BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XV.

Kérdés és csevegő XV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
202820.360 in reply to 202820.359
Date: 12/6/2011 10:58:00 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem értek egyet. Felajánlja a lazát, mert tudja, ha elfogadod, nyerni fog és ts-t spórol. Ha elutasítod, normálozik, megint csak nyerni fog, bukik 1 ts-t. Te viszont vagy direkt bevállalod a biztos vereséget, ha elfogadod, vagy elutasítod, oda a meglepetés ereje és megint csak veszíteni fogsz, holott nyerhetnél is, hozzáállásbeli különbséggel. Ez már a bajnokságban is idegesítő, leírtam, nekem mennyi múlt rajta, az ellenfelemnek meg pont semmi. Még idegesítőbb a kupában, ahol kieséses rendszer van. A legidegesítőbb meg a válogatottban lehet (gondolom), mert itt nem csak a saját csapatoddal szórakozol, hanem egy egész országgal, sok-sok ember munkájával. Tavaly és tavalyelőtt abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy majdnem mindig mi voltunk az erősebbek, mentek is ajánlatok ezerrel, de gondolj bele, ha fordítva lenne, te melyik variációnál dícsérnéd meg a kapitányt? Ha elfogadná, bevállalva a biztos vereséget? Vagy ha elutasítaná és ezzel egyértelművé tenné az erősebb ellenfélnek, hogy nyerni akarunk, erre ő is normálozna és úgy kapnánk ki pár ponttal?

Amúgy nem húzom fel magam, csak próbálom elmagyarázni a másik oldalról nézve. Nem akarok semmit elérni, tudom, hogy nem fog emiatt senki változtatni a szokásain és a "taktikai elemek" használatán. Nem mondtam, hogy szabálytalan és a gerinctelent is csak azért mondtam, mert valaki itt leírta, hogy micsoda gerinctelen dolog hogy a másik nem tartotta be a lazát. Csak annyit írtam, hogy ha az gerinctelen, akkor felajánlani is az. Ha meg taktikai elem, akkor az átverés is taktikai elem. Ja és az sem szabálytalan.

Don't feed the troll
This Post:
00
202820.361 in reply to 202820.360
Date: 12/6/2011 11:01:22 AM
Overall Posts Rated:
9797
Nem értek egyet. Felajánlja a lazát, mert tudja, ha elfogadod, nyerni fog és ts-t spórol. Ha elutasítod, normálozik, megint csak nyerni fog, bukik 1 ts-t. Te viszont vagy direkt bevállalod a biztos vereséget, ha elfogadod, vagy elutasítod, oda a meglepetés ereje és megint csak veszíteni fogsz, holott nyerhetnél is, hozzáállásbeli különbséggel.

Öö ezt nem értem. Felajánlja a laza-lazát, nem fogadod el, normálozik, te motsolsz. Megvan a hozzáállásbeli különbség, és nyerhetsz.

Nem mondtam, hogy szabálytalan és a gerinctelent is csak azért mondtam, mert valaki itt leírta, hogy micsoda gerinctelen dolog hogy a másik nem tartotta be a lazát. Csak annyit írtam, hogy ha az gerinctelen, akkor felajánlani is az. Ha meg taktikai elem, akkor az átverés is taktikai elem. Ja és az sem szabálytalan

Pontosan.

This Post:
00
202820.362 in reply to 202820.345
Date: 12/6/2011 11:02:25 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ezzel a jobb csapat vs kiscsapat hasonlattal egyet is értek. Nem véletlen szokott tarcsi játszani ezeken a meccseken.
Az, hogy viszont az átverés jó menedzseri húzás lenne azt kétlem. Emiatt volt már több vita főleg válogatott szinten.
Megelőzhető lett volna mindez ha egyszerűen nincs ts.
Felőlem legyen laza, de azzal ne érj el semmi előnyt,esetleg ugyanúgy érinthessen egy meccs belazása hátrányosan, mint ahogy kiverték a nagyképű MU-t. Erősebb csapatok meggondolhatnák, hogy kupában nyomnak lazát ezzel ne megalázva az ellenfelet annyira.
Két féle hozzáállásra redukálnék: egy alap és egy gyengébb vagy korlátoznám a hozzáállások használatát. Pl évente 5-6 laza és max 2 mots, ha kilőtted mind a többi meccsen normálozni kellene.

mindenki tudja, hogy jó ha van de azt hogy minek azt senki.

Olyan ez, mint a konzerv. Vészes időkre kell. Az esetre ha egyszer majd motsolni szeretnél vagy motsolnod kell.

