Raport z drugiego tygodniaCzas na tradycyjny cotygodniowy raport tygodniowy, zgodnie z tradycją spóźniony.
Tydzień 2PoniedziałekSkończyliśmy na tym, że wygraliśmy pierwszy mecz z Gruzją i że zeszło ze mnie powietrze i wreszcie mogłem trochę odsapnąć po bardzo intensywnym pierwszym tygodniu. Zafundowałem sobie odpoczynek od BB. Tu jest raport z poprzedniego tygodnia:
(171604.302).
WtorekW zasadzie dalej aktywność na BB była ograniczona do minimum. Musiałem nadgonić parę innych rzeczy, które przekładałem sobie na później. Zalogowałem się chyba tylko po to, żeby odpisać na maile w sprawach najbardziej bieżących.
ŚrodaNie pamiętam dokładnie, chyba nic szczególnego. Zaczął krystalizować się skład zespołu skautów (to jest rozciągnięte w czasie).
CzwartekPojawiła się bardzo fajna rzecz. Pierwszy ogólnodostępny kalkulator opłacalności personelu:
(171065.59)http://www.bbtools.tk/staff/Konkretna korzyść dla każdego prezesa. Żadne tam opisy przyrody, lanie wody lub inne pieprzoty, ale coś przydatnego w prowadzeniu klubu - kasa, szmal, mamona. Wiadomo, że w tej grze liczy się strategia, strategia i jeszcze raz pieniądze ;-)
Tak jak pisałem wcześniej, chciałbym, żeby w tej kadencji rozwijała się wiedza wszystkich managerów na temat zarówno kadr, ale także ogólnie o BB. Dzięki temu kalkulatorowi wielu prezesów może zaoszczędzić kilkanaście, może nawet kilkadziesiąt tysięcy tygodniowo (z tego co czytałem wcześniej na forum o pensjach wydawanych na personel, to spodziewam się nawet, że u niektórych oszczędności mogą być nawet rzędu 30-50k dla całej trójki pracowników w sumie). Liczę, że przyniesie to także w dłuższej perspektywie korzyść dla reprezentacji. Skoro prezesi będą mieli więcej gotówki to częściej powinno być ich stać na zakup lepszych zawodników do treningu pod kadrę, dłużej ich utrzymać, będzie ich stać zatrudnić lepszego trenera i/lub lekarza i/lub ze specjałką.
PiątekRutynowe czynności. M.in większy niż zwykle dzienny kontakt z właścicielami zawodników (właściciele piszą kto skoczył). Po treningu oczywiście przegląd zawodników pod kątem formy - jak stoimy z nią my oraz oczywiście rywale, wstępne rozeznanie przeciwnika.
SobotaDalszy ciąg rutynowych czynności. Pojawiło się ogłoszenie na stronie reprezentacji.
NiedzielaPo meczach ligowych, a więc można sprawdzić czy jakaś kontuzja nie wymusi zmianę koncepcji. Intensywne myślenie nad meczem, analiza rywala, kontakt z doradcami, itd, itp.
PoniedziałekMecz.
Jedno powołanie przed meczem, słaba gra, słabe małe punkty, duże punkty w normie, powietrze tradycyjnie zeszło, nie będę wnikał którędy.