Az nyilvánvaló, hogy a válogatott kapitánya és a scoutok mindig többet fognak tudni a válogatottról. Ha végignézed a kampányvitát, láthatod a véleményemet erről. Nem az a gondom, hogy a saját taktikánkról nem ír senki (vagy kevesen). Kicsit furcsa is nekem az, hogyha megnyílik egy topik kintre a taktikának, akkor az egyből azt jelenti mindenki számára, aki hozzá akar szólni, hogy írjon valamit arról, hogy mit csináljak majd. Én ennek is örülök, mert jöhetnek olyan ötletek, amiket fel lehet a használni, ez sosincs kizárva. Viszont az ellenfélről mindenki ugyanannyit tud, mint én vagy bárki más. Nincs senkinek röntgenszeme vagy szuperképességei, hogy lássa, az ellenfél csapata milyen játékosokból áll. Ez volt a fő oka annak, hogy csináltam egy kémfórumot kintre. Nem volt nagy meló, volt már róla szó korábban is, nem is én találtam ki az ötletet, nem spanyolviasz. Én voltam a kapitány, én csináltam meg, kellett hozzá egy szombat délután, Urimate segítsége, és az a néhány önkéntes, aki elvállalta, hogy pásztázza a kereteket. Az ellenfél várható taktikájáról kevés hangzik el, vagy éppen érintőlegesen esik róla szó. Ott áll tehát egy játékos, aki nem ismeri a válogatottunk játékosainak a skilljeit, vagyis ugyanannyit tud a mieinkről, mint az ellenfélről. Miért az az egyenes következtetés, hogy akkor értelmetlen az a kinti fórumlátogatás úgy, ahogy van, mert ha nincs skill, akkor nincs taktika sem, aztán kész. nos, ebben lehetne szemléletváltozás. Remélem, hogy sikerült eléggé körüljárnom a témát, és érthető volt, hogy mire gondolok. Ha pedig éppen csak két játékost sikerült felderíteni az ellenfélről, és még azok sincsenek a keretben, akkor puff, indulunk mindannyian a nulláról. Azt is meg kell tenni, mert az ellenfél attól még ott lesz a pályán, akár tudunk róla valamit, akár nem.
Az utolsó bekezdésben írt gondolatodra is szeretnék reagálni. Egyrészt a tippversenyt nem használtam sosem ilyesmire. Tény, hogy akkor vettem át, amikor Bragalyi volt a válogatott kapitánya és Vendabal az U21-é, nekem nem volt semmilyen posztom akkor. Amint látod, folytattam akkor is, amikor elvesztettem a választást, megtörténhetett volna az, hogy a kutya sem jön oda, szerencsére nagyjából annyian lettünk, mint amikor scout vagy kapitány voltam. A többire választ adtam.