BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 - Sezona 33

U21 - Sezona 33

Set priority
Show messages by
From: Lale

To: Lale
This Post:
00
274831.37 in reply to 274831.35
Date: 2/12/2016 6:17:14 PM
Overall Posts Rated:
136136
Preduhitri me Mare :)

Nakon 4 sezone na celu mlade reprezentacije, vreme je da se leti iz fotelje :)

Pre svega, zelim da se izvinim za kasno pisanje u vezi utakmice sa Spancima, ali doslo je do takvog zasicenja da stvarno nisam imao volje niti da odgovaram na ovih par mailova, niti da pisem nesto na forumu. Zato je pravo vreme da se malo iskulira, ali verujem da cu za neke 4 sezone ponovo da se kandidujem.

Uglavnom, pre svega hvala svima koji su me podrzavali i hvala menadzerima sa kojima sam saradjivao ove i prethodnih sezona. I veeeeeliko hvala skautima za svoj trud i vreme koje su ulozili.

Ove sezone je sve islo kako treba, ali nedostatak primarnih nas je satrao i to je to. Izgubili smo 20 razlike od Spanaca, i time ispustili medalju :/ Spanci su nas procitali da ce ici LI, a i mi njima... mislio sam da ce to biti dovoljno za poraz od maksimalno 12 razlike, ali nazalost, pogresio sam. Racunao sam da ce oni gadjati LP, jer je LP spor tempo, a to ide u prilog onom koji zeli da smanji broj poena na utakmici. Nazalost, oni su ocigledno premalo razmisljali i na srecu to uhvatili. Jasno mi je bilo da ce gadjati LI/LP i da cemo odigranim osnovnim napadom ili kretanjem uspeti da preduhitrimo njihov GDP, ali nisam imao dovoljno m... da to i odigram jer je ovogodisnji tim bio iskljucivo napravljen za LI, obzirom da smo opet imali pot 5-6 u glavnim ulogama, pa se stedelo na svemu (na PA, JS, JR, pa cak i na OD). Mada je pitanje da li bi svakako na BO ubacili preko 50 poena kada su nas ovako razvalili na LI vs LI. Sve je to jedan veliki znak pitanja, ali generalno je odradjen super posao i zasluzili smo medalju!

Sto se tice ove generacije, mislim da je napravljeno milion dobrih igraca pod mojom komandom, a dokaz tome je da je Purovic prodat za 3 miliona pre nekoliko dana! Sumnjam da je ijedan drugi igrac 21g i pota 8 prodat za te pare ove sezone. Jos jedan dokaz da je trening bio sjajno vodjen je i Dojkov koji je brutalan igrac sa samo potom 5! Ako Luka zeli, neka pokaze skilove ovde da se malo hvalimo :)

Mada, bilo je tu i losih stvari ove sezone, a to je forma 2 jakoooo bitna igraca. Uspeli smo da napravimo beka sa IS 13, ali zato forma konstantno losa. Necemo sada o tome, ali mislim da svi ti menadzeri koji ne drze formu kako treba iz nedelje u nedelju ne postuju vreme i trud koji neko drugi ulozi u ovo sve. Pre svega, ti menadzeri ne bi uspeli pravilno iskoristiti pot ili elasticni efekat kao sto smo mi iz strucnog staba to cinili i onda je nekako neposteno ne uzvratiti bar tom dobrom formom. Nekada mi bude zao sto sam mnoge naucio kako se pravilno radi trening :P

Ono sto smo uspeli za 4 sezone da uradimo jeste 2 bronzane medalje sa evropskih prvenstava, dok smo na oba svetska bili jako blizu medalje, sto je za nasu zajednicu veoma dobar skor.

