luottavaisin mielin. Toivottavasti kuntopäivitys olisi vähintään yhtä hyvä kuin nyt oli, jotta voimme pitää kaikki taktiikkavaihtoehtomme avoinna. Ensi maanantaina sitten sankoin joukoin seuraamaan tämän meidän historiallisen kovan ikäluokan viimeistä näytöstä!

From: atsii
This Post:
77
293816.363 in reply to 293816.362
Date: 1/10/2022 12:05:37 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Lohdutusturnauksen mestaruus kotiin!

Ennakko:

Pitkä kausi oli edennyt vihdoin huipennukseensa - lohdutusturnauksen loppuotteluun. Tämä ottelu oli myös Projekti55-sukupolven viimeinen ottelu U21-maajoukkuepaidassa. Tällä joukkueella oli alunperin tarkoitus kamppailla maailmanmestaruudesta, mutta viime kauden pettymyksen jälkeen aseitimme tavoitteeksi kauden alussa lohdutusturnauksen voiton. Tätä pääsimme nyt siis tavoittelemaan finaalissa, jossa vastaan asettui Bosnia. He olivat meidän tavoin edenneet tappioitta tähän vaiheeseen, vaikka heillä hieman hankalampi tie finaaliin olikin. Matkalla he kaatoivat muun muassa Brasilian, Slovenian sekä Perun, joka tosin oli jo tässä vaiheessa intonsa käyttänyt. Ennakoiden mukaan peli-into oli heidän puolellaan, mutta kotietu oli puolestaan meidän puolella. Pelikunnoissa etu vaikutti ennen peliä olevan meillä, vaikkakin tähtisentterimme Sakari Ivanoff olikin jälleen kerran heikossa kunnossa. Luottoa kuitenkin löytyi, että joukkueesta löytyy riittävästi laatua kovan vastuksen kukistamiseen. Odotuksena oli, että Bosnia yrittäisi hyödyntää Ivanoffin puuttumista sisähyökkäyksellä, joten valmistauduimme myöskin siihen. Hyökkäyksessä päätimme lähteä suoraviivaisesti liikkeelle sillä, missä tämän joukkueen vahvuus on - kaukoheitoissa.

Ottelu:

(62921)

Ottelun alussa meidän pojat näyttivät selvästi jännittyineiltä. Lähes ensimmäiseen 6 minuuttiin emme saaneet ainuttakaan koria ja heitot viuhuivat ohi jatkuvalla syötöllä. Hermostumista oli kuitenkin havaittavissa myös toisella puolella, sillä Bosniakaan ei saanut aikaan kuin 4 pisteen johdon. Tämän jälkeen aloimme hiljalleen lämmetä ja peli alkoikin kääntyä selvemmin meille. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen olimmekin jo 21-11 johdossa, joten neljänneksen loppu oli meiltä melko huima. Toisella neljänneksellä Bosnia sai pelistä hieman paremmin kiinni, mutta myös meillä sujui peli ihan mallikkaasti. Puoliajalle siirryimme jo melko ratkaisevantuntuisessa 15 pisteen johdossa, joten vaikutti siltä, että mestaruus olisi irtoamassa melko helpolla.

Kolmas neljännes alkoi jälleen hyvin, mutta erän puolessa välissä alkoi taivaallemme muodostumaan hieman tummia pilviä, kun Miikka Sola otti nopeaan tahtiin virhetilinsä täyteen. Näin ollen jouduimme pelaamaan lopun ottelusta käytännössä ilman kahta parasta sentteriämme. Toki Ivanoff heikosta kunnosta huolimatta oli kuitenkin penkillä tuuraajan roolissa, mutta hän oli kaukana parhaasta vireestään. Onnistuimme kuitenkin kolmannella neljänneksellä kasvattamaan etumatkamme 17 pisteeseen, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin kuitenkin edelleen luottavaisin mielin. Bosnia lähti vielä tavoittelemaan etumatkaamme kiinni, päästen parhaimmillaan 8 pisteen päähän. Etumatkamme kuitenkin piti loppuun asti, joten Suomi U21 on tällä kaudella lohdutusturnauksen mestari luvuin 76-62! Pokaalia emme tästä saavutuksesta palkintokaappiimme saa, mutta ensi kaudella pääsemme voiton johdosta pelaamaan EM-kotikisoja. Tämä tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden kamppailla jälleen kärkisijoista!

