Erről több dolog is eszembe jutott, szerintem még bőven megfér témáját tekintve itt a válogatott topikban:
Ha valamivel nem értek egyet, akkor attól úgy gondolom, hogy van létjogosultsága elhatárolódnom. Más közelítése a dolognak, hogy nyitottabb szemmel járok-kelek én itt már annál, hogy bizonyos dolgok ne tűnjenek azonnal fel. Megkaptam többek között azt, hogy a bedobóink passzolása 10-es, és ezt kevesli, megkaptam kérdésnek, hogy hány legalább 14-es 2 pontosú kinti játékos van a keretben, de azt is a fejemre olvasta, hogy ki multiskilles és ki nem. Ezek nem véletlenek, nekem úgy tűnt, hogy felettébb tájékozott volt arról, hogyan néz ki a válogatott, elgondolkodtató...
Nekem egy valami volt még fura ebben a kampányban: folyamatosan az jött át, hogy az eddigi munka gyümölcsét most tudná csak learatni az akkor még aktuális kapitány, és ez egy új jelölttel nem menne. Ő csak beleülne a tutiba.
Szerintem nézd vissza, hogy a kampányban hogy történtek az események. Most már nincs tétje, nem kell szavazni, tudjátok azt is, hogy ki nyert és ki veszített, én is visszaolvasom egyébként még mindig. Volt egy beírásom az elején, ami azt boncolgatta, hogy kikből áll Pörköltszáj csapata, és milyen szintű a játékhoz való hozzáértésük. Úgy tettem fel a kérdést, hogy biztos-e abban, hogy a válogatott irányításához szükséges szakértelem összegyűlt a válogatott mellett. kértem bemutatást, választ a ki miértre stb. Nézd meg a kérdéseket és az erre adott reakciókat is. Biztos az, hogy támadó voltam? Biztos az, hogy az, hogy a kérdésre jött válasz? Ha nekem teszi fel valaki a kérdést, akkor fogom magam, bemutatom, hogy ő ezért, ő emiatt, ő ennek alapján, ő pedig eszerint. És kész. Onnantól kezdve nincs vita. A csapat összegyűjtésében, amint később kiderült, szerepet játszott személyes ismerettség (furcsa, de lehet), egy csomó szétküldött levél (egyébként ez pont nem utal korábban kialakult kapcsolatokra), de az is benne volt, hogy ki milyen szépen fogalmaz a fórumon. Ezek nem egyidőben jöttek. Megjegyeztem, hogy nem biztos, hogy kapásból egy 4. ligás tulajdonost kellene a válogatott mellé tenni. Erre is jöhetett volna konkrét cáfolat azonkívül, hogy higgyem el, hogy nagyon tuti mindenki, és mindenki mindent tud. Kizárólag a konkrétumok hiánya miatt gondoltam azt, hogy a csapat kialakítása nem volt következetes. Szerintem ez a későbbiekben is jól körvonalazódott, volt, aki kilépett belőle (egy erős csapatból, egységes véleménnyel ez nem történhetett volna meg), volt, aki utólag lépett be, ez konkrét, előzetes egyeztetések után furcsa.
Csak és kizárólag személyes vélemény, hogy úgy látom, sokan vannak már itt úgy vele, hogy van egy unalomig lerágott Pörköltszáj-kaygee vita, és azon a szemüvegen keresztül nézi már mindenki az elhangzottakat.