BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
215892.357 in reply to 215892.338
Date: 9/17/2012 4:57:59 PM
Overall Posts Rated:
8181
Átgondolatlan kijelentés?

' A magyar válogatottak, és a "közösség" innentől kezdve számomra nem léteznek. '

Ezt írta. Ezt egyszerűen nem tudom másképp értelmezni.

This Post:
00
215892.358 in reply to 215892.357
Date: 9/17/2012 5:13:23 PM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Jó, igazad van, nagyon hosszú és bonyolult lenne elmagyarázni, hogy mire gondoltam, igazán nem is tudnám, ezért bele sem vágok

This Post:
22
215892.359 in reply to 215892.344
Date: 9/17/2012 6:24:18 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch

A gond csak annyi, hogy ez egy játék, amit a legtöbben szabadidőnkben szórakozás céljával űzünk (gondolom én, de nem merek mások nevében beszélni, nehogy lecsesszenek). Ez a rész nekem nagyon hiányzik a válogatott körüli dolgokból, ez az elmúlt pár hét meg kész agyrém

A témához történő első (és utolsó) hozzászólásként csak néhány nyitott kérdés:

-Te (és biztos mások is-többnyire én is) ezt látjátok a játékban, és ennek válogatott körüli részében.Ez O.K, de mi van akkor,ha valakinek több ideje/energiája/munkája fekszik abban, hogy simán egy vállrándítással elintézzen egy választási vereséget?Lehet,hogy Ő másként tekint erre az egészre.Nem jobban,vagy rosszabbul-csak másként...Túlságosan komolyan veszi? Vagy Te veszed az Ő szemében túl könnyedén-netán könnyelműen?

-Felépítesz és működtetsz egy rendszert,amibe belelátsz-mások meg nem nagyon.Nem szerencsés helyzet. Másrészt: senkinek nem tilos segítőnek jelentkezni!Csak saját példát tudok hozni:az U21 keresett scoutokat.Jelentkeztem, és a kapitány örömmel fogadott.Pedig sem rokona, sem boldog őse nem vagyok senkinek.Még csak ismerőse,vagy barátja sem.(Éppen az is lehet,hogy nem bírja a képemet-de jól titkolja!) Most látom a rendszert működés közben.Nem kell csodákra gondolni,de kétségtelenül tanulságos.És tanulni sosem késő,még ha nem is akarok kapitány lenni.Akkor most be kéne vonni több embert,vagy magától kellene jelentkeznie több segítőnek?

-Nem volt szerencsés a stílus? Nem bizony-egyik oldalról sem.De könyörgöm:itt az egyik fél kapitány akart maradni,a másik meg az akart lenni.Céljaik voltak!Az egyik ki akarta próbálni magát,a másik meg meg volt győződve az illető alkalmatlanságáról, és arról,hogy ez a személy veszélyezteti az eddig elérteket.Sok mindent vágtak a másik fejéhez,és ez tényleg nem szép-viszont nem előzmény nélküli.(Az megvolt történelemórán,amikor Pázmány Péter a hitviták során egyik ellenfelét nemes egyszerűséggel "szarzsáknak" nevezte? Nem volt szép tőle-de legalább érthető.)

-Választás utáni viselkedések:az egyik fél nem ad értelmes választ semmilyen kérdésre,illetve nem tartja be (mert valóságalap,illetve tudás híján,vagy egyéb okból nem tudja betartani) ígéreteit,míg a másik gyerekesen durcázik? Van benne igazság sajnos. Kinek lett igaza? Jelenleg úgy tűnik,hogy az egyiknek.Aztán meglátjuk-de erre a fordulatra sem sokan számítottak...

Mindezekkel nem azt akartam mondani,hogy nekem tetszett az egész hercehurca.Egyszerűen megpróbáltam beleélni magam a felek helyzetébe.Nem állítom,hogy sikerült-de nem is kezdem el köpködni őket.Egyiket sem.Legfeljebb levonom a tanulságokat. Még azt sem mondom,hogy mindenki ilyen vérmérséklettel és mentalitással nézze a dolgokat,hisz nem vagyunk egyformák,csak annyit:kicsit tán megpróbálhatnánk megértőbbek lenni.
Ez sok?

