BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Narodni tym IV

Narodni tym IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Maxson
This Post:
00
249739.365 in reply to 249739.364
Date: 8/18/2014 1:40:37 PM
Overall Posts Rated:
7979
Dnes si proti Hong Kongu zahrají

Na perimetru: Krcma, Indra, Hurda, Drápela, Kocourek
Na SF: Dvořák, Antonín
Na vnitřku: Rázl, Jehlička, Teč, Sklenář, Pavlovský

Hrajeme LI a osobku s přípravou na rychlé tempo.

Last edited by Maxson at 8/18/2014 1:47:56 PM

This Post:
00
249739.366 in reply to 249739.1
Date: 9/1/2014 1:31:32 PM
Overall Posts Rated:
7979
Dnes proti Finsku hrají:

Na perimetru Krcma, Drápela, Hurda, Indra a Kocourek; na SF Dvořák s Antonínem a na vnitřku Teč, Sixt, Vejmola, Rázl a Pavlovský. Hrajeme ke koši, osobku a přípravu na vnitřní zaměření.

This Post:
00
249739.367 in reply to 249739.366
Date: 9/20/2014 2:01:33 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Dnes v tichosti proběhl návrat Stanislava Bakuly domů. Po 5 sezonách v Německu jej koupili Macrosovi BK Psions, takže je na správné adrese. Jde o 26 letého hráče, který dorůstá prvotřídní SF a myslím, že už v příští sezoně by mohl začít sbírat první reprezentační minuty.

This Post:
00
249739.368 in reply to 249739.367
Date: 9/23/2014 2:13:16 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Výhrou nad Čínou jsem se i před posledním kolem udrželi ve hře o postup do semifinále (první 4 týmy), ale naše šance je spíše teoretická, kromě toho, že sami musíme vyhrát, musí se sejít ostatní výsledky a ještě musíme nahnat skore. Aktuální tabulka:

1 USA 5-1
2 China 4-2 (+40)
3 Srbsko 4-2 (+38)
4 Finsko 3-3 (-9) - hraje se Slovenskem
5 Francie 3-3 (-18) - hraje se Srbskem
6 Slovensko 2-4 (-5) - hraje s Finskem
7 Česko 2-4 (-21) - hrajeme s USA
8 HongKong 1-5

Takže my postoupíme, pokud porazíme USA, Slovensko porazí Finsko, ale současně na něj naženeme těch 16 bodů ve skore a ještě musí Francie prohrát se Srbskem. Francie včera na Slováky hrála CT, tak nebude mít nic moc náladu, ale Srbsko hrálo na HongKong vyšší nasazení, takže je otázka, jestli taky nehrálo CT. Ale s ohledem na skore očekávám, že to Srbsko riskne, že i přes případnou prohru projde do semifinále. Takže by mě v tom zápase nepřekvapil srbský TIE na Francouzské CT. Totéž očekávám v naše zápase, Česko CT - USA TIE. Slovensko s Finskem si to asi rozdají na férovku, jen je otázka, jestli oboustranné CT nebo oboustranný TIE, aby si vítěz uchoval v případě postupu šanci na úspěch i v semifinále.

This Post:
00
249739.369 in reply to 249739.368
Date: 9/30/2014 4:42:18 AM
Overall Posts Rated:
7979
Dobrý den, dovolím si závěrem pár slov. Letošní sezona je pro NT dohrána a dopadla velmi špatně, nejhůře za posledních mnoho sezon dozadu. Něco podobného se dá říci i o sezoně minulé, kde byl na programu turnaj evropský.

Tímto se definitivně s NT loučím a přeji mnoho úspěchů dalším NT trenérům...

Dovolím si ještě lehké info pro případné kandidáty do voleb, v nejbližších dnech provedu aktualizaci stávající databáze hráčů a nebudu již provádět nábor nových hráčů z draftu. Přátelské utkání na příští týden je již předběžně domluveno s manažerem LA-zajino, takže ho sehrajeme se Slovenskem. Pokud by někdo již věděl, že do voleb půjde a chtěl něco vědět, případně by chtěl abych něco dalšího zařídil, může se na mě klidně obrátit.

Co se týče mých nepovedených dvou sezon u NT a špatných výsledků, vidím největší problém v tom, že nám konkurence utekla v obranách a nejsme momentálně schopni dotáhnout se. Momentální soupiska není nejhorší a pořád patříme do širší špičky, ale je to samozřejmě docela velký ústup ze slávy. Pokud se problémy budou prohlubovat nechám již na jiných.