This Post:
00
202820.363 in reply to 202820.361
Date: 12/6/2011 11:08:49 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ok, akkor helyesbítek: csak mots-lazával nyerhetsz és úgy jön az ajánlat.
Amúgy az a konkrét eset amit én említettem, normál-mots volt, úgy nyertem 7 ponttal. Utána jött a levél, hogy ha tudja, hogy nem lépek be, ő is normálozott volna. Nyilván nem nyertem volna, ha normálozik. Ez a szezon végén pontosan két helyet jelentett nekem, még jobban lesarkítva a bentmaradást.
Nyilván a válogatottnál más a helyzet, ott általában nem normál-laza dönti el. Ettől függetlenül még mindig nem érzem tisztességesnek, ha egy sokkal erősebb csapat ajánlja nekem a lazát és arra hivatkozik, hogy ez nekem hasznos. Majd én eldöntöm, mi a hasznos a csapatomnak, és ha nyerni akarok, akkor egy ilyen ajánlat csak rontja az esélyeimet. Vagy bevállalom, hogy én leszek a szemét és itt a fórumban beszélnek ki, ahogy az történt az elmúlt napokban.

Don't feed the troll
This Post:
11
202820.364 in reply to 202820.360
Date: 12/6/2011 11:15:12 AM
Overall Posts Rated:
1515
Lehet is sokat vitatkozni rajta mindkettőtökkel részben egyetértek , de végülis azon dől el az egész , hogy ha te nem válaszolsz rá semmit vagy nem fogadod el akkor az ellenfél mit fog reagálni rá. Tegyük fel , hogy azonos hozzállással mindig az erősebb csapat nyer ( aki ajánlotta a laza-lazát) és , hogy te reménykedsz benne , hogy normál-lazával majd szépen elkapod az erősebbet , de nem akarod hazavágni a ts-edet, nem motsols.

1: Mivel nyerni szeretne nem meri bevállalni a lazát , normálozik és te is , nyer a meccsen , te viszont rosszul döntöttél mert kikaptál és még ts-t sem gyűjtöttél.
2:Megkockáztatja a lazát , ha normál-lazában így győzöl akkor örülsz , ha veszítesz megint te döntöttél rosszul mert ts-t építhettél volna.

Tehát azon dől el , hogy a nemleges válaszra ki , hogy reagál. Az dönti el a meccs végeredményét aki a laza-lazával próbálkozott , neki kell végül döntenie , hogy kockáztat vagy nem , ergo nem kerülsz hátrányba az ajánlattal olyan szempontból , hogy az ellenfeleden van a döntéskényszer.

This Post:
00
202820.365 in reply to 202820.362
Date: 12/6/2011 11:17:49 AM
Overall Posts Rated:
310310
Leírtam már fórumon, és neked külön többször is kifejtettem üziben, hogy miért nem lepődök meg azon, hogy átvert pár kapitány. Ha az ő szemszögükből nézed, borzasztó kellemetlen szituba hoztad őket, nem hagyva nekik választási lehetőséget. Illetve választásuk volt, csak jó döntést nem tudtak hozni, míg ha nem kaptak volna ajánlatot, saját belátásuk szerint becsületesen megoldották volna a dolgot. Volt aki elfogadta és betartotta, ki is kapott, aztán magyarázkodhatott otthon, hogy miért lazázott, amikor egyértelmű volt úgy a bukás. Volt aki nem válaszolt, akkor idegeskedtél és elmondtad mindennek. Volt aki átvert, az a világ legnagyobb szemete volt (asszem görög), fórumon jól le is lett húzva, valaki még olyat is írt, hogy globalba ki kéne postolni, hogy mekkora gyökér.
Elhiszem, hogy erősebb csapatként semmi kivetnivaló nincs az ilyen ajánlatokban, de ha egyszer átéled a másik oldalról nézve, lehet, te is másképp gondolod majd.
Amúgy vissza lehet lapozni, hogy honnan, kinek a meccse miatt indult ez a beszélgetés és gondolj bele az ellenfele helyzetébe, amikor megkapta az ajánlatot.

