Για αρχή ευχαριστώ που έγραψες την ανάλυση ώστε να καταλάβουμε τα δεδομένα και συνεπώς το παιχνίδι καλύτερα.
Στο πρώτο μέρος την ανάλυσης σου τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν όπως τα είχες σχεδιάσει.
Μάλιστα μετά τον τραυματισμό που είχε ο αντίπαλός σου κανείς θα ανέμενε μια βέβαιη νίκη.
Αν είδα σωστά οι lucky funs μπήκαν στο 33 και το 37 του παιχνιδιού περίπου.
Δηλαδή ο αντίπαλος σου αγωνίστηκε για 15 λεπτά περίπου με 4 πρακτικά παίχτες και 11 με 3!!!
Σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό επίπεδο μπάσκετ αυτό θα οδηγούσε την αντίπαλη ομάδα σε κατάρρευση. Αυτό όμως δεν συνέβη εδώ! Γιατί;
Δεν ξέρω εάν έχει νόημα (φαντάζομαι πως όχι) να σου αραδιάζω το σκεπτικό μου για το πως λειτουργεί η μηχανή όταν ομάδα παίζει με λιγότερους από 5 παίχτες.
Αλλά επειδή μου έχει συμβεί και εμένα (σε ασήμαντο αγώνα) έχω να σου πω το εξής. Ο τρόπος που λειτουργεί η μηχανή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απλά απαράδεκτος! Ενώ γενικά θεωρώ ότι οι κατασκευαστές έχουν κάνει πολύ αξιόλογη δουλειά, ο συγκεκριμένος αλγόριθμος είναι για γέλια.
Στην πραγματικότητα ο P.G του Vesile έχει βαρέσει 12 σουτ και 12 βολές. Χάνοντας από εκείνο το σημείο και μετά τα όποια ´στηρίγματά´ του βρίσκεται να έχει μακράν το καλύτερο Match Up στην ομάδα του. Οπότε μέχρι και την λήξη κάνει άλλα 10σουτ και 11 βολές. Δηλαδή η βασική επίθεση άρχισε να λειτουργεί σαν Patient.
Αυτό από μόνο του δεν είναι λάθος. Αυτό που είναι λάθος είναι ότι στο κανονικό μπάσκετ ο παίχτης που παίρνει όλες τις επιθέσεις βασίζεται έμμεσα στους συμπαίχτες του. Κάποιο σκριν , άνοιγμα στα φτερά για να δώσουν χώρο κ.λ.π. Αυτό η μηχανή ΔΕΝ το λαμβάνει επαρκώς υπόψιν της.
Άποψή μου είναι ότι πέρα από την μείωση στα ομαδικά ratings (που παίρνουν μέρος στους υπολογισμούς) θα έπρεπε να υπάρχει και μια δραστική μείωση στα skill των παιχτών που απομένουν στο παρκέ ώστε να ´προσημειώσουν´ καλύτερα το κανονικό παιχνίδι.
Στα τελευταία 4.48 του παιχνιδιού ο αντίπαλος παίζει με 3 lucky fan, με τον βασικό του PG και με τον 6ο του παίκτη... με αυτά τα χαρακτηριστικά:
Diego Mínguez Ochoa (9304771)
Πάουερ Φόργουορντ
Ιδιοκτήτης: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚΑΡΑ
Εβδομαδιαίος μισθός: $ 6 689
Ρόλος: τζάμπα πληρώνεται
(BuzzerBeta)
DMI: 49400
Ύψος: 6'10" / 208 cm
Προοπτική: αστέρι
Αγωνιστική Κατάσταση: δυνατός
Ο βασικός του PG είναι καλός παίκτης με καλή αγωνιστική κατάσταση:
Hakan Vesile (13253632)
Ποϊντ Γκαρντ
Ιδιοκτήτης: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚΑΡΑ
Εβδομαδιαίος μισθός: $ 33 142
Ρόλος: αναπληρωματικός
(BuzzerBeta)
DMI: 414400
Ύψος: 6'3" / 190 cm
Προοπτική: σούπερσταρ
Αγωνιστική Κατάσταση: καταρτισμένος
Δέχομαι πως αλλάζει το επιθετικό σύστημα της ομάδας του και μπορεί να λειτουργήσει ως Patient. Ας πούμε λοιπόν πως στην επίθεση μπαίνουν τα καλάθια μιας και κατεβάζει μόνος του την μπάλα και κάνει "παπάδες" παρά το γεγονός πως παίζει 48 λεπτά και εγώ παίζω πίεση σε όλο το γήπεδο!!
Στην δική μου επίθεση που θεωρητικά έχω τρισμέγιστο πλεονέκτημα... όπου παίζω σύστημα που ψάχνει να βρει που πρέπει να πάει η επίθεση με βάση τα μειονεκτήματα της άμυνας και παρόλα αυτά... οι ψηλοί μου δεν μπορούν να σκοράρουν απέναντι σε ανύπαρκτους αντιπάλους, ενώ πριν σκόραραν κατά βούληση!!!
Πρόθεσή μου δεν είναι να τα σπάσω... αλλά να καταλάβω γιατί έχασα, αν έκανα εγώ κάτι λάθος(σίγουρα αν επέλεγα άλλες τακτικές ή διάθεση, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό) και κατά πόσο ευθύνεται η μηχανή ή όχι.