Momentálně jsem ochoten spolupracovat s NT trenérem a jsem připraven ve svém B týmu pro 29. sezonu nakoupit 2-3 hráče z letošního draftu pro trénink na pozici PG a vyzkoušet otočený trénink. Od 30. sezony jsem ochoten provést něco podobného jako v mé mistrovské sezoně s A týmem a nakoupit 4-6 hráčů v pokročilém věku dotrénovaných pro NT a udržovat jim maximální formu, případně doladit kondici a trestné hody.

Na závěr bych chtěl ještě touto cestou velmi poděkovat za odvedenou práci v této sezoně manažerovi honza999, který z 90% letošní NT sezonu zastřešil. Děkuji také všem, kteří se nějakým způsobem podílejí na běhu NT.

From: rwystyrk

This Post:
00
249739.370 in reply to 249739.369
Date: 9/30/2014 6:13:50 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Chtěl bych se zastavit u toho tématu obran, abych pochopil, kam míříš.
- vnější obrana perimetrových hráčů je dlouhodobě na 18, znamená to že přestává stačit?
- podkošová obran perimetrových hráčů je podle mne historicky na nejlepší úrovni, takže tam asi problém nebude
- Antonín je o kousek hůř hlavně s OD než byl Zita, ale předpokládám, že SF bude relativně v pohodě v oblasti obran?
- je tedy snad problém s podkoš. obranou u podkoš. hráčů? nemám úplně porovnání čísel, ale to je můj odhad, že podkošoví hráči nejsou na úrovni, na jakou jsme byli zvyklí a nejen v oblasti ID
- vnější obrana podkošových hráčů by asi mohla být o něco lepší, sice asi v porovnání s minulostí až tak nezaostáváme, ale v porovnání se světem to tak může být

Jinak co já osobně vnímám v porovnání s dobou, kdy jsme získali tituly, je nižší úroveň kondice a trestných hodů, což jsou jednak zbytečně ztracené body a taky vyšší kondice klade nižší nároky na šířku kádru.

Obecně na světové úrovni byla tato průlomová, protože poprvé od sezony 18 v semifinále MS chybí více než 1 tým ze čtveřice Česko, Slovensko, Polsko a Čína. Pouze Čína letos opět dosáhla na semifinále (naposledy chyběla v sezoně 16). Slovensko skočilo 5., Česko 7. a Polsko vypadlo v dodatečné kvalfikaci a následně v turnaji útěchy nepostoupilo do playoff.

Doufejme, že v příští sezoně na ME navážeme na výsledky z minulosti a opět budeme bojovat o medaile a postup na MS.

This Post:
00
249739.371 in reply to 249739.370
Date: 9/30/2014 4:46:14 PM
Overall Posts Rated:
7979
Myslím, že v obraně zaostáváme za konkurencí jak pod košem, tak na perimetru. Ano myslím, že 18 přestává stačit! Začínám považovat vnější obrany za nejdůležitější skill celkově. Nevím jak je to třeba se započítáváním vnější obrany u podkošových hráčů, tam je možná také dost velký problém. Jinak ohledně vnitřní obrany u perimetrových hráčů, tam nás považuji za světovou špičku. Dále považuji za chybu, že se zaměřujeme dost na trénink SF hráčů, momentálně jsou podle mého názoru dost přeceňováni a do statistik nepřivedou dostatečnou sílu, která je potřeba. Spíše bych zaměřil trénink SF k perimetrovým skillům, než naopak jak to momentálně děláme my...

S tvým pohledem na nízkou úroveň kondice a trestných hodů nejde než naprosto souhlasit, hlavně ta kondice, kdy ztrácíme zbytečně výkonnost oproti konkurenci.

Ano, je to taková sezona menší obměny, což je na druhou stranu logické, čekal jsem něco podobného už delší dobu.

Věřím, že momentální tým má šanci ještě prolomit ledy a udělat nějaký ten úspěch! Přeci jen jsou tam kvalitní tahouni, ale chce to kvalitní řízení kádru a hlavně manažerů...

This Post:
00
249739.372 in reply to 249739.371
Date: 10/1/2014 4:43:56 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Hmm, pokud ale budeme tahat OD na 19-20, budeme se muset rozhodnout na úkor jakých skillů, aby to těm hráčům potenciál a plat umožnil, ale určitě je to zajímavý námět pro diskuzi.
Co se týče SF, tak jestli myslíš vliv na týmové ratingy, tak já bych pro změnu nepřeceňoval týmové ratingy. Myslím si, že pro taktiky jako LI jsou typově hráči jako dříve Sedlár, nedávno Zita a nyní Dvořák s Antonínem ideální. Samozřejmě je otázkou, jestli pro vnější útoky by nebylo vhodnější použít hráče jako Hurda nebo Hnízdil. Nebo jestli si pro tyto taktiky představuješ hráče skillově někde mezi Hurdou a Dvořákem, tzn. ne a až tak vysoko jako Hurda (některé) vnější skilly a naopak některé podkošové skilly (největší problém bych viděl u doskok) sice výše než Hurda, ale ne na úrovni Dvořáka.