Don't feed the troll
This Post:
11
202820.366 in reply to 202820.363
Date: 12/6/2011 11:25:01 AM
Overall Posts Rated:
411411
olyan dologról beszélsz, ami kb 100 meccsenként 1x érint bárkit. ki az, aki motsolva akar elverni egy 2x erősebbet? én azt hittem, hogy a mots arra való, hogy a ki ki meccsen azonos erősségű csapatok esetén döntsön egy hozzá állás előnnyel valaki. eszem ágába nem jutna mondjuk vendabalt megmotsolni. szerintem a rendszer úgy jó ahogy van, van aki használja van aki nem, én is és Casaubon is tudna mesélni arról mire jó ez az egész laza vagy mots vagy ts előny stb...! ez egyszerű. kapsz egy levelet vagy válaszolsz rá vagy nem, nem értem a laza-laza lebeszélős levél miben változtatja meg a dolgokat. ez egy lehetőség mindkét részről hogy elfogadja vagy sem. valszeg aki nem ajánlja fel az normálozna alap esetben, így a mots laza kizárt ez esetben. mert aki úgy érzi felajánlás nélkül is nyerhet lazával az meg nem teszi meg az ajánlatot, vagy ha még is, az így is úgy is lazázik. mi van akkor ha nem válaszolsz pl a levélre? ugyan ott vagy mintha nem történt volna levél váltás. ráadásul a levél küldője + infót ad neked. pl így legalább tudod, hogy van esély lazára. lehet feladtad volna a meccset, mert hogy úgyis normálozik de így elgondolkodsz azon, hogy megmotsolod mert lehet lazázni fog. gondolkodni kombinálni kell, nem fikázni a rendszert. ez ad egy kis fűszerezést a játéknak. ennyi. én eddig se ajánlottam senkinek, és ezután se fogom túlzásba vinni ezt az opciót (pedig pl most jól jönne a kupa meccsemen ;) ). az egész arra van kihangsúlyozva, hogy ha erős és gyenge találkozik. de pl jól működhet a dolog ha két ugyan olyan képességű csapat találkozik és egy ki-ki meccset játszanak, de a kövi meccsre gondolva ts-t is emelnének. vannak a notórius lazázók, ezek küldenek többségében pl. levelet, az ilyent visszautasítod és nekimész normállal vagy motsal, így is úgy is 80%-ban lazáznak. én így látom a dolgokat.

From: Domi
This Post:
00
202820.367 in reply to 202820.364
Date: 12/6/2011 11:26:15 AM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
Sztem a laza vs laza nagyon is a taktika része kellene hogy legyen... egyenlőre én is ugy vagyok vele hogy nem szép dolog megszegni egy esetleges megállapodást... viszont egyre inkább a felé hajlok hogy ez kb olyan hogy a mai Barca - Bate Borisov BL meccs elött guardiola azt nyilatkozta hogy 13 embert pihentet effektíve nem igazán számit hogy nyernek e vagy sem... de ha mégis az A csapat játszana senki nem róhatná fel hogy ö pedig ezt mondta... persze ez egy fontosabb meccsen még jobban számítana...

From: JoeBlack

To: Domi
This Post:
00
202820.368 in reply to 202820.367
Date: 12/6/2011 11:29:47 AM
Overall Posts Rated:
411411
ezzel azért kell vigyázni, mert ha egyszer eljátszod azt, hogy megszeged, a büdös életbe nem fogsz ilyen ajánlatot kapni és nem fogják a tiédet elfogadni, pedig lesz olyan szitu a jövőben, amikor nagyon nagyon szükséged lesz egy szezonban 1-2 ilyen megállapodásra.

amúgy pont én védem ezt az egészet, amikor nem használom. bazi nagy lol. én ha lazázni akarok akkor az ellenfél felőlem fejre is állhat úgyis lazázok, ha motsolni akarok akkor motsolni fogok, mind1, ki mit írogat meg csinál. egyszerű mint az 1x1!

This Post:
00
202820.369 in reply to 202820.365
Date: 12/6/2011 11:29:52 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ott a pont Bascatnál. Én is így gondolkodnék egy máltai szöv. kap helyében.

Ha meg akarnék verni egy erősebbet pl svédet, ahhoz ts-t- kell építenem. Ha ez Magyarország, Németország vagy Szingapúr ellen teszem nem hiszem, hogy agyoncsapna a máltai közönség. Ezekben a meccsekben amúgy is csak a vereség van benne máltai szempontból. A svédeket meg lehet talán fogni egy mots-szal, feltéve ha ő nem nyom ellenem azt (ennek nem sok értelmét látnám..)

Tehát a "cél szentesíti az eszközt" alapon kell tudni kihasználni. Vannak olyanok pl NT Mexikó, aki minden meccsen fixen normáloznak és nem izgatja őket ez a ts szerzési lehetőség. Mi kihasználtuk tavaly, mert enélkül semmit sem értünk volna el hiába voltunk bitang erősek.

This Post:
00
202820.370 in reply to 202820.365
Date: 12/6/2011 11:30:09 AM
Overall Posts Rated:
145145
Na erre válaszolhatok, tőlem indult, de le is írtam, hogy elhiszem, hogy véletlen volt, nem gyanúsítgatom, csak kicsit bosszantó. Más is szegte már meg, benne van a pakliban, nem írtam azoknak sem 2 oldalas szitkozódó levelet.
Aki felajánlja a laza-lazát, annak meg van a veszélye, hogy átverik. Megtörténhet, ilyen szempontból kockáztatás.
Sokszor, nem azért ajánlom, fel a laza-lazát, mert kiakarok szúrni a csapattal, hanem taktikailag. Úgyis lazáznék, csináljunk egy kis pluszt is.
Ha nagyon nem akarom elfogadni, nem olvasom el a levelet.
Túlléptem én is rajta, ez így sült el, sőt egyáltalán nem biztos, hogy jobb csapatom volt. De kellett a csapatszellem, és az, hogy normál-normál vagy laza-laza, hát nem mindegy.

Advertisement