Arra gondolhat az észt jelölt, hogy az 1 az 1 elleni védekezés helyett ki lehetne próbálni más védekezési formációkat. Például ki lehet próbálni egy belső támadásra építő csapat ellen egy 2-3 zónát vagy egy belső vegyes védekezést. Annyi biztos, hogy rosszabb akkor sem lett volna az eredmény. Persze tudom, utólag könnyű okosnak lenni.
Volt 2-3 zóna, kikaptunk vele Ukrajnában. Utólag mindenki egyetértett abban, hogy halott próbálkozás volt. Ezt én is aláírom, lehet, hogy egy sima 1-1 megnyerte volna azt a meccset. De tudni kell azt, hogy iszonyú nehéz idegenben nyerni, ez most a BB sajátossága. Nem magyarázni akarom a bizonyítványt, de erről panaszkodott itt már első ligás tulajdonos is, és voltak rá egyetértő válaszok. Ezért ha idegenben játszol egy ki-ki meccsen, be kell vállalnod egy rázósabb taktikát is, hogy nyerj.
Peruban nyertünk 1-1-gyel.
Saját tapasztalat (a saját csapatommal csak bentre támadok, amióta az eszemet tudom), hogy 2 pontos erőltetése ellen nem működik jól a 2-3 zóna, ha az ellenfélnél van egy-két multisabb kinti játékos. Az, hogy az ukránoknál ez így volt-e, nem tudom, de nagyon gyanús, hogy sok pont jött kinti posztokról, és ez utalhat erre. Ismétlem, utalhat, és nem utal.
Tudom, hogy nem írtad, de továbblépve egy kicsit arról, amit írtál, szerintem sokféle taktikát kipróbáltam, és többféle csapatösszeállítást is.