Nezaznamenal jsme tak názor na podkošové vlastnosti podkošových hráčů. Každopádně asi by mohl být prostor pro OD a JR, i když jak jsem viděl kluky, tak v porovnání se slavnou čtveřicí Hána, Urbánek, Vogel, Liska mi nepřijdou nějak výrazně pozadu. Otázkou je, jestli se svět neposunul na vyšší úroveň. Co měli Hána a Urbánek o dost výše, byly přihrávky a mně vždy připadalo, že jsme je vyhnali zbytečně vysoko, ale třeba to zbytečně vysoko nebylo.

This Post:
00
249739.373 in reply to 249739.372
Date: 10/1/2014 5:59:44 AM
Overall Posts Rated:
7979
Ano podle mě by to muselo být na úkor JS, ale já osobně bych do toho rizika šel. Minimálně bych to ještě zkusil i s momentálním týmem a celkově bych přešel na vnější taktiky, trochu mě mrzí, že letos honzík nevyzkoušel Motion a sázel v těžkých zápasech na Princeton, což je taktika, kde soupeř prakticky nefauluje a to je dle mého názoru velký problém této taktiky. Ratingy také moc nesleduji, ale momentálně je jasné, že máme problémy prorazit útokem soupeřovy obrany a je otázkou diskuze, zda zkusit jít skillově více do útoku, nebo obrany, já bych volil spíše ty obrany...

Nevýhodou tohoto přechodu je nevyužití momentálních SF, kteří jsou pro tento způsob hry prakticky nepoužitelní...

Určitě bych vyzkoušel a mám to v plánu na zápas se Slovenskem Motion bez zafixování na SF, počítám, že si tam zahrají Hurda s Hnízdilem, ale bude záležet s jakou náladou bude hrát soupeř. :-(

Určitě bych si nechal jako druhou variantu v útoku LI, pro tuto taktiku máme SF parádní, ale nejsem si jistý naši silou přímo pod košem. Tam si myslím, že máme momentálně menší ztrátu.

Doskoků bych se nebál, mám pocit, že pokud na SF hrají hráči bez doskoků, převezmou tuto roli přímo podkošoví hráči. Celkově si myslím, že podkoš je naše momentální slabina, jak na to narážíš, ohledně těch přihrávek nevím, podle mého názoru Hána a Urbánek byli zbytečně vysoko.

This Post:
00
249739.374 in reply to 249739.373
Date: 10/1/2014 7:09:39 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Podle mne JS je skill, na kterém se docela těžko šetří, protože skáče v tréninku tak trochu mimochodem - jednak při tréninku JR a taky při tréninku 1/1, myslím, že jen výjimečně jsme sáhli přímo k tréninku JS. Takže jak ušetřit na JS se nabízí hlavně tím, že opravdu striktně budeme ignorovat primární trénink JS a hlavně asi tím, že 1/1 by se i pro guardy primárně/výhradně trénovalo na SF/PF a nikoli na PG/SG.

Otázkou je, jestli by nestálo za to třeba v Motionu ty naše SF využít na PF. Ale je možné, že ten 1-2 úrovně, co mají manko na podkošáky v podkošových skillech, by převážilo.

Já se naopak doskoků docela bojím. Myslím, že to dlouhodobě nebyla naše silná stránka a když SF budou mít o nějakých cca. 5 níže než doposud, myslím, že to ještě zvýrazní naší slabinu. Dlouhodobě, když jsme pod košem někde šetřili, tak to bylo spíše RE než ID, IS. Ale samozřejmě se zase nabízí, jestli třeba nezačít více šetřit IS a doskoky potáhnout o to výše.

From: Vrta
This Post:
11
249739.375 in reply to 249739.359
Date: 10/2/2014 7:05:24 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Omlouvám se komunitě za svou téměř půlroční neúčast.
Osobní život se ubírá jakýmsi směrem a nevím nakolik se budu BB nadále věnovat, ale zůstat zde chci.
Chtěl bych také oznámit, že na prodej je můj reprezentant Ouřada. Chci jej dát pryč nejpozději v úvodních kolech následující sezóny.
Je to vynikající hráč, ale v 29 mi již do tréninku tak jak jej chci praktikovat nezapadá....

Advertisement