Poslednji mec pred play off fazu igramo sutra,protivnik je U.A.E. (Ujedinjeni Arapski Emirati). Oni imaju sasvim solidne rezultate ove sezone,zabelezili su cak 3 pobede i napredovali na 64. mesto na rang listi. Naravno nasa pobeda se ne dovodi u pitanje.
Situacija za nas je jasna. Kvalifikovali smo se dalje i treba nam pobeda sa sto vecom kos razlikom uz poklapanje ostalih rezultata,takodje kos razlika i u tim mecevima,da bi usli u top 8 pred play off. Dakle situacija je jasna ali i komplikovana. Treba sve te utakmice pohvatati i ispratiti. Izvrsio sam neke proracune,s obzirom na trenutnu tabelu i raspored poslednjeg kola. Letonija,Litvanija,Belgija i Engleska ce biti sigurno ispred nas i takav ce biti poredak prve cetvorke. Najverovatnije ce i Finci dobiti Holandjane i biti peti. Jedino sto je jos 100 % sigurno je da Izrael,Ceska i Francuska ili Turska (verovatnije) nece biti ispred nas. Ovo ostalo nista ne moze sa sigurnoscu da se kaze tako da cemo prakticno sigurno biti plasirani izmedju 6. i 13. mesta. Iako smo mi trenutno na 14. poziciji, imamo sasvim solidne sanse da ipak udjemo u tih 8 i tako igramo prve 2 utakmice kao domacini.
Dakle,utakmice koje treba ispratiti i koje nas interesuju,van nase, su : Finska - Holandija, Slovacka - Grcka, Iran - Brazil, Ukrajina - Senegal, Belorusija - Meksiko, Nemacka - Svedska, Argentina - Albanija. Pa kome je zanimljivo neka otvori brdo tabova,neka racuna i prati.
Mi naravno treba da obavimo svoj deo posla i ''raznesemo'' Emirate. Njihovom selektoru,Spancu, sam poslao poruku gde objasnjavam da mu nista ne bi skodilo da stavi opusteno zalaganje medjutim odgovora nema.
Svejedno, U.A.E. U21 - Srbija U21 ,ponedeljak 17:00 h!