Czy wszyscy najlepsi zawodnicy sa w U21 i jak oceniasz szanse na wygranie meczu?
Określenie "najlepsi" mocno utrudnia odpowiedź na to pytanie. Są w Kadrze tacy zawodnicy, którzy moim zdaniem pasują idealnie do tego, co gramy. Co tydzień sprawdzam wszystkich pozostałych i śledzę jak zmienia się ich forma i skille. W obszarze moich zainteresowań byli i są jeszcze między innymi:
Kornel Slominski (27846925)Roman Reizer (27859749) - właściciel z Andorry niestety nie trenował Romka w ogóle:/
Jakub Więckiewicz (27856386)Juliusz Wyszogrodzka (27847454)Anzelm Zomerfeld (27854048)Jednak meczowa "12" nie jest z gumy. Czasem o wyborze decyduje na przykład "1" w kondycji, czasem słaba góra u centra, a czasem po prostu brak miejsca - nie szukam na przykład żadnych potencjalnych SFów(PFów), bo wiem, że zagrają tam blokersi od PeWu, bo obaj będą na finał w sprawnej;) Odpowiadając więc - mam taką kadrę, jaką chciałbym mieć - jedyne braki to "porządne" Kijka i Serdynskiego oraz "sprawna" zamiast "silnej" w kilku przypadkach. Ale być może skuszę się na jeszcze jedno powołanie. Chociaż decyzję podejmę w ostatniej chwili... enta mamy na takim poziomie, że żal cokolwiek z niego tracić.
Co do drugiej części pytania - o ocenę szans - wierzę, że wygramy. Skład przedstawiałem - Węgrzy to nie "średniak" światowy. To zespół z absolutnego topu! Z lepszym obwodem od nas, z bardzo wysoką formą i maksymalnym entem. Mimo to my mamy przewagę własnego parkietu i myślę, że lepszą obronę. Mam nadzieję, że to przeważy;) Świetnie przez ten sezon poznałem tę Kadrę i myślę, że szanse rozkładają się 70%-30% dla nas.
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)