Ottelun parhaan pelaajan palkinto menee tällä kertaa Burning Shoesin Juha Nummelle! Ivanoffin käytännössä puuttuessa sekä seurakaveri Solan virhetilin täyttyessä tällä kaudella hieman kolmosmiehen rooliin jääneelle Nummelle tarjoutui elämänsä näyttöpaikka - ja hän todellakin sen käytti! Kun sitä eniten tarvittiin, Nummi kauhoi tärkeitä levypalloja, yhteensä 15 kappaletta. Lisäksi puolustuspäässä muutama blokki sekä lukuisat hienot puolustussuoritukset olivat takkuilevan hyökkäyksen takia kultaakin kalliimpia. Nummen lisäksi myös erityisesti penkiltä alottaneista pelaajista useammankin voisi nostaa esille, mutta Nummen esitys tänään oli joukkueen kannalta erityisen tärkeä!

Palailen vielä myöhemmin tällä viikolla kauden yhteenvedolla - aika juhlistaa mestaruutta!

Jos draftista saitte hyviä junnuja ja aikomuksena ei ole treenata, niin laittakaa mielellään samantien myyntiin![/

Last edited by atsii at 1/10/2022 12:06:30 PM

From: atsii
This Post:
99
293816.365 in reply to 293816.364
Date: 1/19/2022 6:02:05 AM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Moro!

Vaalit sujuivat tälläkin kertaa ilman vastaehdokasta, mutta kiitos silti kaikille äänestäneille! Intoa löytyy edelleen hommaan ja toivottavasti se kantaa hedelmää.

Yhteenveto viime kaudesta:

Palataan vielä lyhyesti viime kauteen, koska lupailin pientä yhteenvetoa. Kausi oli siis kauden avaavaa ystävyysottelua Italiaa vastaan tappioton. Viimeksi oltiin pystytty yhden tappion kauteen kaudella 43, joten kokonaisuudessaan pelit sujuivat erinomaisesti. Edellisen kauden EM-pettymyksestä johtuen jouduimme kuitenkin pelaamaan tämän kauden hieman väärässä sarjassa, joten todellista tasoa emme päässeet mittaamaan. Lohdutusturnauksen mestaruus on kuitenkin meille hieno saavutus ja takaa meille kotiedun tuleviin EM-kisoihin. Suurkiitos kaikille projektiin osallistuneille managereille, joiden ansiosta itselleni kausi oli suoraan sanottuna helppo.

Pelaajistosta haluaisin muutaman erityisnoston tehdä. Trauma Basketin kaksikko Mikko Turto sekä Ilmari Ala-Nojonen olivat hyökkäyksen liidereitämme koko kauden. Heidän kausikohtaiset pistesaldot oikeuttivat historiankirjoissa Ala-Nojosella sijalle 5. sekä Turtolla sijalle 7. Top-10:ssä he ovat ainoat, jotka ovat pelanneet samalla kaudella. Lisäksi Turto oli eniten ottelun paras pelaaja -palkintoja voittanut pelaajamme neljällä valinnallaan. Sisäpelaajista täytyy esille nostaa erityisesti Burning Shoesin Miikka Sola, joka ylsi kaikkien aikojen kausikohtaisessa levypallotilastossa hienosti sijalle 3. Mielelläni nimeäisin muitakin onnistujia, mutta lista tältä kaudelta olisi niin pitkä, että pitaydytään näissä.

