Nem rühellem a "csávót", elismertem, hogy a csapatának legjobbja, és a ligában is top3 (nálam nem első, de csak azért nem kötök bele senkibe, mert szerinte igen). Azzal nem értek egyet, de nagyon, hogy ő vezér. Most sem úgy viselkedett, és eddig sem láttam tőle erre utaló jeleket, pedig 10 éve pályán van. Hidd el, láttam már pár vezéregyéniséget 91 óta, amióta követem az NBA-t és a régi nagyokról is rengeteget videóztunk még annó az edzőmmel, aki igazán fanatikus volt. James kiváló felépítésű, extraklasszis képességű kosaras átlagon aluli mentális képességekkel és zéró vezéregyéniséggel.
Ha kíváncsi vagy, hogy írok arról, akit rühellek, pm-ben elbeszélgethetünk Karl Malone-ról és akkor majd rájössz, hogy nem utálom Jamest.
Ha ne adj isten megsérül (nem kívánom neki, meg úgy általában senkinek), akkor sem fogom "kiforgatni" a sérülését. Nyilván minden sérülés más, ezzel együtt az igazi győztesekben benne van az az akarat, aminek egy kisebb ficam, vagy akár egy törés nem tud az útjába állni. Lásd Kobe, vagy MJ. Ja és Kobe fan sem vagyok (kicsit sem), mégis többre tartom, mint Jamest, legalábbis ilyen szempontból. Egyszerűen nem nézem ki belőle, de majd meglátjuk. Aki nekem pl az egyik legnagyobb csalódás volt ilyen szempontból az Rose. Imádtam őt és a játékát, kis túlzással napontza nézegettem a "the return" kulcsszavakkal fellelhető híreket és videókat, de a szezon végi hajcihő után én őt is kiradíroztam magamban a győztes típusúak és vezéregyéniségek közül. Pedig mondom, imádtam.
Ami a 96-os Bullst illeti, pont ugyanez volt a helyzet. Igenis feladták az ellenfelek, még a feldobás előtt. A különbség az volt, hogy ők a konferenciadöntőben lés a nagydöntőben sem hagytak kétséget afelől, hogy bajnokok lesznek. Sejtem, hogy te engem valami szemellenzős fanatikusnak gondolsz, de tévedsz. Spurs-drukker vagyok, az igaz, de azért tudok objektíven értékelni. Szerintem az NBA-topikban is írtam már a tavalyi és tavalyelőtti döntő során is, pedig akkor a Spurs sehol nem volt.
A Spurs játékrendszerét hiába ismeri a világ, vagy nem sikerült, vagy nem akarták lemásolni. Én tartom, hogy most jópáran elkezdenek majd kísérletezni vele, egyszerűen azért, mert látják, hogy eredményes. Tavaly, meeg tavalyelőtt nem volt az, hát nem is kísérleteztek vele. Így megy ez az NBA-ben, már nem emlékszem ki mondta, hogy az NBA edzők és GM-ek a világon a legnagyobb copycat-ek. És ez így is van. Amúgy 10 éve biztos nem ismerik a játékrendszerüket, tekintve, hogy még hat évvel ezelőtt is teljesen mást játszottak, hasonlítsd csak össze a 2007-es és a mostani döntőt.
James-re meg sosem mondtam, hogy puhatestű, biztos vagyok benne, hogy ő két év múlva is tripla-dupla közeli statokat hoz és bármikor bedob 30 pontot, csak éppen ez kevés lesz. Wade szinte garantáltan rosszabb teljesítményt fog nyújtani (hacsak el nem igazol a Sunshoz), épp ezért nem fog szerintem James Miamiben maradni. Sajnos az új helyén is tőle várják majd el, hogy vezér legyen, pedig ha "csak" a csapata legjobb játékosának kéne lennie, sokkal több lenne benne. Az a baj, hogy James egy személyben áldozata és terméke is az NBA sztárcsináló gépezetének, ezt pedig nem bírja el, szerintem pont két év főiskolai tapasztalat hiányzik ahhoz, hogy kezelni tudja. Ugyanebbe a csapdába esett bele pl Lin is. Sajnos.
Abban igazad van, hogy savazom Jamest. Abban nincs, hogy azért mert utálom. A szitut utálom, hogy itt egy jó képességű, jó felépítésű kosaras, akiről 19 éves kora óta próbálják bebizonyítani, hogy ő a legjobb. Ha nem is all-time, de napjainkban. Ráadásul az NBA-ben tudják jól a marketinges alapszabályt: ha valamit elég sokszor elmondasz, elhiszik, még ha nincs is úgy. Ha tetszik, ha nem, James egy termék. Termék, aki sok pénzt hoz. Hidd el, ha nem esett volna bele ebbe a gépezetbe, ő lenne a legjobb. Én is azt mondanám rá. Amíg viszont mindenhonnan az folyik, hogy ő a legnagyobb (és el is hiszi magáról), addig tuti nem lesz ő a legjobb.
Don't feed the troll