Message deleted
From: Mikhail

To: Dawa
This Post:
00
215892.361 in reply to 215892.360
Date: 9/18/2012 1:51:28 AM
Overall Posts Rated:
188188
Fazi értékei megvannak a kinti fórumon 2012.05.18. 22:12-dátummal. Ki lehet számolni azóta mit lépett szintet.

From: Norbi

This Post:
00
215892.362 in reply to 215892.361
Date: 9/18/2012 4:08:55 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Van annál frissebb is, ha kell valakinek szóljon és elküldöm neki pm-ben, hogy most hogy néz ki Fazi, de nemsokára úgyis meg lehet majd nézni...

From: kaygee

This Post:
00
215892.363 in reply to 215892.356
Date: 9/18/2012 5:38:48 AM
Overall Posts Rated:
173173
Erről több dolog is eszembe jutott, szerintem még bőven megfér témáját tekintve itt a válogatott topikban:

Ha valamivel nem értek egyet, akkor attól úgy gondolom, hogy van létjogosultsága elhatárolódnom. Más közelítése a dolognak, hogy nyitottabb szemmel járok-kelek én itt már annál, hogy bizonyos dolgok ne tűnjenek azonnal fel. Megkaptam többek között azt, hogy a bedobóink passzolása 10-es, és ezt kevesli, megkaptam kérdésnek, hogy hány legalább 14-es 2 pontosú kinti játékos van a keretben, de azt is a fejemre olvasta, hogy ki multiskilles és ki nem. Ezek nem véletlenek, nekem úgy tűnt, hogy felettébb tájékozott volt arról, hogyan néz ki a válogatott, elgondolkodtató...

Nekem egy valami volt még fura ebben a kampányban: folyamatosan az jött át, hogy az eddigi munka gyümölcsét most tudná csak learatni az akkor még aktuális kapitány, és ez egy új jelölttel nem menne. Ő csak beleülne a tutiba.

Szerintem nézd vissza, hogy a kampányban hogy történtek az események. Most már nincs tétje, nem kell szavazni, tudjátok azt is, hogy ki nyert és ki veszített, én is visszaolvasom egyébként még mindig. Volt egy beírásom az elején, ami azt boncolgatta, hogy kikből áll Pörköltszáj csapata, és milyen szintű a játékhoz való hozzáértésük. Úgy tettem fel a kérdést, hogy biztos-e abban, hogy a válogatott irányításához szükséges szakértelem összegyűlt a válogatott mellett. kértem bemutatást, választ a ki miértre stb. Nézd meg a kérdéseket és az erre adott reakciókat is. Biztos az, hogy támadó voltam? Biztos az, hogy az, hogy a kérdésre jött válasz? Ha nekem teszi fel valaki a kérdést, akkor fogom magam, bemutatom, hogy ő ezért, ő emiatt, ő ennek alapján, ő pedig eszerint. És kész. Onnantól kezdve nincs vita. A csapat összegyűjtésében, amint később kiderült, szerepet játszott személyes ismerettség (furcsa, de lehet), egy csomó szétküldött levél (egyébként ez pont nem utal korábban kialakult kapcsolatokra), de az is benne volt, hogy ki milyen szépen fogalmaz a fórumon. Ezek nem egyidőben jöttek. Megjegyeztem, hogy nem biztos, hogy kapásból egy 4. ligás tulajdonost kellene a válogatott mellé tenni. Erre is jöhetett volna konkrét cáfolat azonkívül, hogy higgyem el, hogy nagyon tuti mindenki, és mindenki mindent tud. Kizárólag a konkrétumok hiánya miatt gondoltam azt, hogy a csapat kialakítása nem volt következetes. Szerintem ez a későbbiekben is jól körvonalazódott, volt, aki kilépett belőle (egy erős csapatból, egységes véleménnyel ez nem történhetett volna meg), volt, aki utólag lépett be, ez konkrét, előzetes egyeztetések után furcsa.

