Chtěl bych se zastavit u toho tématu obran, abych pochopil, kam míříš.
- vnější obrana perimetrových hráčů je dlouhodobě na 18, znamená to že přestává stačit?
- podkošová obran perimetrových hráčů je podle mne historicky na nejlepší úrovni, takže tam asi problém nebude
- Antonín je o kousek hůř hlavně s OD než byl Zita, ale předpokládám, že SF bude relativně v pohodě v oblasti obran?
- je tedy snad problém s podkoš. obranou u podkoš. hráčů? nemám úplně porovnání čísel, ale to je můj odhad, že podkošoví hráči nejsou na úrovni, na jakou jsme byli zvyklí a nejen v oblasti ID
- vnější obrana podkošových hráčů by asi mohla být o něco lepší, sice asi v porovnání s minulostí až tak nezaostáváme, ale v porovnání se světem to tak může být
Jinak co já osobně vnímám v porovnání s dobou, kdy jsme získali tituly, je nižší úroveň kondice a trestných hodů, což jsou jednak zbytečně ztracené body a taky vyšší kondice klade nižší nároky na šířku kádru.
Obecně na světové úrovni byla tato průlomová, protože poprvé od sezony 18 v semifinále MS chybí více než 1 tým ze čtveřice Česko, Slovensko, Polsko a Čína. Pouze Čína letos opět dosáhla na semifinále (naposledy chyběla v sezoně 16). Slovensko skočilo 5., Česko 7. a Polsko vypadlo v dodatečné kvalfikaci a následně v turnaji útěchy nepostoupilo do playoff.
Doufejme, že v příští sezoně na ME navážeme na výsledky z minulosti a opět budeme bojovat o medaile a postup na MS.