Ano podle mě by to muselo být na úkor JS, ale já osobně bych do toho rizika šel. Minimálně bych to ještě zkusil i s momentálním týmem a celkově bych přešel na vnější taktiky, trochu mě mrzí, že letos honzík nevyzkoušel Motion a sázel v těžkých zápasech na Princeton, což je taktika, kde soupeř prakticky nefauluje a to je dle mého názoru velký problém této taktiky. Ratingy také moc nesleduji, ale momentálně je jasné, že máme problémy prorazit útokem soupeřovy obrany a je otázkou diskuze, zda zkusit jít skillově více do útoku, nebo obrany, já bych volil spíše ty obrany...
Nevýhodou tohoto přechodu je nevyužití momentálních SF, kteří jsou pro tento způsob hry prakticky nepoužitelní...
Určitě bych vyzkoušel a mám to v plánu na zápas se Slovenskem Motion bez zafixování na SF, počítám, že si tam zahrají Hurda s Hnízdilem, ale bude záležet s jakou náladou bude hrát soupeř. :-(
Určitě bych si nechal jako druhou variantu v útoku LI, pro tuto taktiku máme SF parádní, ale nejsem si jistý naši silou přímo pod košem. Tam si myslím, že máme momentálně menší ztrátu.
Doskoků bych se nebál, mám pocit, že pokud na SF hrají hráči bez doskoků, převezmou tuto roli přímo podkošoví hráči. Celkově si myslím, že podkoš je naše momentální slabina, jak na to narážíš, ohledně těch přihrávek nevím, podle mého názoru Hána a Urbánek byli zbytečně vysoko.