Naredna generacija
Prosle sezone sam nekoliko puta apelovao na ljude da preuzmu generaciju od 20 godina, koja se tada tek formirala. Nakon toga sam i na pocetku ove sezone pokusao da ubedim narednog selektrora, odnosno potencijalnog selektora da preuzme tu generaciju, ali niko nije bio zainteresovan, cak niko ni mail nije poslao. Ja sam nesto pokusao sa njima, ali menadzeri uopste nisu bili zainteresovani za saradnju, osim nekih 5-6 ljudi koji i drze ok igrace. U najmanju ruku, naredna generacija je uzasna!!! Doslo je do zasicenja kod mene, kod skauta, a pre svega kod zajednice. Ima tu i moje krivice jer ih nisam dovoljno kontrolisao kako treniraju, da li na 1 ili 2 poz, da ih vise ubedjujem kada nece da slusaju itd, ali stvarno nemam vise zelje da objasnjavam najosnovnije stvari na bb-u. Nakon ove generacije koja ce sledece sez imati 22 godine, nema vise "poznatih" menadzera koji treniraju za u21 ili ih je veoooma malo. Dakle, od novog selektora ne ocekujte nista jer mu nece biti lako. Ako nekim cudom uspe da osvoji medalju, ja mu placam supporter :D
Ono sto je jos veci problem, jeste odlazak Mareta kao skauta, Matije, Frenkija, a pre toga Zvoneta. Cini mi se da sledi vrlo tezak period za u21, pa bi bilo super kada bi neko ozbiljan preuzeo ovaj posao, a ja bih iskustvom sigurno pomagao. Necu biti ni skaut za u21 bar neko vreme, osim ako me ne zamoli neko ko je meni bio skaut ili sa kim sam bio bas dobar. U tom slucaju necu moci da odbijem da pomognem.
U sustini, to je to... Nadam se da ce novi selektor uvesti neke novine, pre svega u nacinu pravljenja igraca, jer je ovaj vid skautinga preopsiran, a nasa zajednica sve manje zainteresovana za reprezentaciju. Mozda ne bi bilo lose da se nadje 5 menadzera za svaku sezonu koji ce napraviti pleja, beka, krilo, kc i centra, dok ce ostali igraci biti popunjeni sa lista skauta. Takve ili slicne metode su neophodne, jer to diktira stanje u zajednici.
To je to od mene. Nadam se da ste zadovoljni vidjenim u ove 4 sezone, a za mene je vreme da se malo posvetim klubu :)
Ziveli ;)