From: Lale

This Post:
00
274831.38 in reply to 274831.37
Date: 2/12/2016 6:29:27 PM
Overall Posts Rated:
136136
Naredna generacija

Prosle sezone sam nekoliko puta apelovao na ljude da preuzmu generaciju od 20 godina, koja se tada tek formirala. Nakon toga sam i na pocetku ove sezone pokusao da ubedim narednog selektrora, odnosno potencijalnog selektora da preuzme tu generaciju, ali niko nije bio zainteresovan, cak niko ni mail nije poslao. Ja sam nesto pokusao sa njima, ali menadzeri uopste nisu bili zainteresovani za saradnju, osim nekih 5-6 ljudi koji i drze ok igrace. U najmanju ruku, naredna generacija je uzasna!!! Doslo je do zasicenja kod mene, kod skauta, a pre svega kod zajednice. Ima tu i moje krivice jer ih nisam dovoljno kontrolisao kako treniraju, da li na 1 ili 2 poz, da ih vise ubedjujem kada nece da slusaju itd, ali stvarno nemam vise zelje da objasnjavam najosnovnije stvari na bb-u. Nakon ove generacije koja ce sledece sez imati 22 godine, nema vise "poznatih" menadzera koji treniraju za u21 ili ih je veoooma malo. Dakle, od novog selektora ne ocekujte nista jer mu nece biti lako. Ako nekim cudom uspe da osvoji medalju, ja mu placam supporter :D

Ono sto je jos veci problem, jeste odlazak Mareta kao skauta, Matije, Frenkija, a pre toga Zvoneta. Cini mi se da sledi vrlo tezak period za u21, pa bi bilo super kada bi neko ozbiljan preuzeo ovaj posao, a ja bih iskustvom sigurno pomagao. Necu biti ni skaut za u21 bar neko vreme, osim ako me ne zamoli neko ko je meni bio skaut ili sa kim sam bio bas dobar. U tom slucaju necu moci da odbijem da pomognem.

U sustini, to je to... Nadam se da ce novi selektor uvesti neke novine, pre svega u nacinu pravljenja igraca, jer je ovaj vid skautinga preopsiran, a nasa zajednica sve manje zainteresovana za reprezentaciju. Mozda ne bi bilo lose da se nadje 5 menadzera za svaku sezonu koji ce napraviti pleja, beka, krilo, kc i centra, dok ce ostali igraci biti popunjeni sa lista skauta. Takve ili slicne metode su neophodne, jer to diktira stanje u zajednici.

To je to od mene. Nadam se da ste zadovoljni vidjenim u ove 4 sezone, a za mene je vreme da se malo posvetim klubu :)
Ziveli ;)

From: karlooo

This Post:
00
274831.39 in reply to 274831.38
Date: 2/13/2016 7:19:43 AM
fantastična petorka
III.10
Overall Posts Rated:
8383
Svaka čast, zaslužio si odmor.

From: Oziris

This Post:
00
274831.40 in reply to 274831.39
Date: 2/13/2016 10:37:27 AM
Overall Posts Rated:
356356
Sve pohvale za tvoj rad kao selektora. :)

From: Pajton
This Post:
00
274831.42 in reply to 274831.41
Date: 2/15/2016 10:09:25 AM
Overall Posts Rated:
55
Pozdrav svima, posle duze pauze od BB-a, vratio sam se i vec vidim da ima dosta manje igraca nego pre. Pogotovo me cudi ovako slab kvalitet igraca koji sledecu sezonu treba da igraju za reprezentaciju do 21 godine. Zbog toga, pokusacu da od igraca kojeg sam dobio na draftu (MVP potencijal) napravim respektabilnog plej-a, mada je problem sto ima uzasne sekundarne skilove ali isto tako ima slabe skilove za dodavanje i tehniku za pleja. Ono sto nikad nisam trenirao kad sam poceo da igram BB i kad sam shvatio kako trening funkcionise, nisam trenirao sekundarce. Pa me zanima sledeca stvar: u kom periodu trenirati sekundarce? Da li do 21. godine ili kasnije?