Yhteenvetona koko Projekti55:stä sanoisin, että vaikka tavoitteeseen ei päästykään, niin paljon arvokasta oppia saavutettiin. Kauden 54 joukkueessa vahvuutena oli ehdottomasti sisäpelaajat, kun taas kauden 55 vahvuutena oli takamiehet. Seuraavassa projektissa pyrkimyksenä olisi, että saataisiin molempien kausien paremmat osat yhdistettyä, jotta joukkueesta saataisiin mahdollisimman vahva. Lisäksi yksi havainnoista oli se, että monet pelaajista jäivät selvästi vähemmälle käytölle kuin toiset. Tämä johtui siitä, että osaa suunnitelluista taktiikkavariaatioista todettiin olevan melko hankala käyttää. Suunnitelmissa olisikin jättää ihan puhtaat spesialistit taka-alalle ja keskittyä hieman monipuolisempiin pelaajiin. On myös managereille palkitsevampaa treenata, mikäli heidän pelaajansa pääsevät pelaamaan useammin kuin muutaman ottelun. Päätavoitteena projektissa tietysti oli menestys, mutta arvon luominen treenaajille on myös itselleni henkilökohtaisesti tärkeä tavoite siinä samalla. Mutta eiköhän tästä pienillä muutoksilla saada parempi lopputulos aikaan! Projekti 2.0. julkaistaneen pian!


Katsaus tulevaan kauteen:

Edessä on siis kotikisat, joten pääsemme jokaisessa ottelussa nauttimaan kotiedusta. Tämän on meille tällä kaudella erityisen tärkeä, sillä olemme melko kaukana kärkimaiden tasosta pelaajiston puolesta, jonka murskaava tappio Italialle eilisessä ystävyysottelussa todisti. Alkulohkoarvonta oli meille toisaalta hyvä, sillä vältimme pahimmat maat, mutta toisaalta useampi potentiaalisesti vaarallinen maa osui samaan lohkoon. Kohtaamme joukkueet järjestyksessä Serbia, Kroatia, Slovakia, Slovenia, Tanska, Turkki, Armenia. Näistä tiukimmin jatkopaikasta todennäköisesti taistelevat meidän lisäksi Serbia, Slovenia ja Turkki, mutta vielä joukkueiden voimasuhteista on vaikea sanoa enempää. Jatkopaikkoja kun on jaossa vain kaksi, tulee kamppailu niistä olemaan erittäin tiukkaa. Toivottavasti kotietumme kantaa tästä kuitenkin jatkopeleihin. Kisoihin lähtevä joukkue valitaan seuraavan harjoituspäivityksen jälkeen, joten vielä en sieltä tarkemmin lähde nimiä nostamaan. Palataan enemmmän asioihin sitten otteluraporteissa. Mielenkiintoinen kausi kuitenkin varmasti tulossa!

From: atsii
This Post:
55
293816.366 in reply to 293816.362
Date: 1/24/2022 2:59:20 PM
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
764764
Second Team:
Espoo Seal Pups
Serbia liian vahva kotikisojen avauksessa

Ennakko:

On jälleen uuden kauden aika ja tällä kaudella vuorossa on EM-kilpailut kotikentällämme. Pelaajistomme ei tällä kaudella ole lähellekään aiempien kausien tasoa, mutta kotietu antaa meille silti mahdollisuudet kohtuulliseen menestykseen. Ensimmäisessä ottelussa vastaamme asettui Serbia. Viime kausina Serbia on ollut U21 puolella melkoisessa luisussa managerien epäaktiivisuuden takia, mutta tällä kaudella tilanne vaikuttaisi olevan toinen. Kiinnostus U21:stä kohtaan vaikuttaisi siellä olevan nousussa, ja maassa käytiinkin tiukat vaalit kolmen managerin kesken. Lisäksi pelaajisto vaikuttaisi siellä olevan melko vahva. Tosin tämän ennakointi oli hieman haasteellista, sillä he eivät olleet pelanneet yhtäkään ystävyysottelua ja pelaajien nostaminen joukkueeseenkin nähtiin vasta vajaa tunti ennen itse ottelua. Erityisesti joukkueen 73k palkkainen tähtisentteri Zoran Baralic vaikuttaisi olevan heidän kovin syömähammas tällä kaudella. Kyseessä oli siis yksi lohkon ehdottomiin suosikkeihin kuuluvista joukkueista. Päätimme kuitenkin tästä huolimatta yrittää sisähyökkäystä, sillä sisäpelaajiemme kunnot olivat hyvällä mallilla.