Csak és kizárólag személyes vélemény, hogy úgy látom, sokan vannak már itt úgy vele, hogy van egy unalomig lerágott Pörköltszáj-kaygee vita, és azon a szemüvegen keresztül nézi már mindenki az elhangzottakat.

This Post:
00
215892.364 in reply to 215892.356
Date: 9/18/2012 5:38:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Azt, hogy ki tartotta alkalmatlannak másikat, és ki nem, szerintem jól mutatta, hogy a fejemhez vágták, hogy sosem követtem még végig egy játékos nevelését sem. Nem gondolod, hogy ismerve az eddig történteket, az eddigi befektetett munkát (szó sincs arról, hogy ez csak az enyém), ez valótlan és sértő? Volt persze más is, de ez idegesített a legjobban. A másik az edzéstervvel kapcsolatos konkrétumok hiánya, de ezt már kiveséztük. Ki-ki eldöntheti maga, hogy ez utólag mennyire igazolódott be vagy sem. Jelzem, volt itt egy hozzászólás, amire én egy jó nagy kérdőjellel reagáltam. Az a bizonyos "jó lesz az alapskillre úgy, ahogy kint van". Kikeresem, ha gondoljátok, itt van valahol. Ezzel kapcsolatban megjegyeznék annyit, hogy nem véletlen, hogy én nem öt perccel azután tettem oda ki a követelményrendszert, hogy bármilyen pozícióm lett volna a válogatott mellett. Edzéstapasztalatok alapján van kint, ezért került oda bizonyos idő elteltével. Tehát a lefikázott, nem létezőnek kikiáltott terv (= az enyém), mégiscsak jó, leginkább arra, hogy legyen alapskillben mindenki nyugodtan tökugyanolyan, meg még legyen mellé egy csomó más is. Az ottani követelmények tapasztalatok alapján voltak kint, és az edzésterv azóta változott (méghozzá a főskill edzés kárára). Utóbbit a készbe történő beleüléssel kapcsolatban mondom. Ha valakinek van egy konkrét, tuti terve, tegyen oda jobbat, de ne kerteljen. Főleg, ha az szezonokra visszamenő tapasztalatok alapján van, tehát bizonyított, és ezek szerint nem kell hozzá azt az utat bejárni, amit nekem.

A saját bőrömön tanultam meg azt, hogy az edzéstervezésből mekkora bukták tudnak kijönni hosszabb távon. A mai napig a legnagyobb ilyen Bagoly Máté volt, de Petro Tutichenko is eltűnt a válogatott esélyesek közül, mindketten a magas dobótávú játékosra voltak példák, mindkettejüknél túl korán lassult le a fejlődés, és nem lettek az igaziak. Bagoly esetében próbálkoztunk a válogatottsággal, nem lett sok eredménye.

Arról nem is beszélve, hogy a játék feltételei mennyit változtak azalatt, ami alatt egyáltalán bármi szerepem is volt az edzés tervezésében. Kezdetben volt olyan időszak, amikor a kinti játék dominált, aztán ez a bentire változott meg. Az edzés pedig aztán főleg nem volt mindig ugyanolyan. Bárki, aki 7-8 szezonra előre tervez, annak tisztában kell lennie azzal, hogy terv szintjén sosincs tuti, ezért minden olyan tervvel szemben, ami tutira alapoz, szkeptikus vagyok. Ezt szintén az edzésre konkrétumok hiánya miatt írtam. egyedileg igyekeztem mindig mindenkit kezelni, és volt, hogy a felénél váltottunk, mert a játék pont úgy fordult, hogy az kellett. Chalúmov az unalomig ismételt példám, de ahogy Gedó odakerült Schar mellé, és egy kintre meg egy bentre alkalmas bedobót próbáltunk összehangolni, de lehet még példát hozni ilyenre.