Kisoihin valittiin aluksi 11 miestä, jotta tilaa myöhemmille nostoille jäi vielä:

Jouni Palokangas, 0-and-76ers
Olli Karetie, 0-and-76ers
Tuomo Johansson, Atletico Pucelista
Henri Kantola, ikä loput
Janne Hassi, mäyrämäen korihait
Matti Böök, PTSD Basket
Sami Renkolainen, Zwölf II
Mikko Riskilä, RealValladolidSAD
Jarkko Nakari, Rantarosvot
Georg Brinck, Oklaholma!
Markus Mäkinen, BC Juhlamokka


Ottelu:

(63076)

Ottelu lähti liikkeelle hieman ehkä yllättäen kovemmalla asenteella liikkeelle lähteneen Serbian komennossa, joskin pysyimme hyvin iskuetäisyydellä. Toisen neljänneksen lopulla kuitenkin Serbia repäisi ensimmäistä kertaa ja ero kasvoi puoliaikaan mennessä 10 pisteeseen. Tässä vaiheessa näytti siltä, että olisimme tänään vailla mahdollisuuksia. Kolmas neljännes oli meiltä kuitenkin erinomaista peliä ja kuroimme eroa kiinni hyvin. 9 minuuttia ennen ottelun loppua nousimme ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ja ottelu näytti kääntyvän meille. Serbia kuitenkin löysi vielä uuden vaihteen sentteri Baralicin johdolla ja eteni lopulta selvään voittoon lukemin 100-87. Valitettavasti hieno taistelu ei tänään riittänyt, mutta kamppailimme hyvin kovemmalla asenteella pelannutta joukkuetta vastaan, joten voimme tästä kuitenkin edelleen luottavaisin mielin jatkaa jatkopaikan jahtaamista.

Ottelun parhaan pelaajan palkinto menee tällä kertaa Rantarosvojen Jarkko Nakarille. Jarkko oli takakentällämme hyvässä vireessä heittäen yli 50% tarkkuudella 16 pistettä ja ottaen takakentältä vielä 6 levypalloa. 0-and-76ersin sentterimme onnistuivat tänään myös hienosti, mutta selvä tappio levypalloissa Serbian torneille kallisti valinnan Nakarin puoleen.

Lohkon muut ottelut:

Lohkon muissa otteluissa ei suurempia yllätyksiä nähty. Lähimpänä yllätystä oli Tanska, joka pisti Slovenian melko tiukoille, häviten lopulta vain 11 pisteellä. Myös täydellä höyryllä yrittänyt Albania haastoi hyvin Kroatiaa, mutta hävisi lopulta 14 pisteellä. Turkki puolestaan kruisaili selvään 27 pisteen voittoon Slovakiasta.

Seuraava ottelu:

Seuraavassa ottelussa kohtaamme Kroatian ensi maanantaina. Kroatia ei lukeudu lohkon suosikkeihin tällä kaudella, sillä materiaali heillä ei vaikuta kovin vahvalta. Toisaalta mikäli he päättävät käyttää intoa meitä vastaan, voimme potentiaalisesti olla ongelmissa. Uskon kuitenkin kauden avausvoiton olevan tästä otettavissa, mikäli vain avainpelaajiemme kunnot ovat kohdillaan. Tässä vaiheessa meillä ei kuitenkaan olisi varaa pudota kahteen tappioon, joten voitto olisi erittäin tärkeä. Toivotaan siis hyvää kuntopäivitystä!


Last edited by atsii at 1/24/2022 3:22:50 PM

Advertisement