Az alkalmatlan kontra nem alkalmatlan dologra, meg az együttműködésre stb. csak annyit szeretnék mondani hogy már megkerestek Pörköltszáj stábjából, hogy továbbra is dolgoznának a válogatott mellett, és én ezt át fogom gondolni, viszont tényleg kérek valamennyi gondolkodási időt (nem sokat), mielőtt válaszolok. Nem gondolnám, hogy szétrúgtam volna mindent magam körül, nem is tehettem volna, nem én nyertem.

This Post:
00
215892.365 in reply to 215892.356
Date: 9/18/2012 5:38:56 AM
Overall Posts Rated:
173173
Az nyilvánvaló, hogy a válogatott kapitánya és a scoutok mindig többet fognak tudni a válogatottról. Ha végignézed a kampányvitát, láthatod a véleményemet erről. Nem az a gondom, hogy a saját taktikánkról nem ír senki (vagy kevesen). Kicsit furcsa is nekem az, hogyha megnyílik egy topik kintre a taktikának, akkor az egyből azt jelenti mindenki számára, aki hozzá akar szólni, hogy írjon valamit arról, hogy mit csináljak majd. Én ennek is örülök, mert jöhetnek olyan ötletek, amiket fel lehet a használni, ez sosincs kizárva. Viszont az ellenfélről mindenki ugyanannyit tud, mint én vagy bárki más. Nincs senkinek röntgenszeme vagy szuperképességei, hogy lássa, az ellenfél csapata milyen játékosokból áll. Ez volt a fő oka annak, hogy csináltam egy kémfórumot kintre. Nem volt nagy meló, volt már róla szó korábban is, nem is én találtam ki az ötletet, nem spanyolviasz. Én voltam a kapitány, én csináltam meg, kellett hozzá egy szombat délután, Urimate segítsége, és az a néhány önkéntes, aki elvállalta, hogy pásztázza a kereteket. Az ellenfél várható taktikájáról kevés hangzik el, vagy éppen érintőlegesen esik róla szó. Ott áll tehát egy játékos, aki nem ismeri a válogatottunk játékosainak a skilljeit, vagyis ugyanannyit tud a mieinkről, mint az ellenfélről. Miért az az egyenes következtetés, hogy akkor értelmetlen az a kinti fórumlátogatás úgy, ahogy van, mert ha nincs skill, akkor nincs taktika sem, aztán kész. nos, ebben lehetne szemléletváltozás. Remélem, hogy sikerült eléggé körüljárnom a témát, és érthető volt, hogy mire gondolok. Ha pedig éppen csak két játékost sikerült felderíteni az ellenfélről, és még azok sincsenek a keretben, akkor puff, indulunk mindannyian a nulláról. Azt is meg kell tenni, mert az ellenfél attól még ott lesz a pályán, akár tudunk róla valamit, akár nem.

Az utolsó bekezdésben írt gondolatodra is szeretnék reagálni. Egyrészt a tippversenyt nem használtam sosem ilyesmire. Tény, hogy akkor vettem át, amikor Bragalyi volt a válogatott kapitánya és Vendabal az U21-é, nekem nem volt semmilyen posztom akkor. Amint látod, folytattam akkor is, amikor elvesztettem a választást, megtörténhetett volna az, hogy a kutya sem jön oda, szerencsére nagyjából annyian lettünk, mint amikor scout vagy kapitány voltam. A többire választ adtam.

This Post:
00
215892.366 in reply to 215892.365
Date: 9/18/2012 5:39:38 AM
Overall Posts Rated:
173173
A központozásért elnézést, már nem gyomlálom ki, ha nem gond.

From: Red Wing

This Post:
00
215892.367 in reply to 215892.366
Date: 9/18/2012 8:53:03 AM
Overall Posts Rated:
2626
Az egyik lengyel válogatott irányító a piacon. Kinti fórumra kiraktam.

Advertisement