BuzzerBeater Forums

Poland - II.4 > Sezon 66

Sezon 66

Set priority
Show messages by
This Post:
00
325190.37 in reply to 325190.36
Date: 9/29/2024 1:48:08 PM
Wroclaw Jumpers
II.4
Overall Posts Rated:
22
Też odnoszę wrażenie, że wychowankowie i ogólnie Polacy to ważny składnik wypełnienia hali i gadżetów. Ale to tylko taki mój strzał.
Co do cen i wypełnienia hali, robię test we wtorek. Zacząłem tragicznie a ceny mam solidne. Zobaczymy ilu ludzi przyjdzie zobaczyć kolejną spektakularną porażkę.

From: corlic

This Post:
00
325190.38 in reply to 325190.37
Date: 10/2/2024 3:30:17 AM
Photon
II.4
Overall Posts Rated:
99
4 mecze za nami i pomału jakaś tabela nam się klaruje, co? Top chyba jest jasny, ale play offy standardowo będzie walka do końca.

This Post:
11
325190.39 in reply to 325190.38
Date: 10/2/2024 12:33:40 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
No na pewno klaruje się, szczególnie gdy Brzydkie Kaczątka zbierają wciry od zespołu, który dopiero co dostał bęcki od Buldożków bez formy ;-)
Chyba Tasior nie docenił mojej determinacji w graniu 2-3, nie dziwię mu się, kto uznałby, że czwarty raz z rzędu zagram to samo w obronie, szczególnie że 2-3 mi nie wyszło kolejkę temu, nie był to dobry mecz mojego zespołu, chyba po prostu wyjazd. I teraz Lame Ducks przeciwko mnie zagrały na luzie - też zrozumiałe, sam byłem dość przekonany, że przegram. Ale wtedy policzyłem wariant, miałem "wizję" - Nie muszę grać na luzie, bo w czwartek puchar i nadal dobrze wyjdę z entuzjazmem. DMI mamy praktycznie równe, gram u siebie, wobec tego mogę zagrać normalnie i dać sobie pewne szanse na niespodziewaną wygraną, o ile dobrze rozegram taktykę - a tam wypadłem idealnie. Przygotował na mnie pewien drobny manewr, ale udało mi się to zamortyzować. W zbiórkach 52-36 dla mnie - ciekawe, jak Tasior się pozbiera po tej porażce przy takich liczbach ;-) Budując zespół, kładłem duży nacisk na zbiórki, wykorzystałem powszechne przekonanie (tak mi się wydaje), że zbiórki bardziej pompują pensje niż pomagają. Teraz wysokie zbieranie u moich chłopaków popłaca, taki wynik na takich graczy podkoszowych rywala... Coś pięknego. Więc jak tam u innych nastroje po 4. kolejce? Ja w siódmym niebie :D
Poza tym, faktycznie pewne prawidłowości widać - Śląskie Duchy liderem i idą po majstra, a nimi grupa pościgowa, na dnie Wrocław Jumpers (no cóż...) i Przemo z Niemiec, zaskakuje mnie za to słaby start Akandersa. W czerwonej konferencji Saneik robi jakieś cyrki i chyba mamy pewniaczka do spadku z 8. miejsca. Tired Turtles na czele, za nimi Lame Ducks i mimo wszystko French Bulldog's. Falstart zaliczyły też Basket Człuchów i Matrix Mighty Dunkers - nasza liga ewidentnie karci krótkie rotacje, stąd Matrix i Stokersi nisko. Z pozytywnych niespodzianek - pewnie ja, ale z Człuchów i Matrix jeszcze nie grałem ;-)

Last edited by Hubsoniusz at 10/2/2024 12:33:57 PM

This Post:
00
325190.40 in reply to 325190.39
Date: 10/2/2024 5:36:14 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
nie trafiłeś u mnie zobacz jak zazynałem poprzednie sezony :)

This Post:
22
325190.41 in reply to 325190.38
Date: 10/2/2024 8:05:33 PM
No Niespełnione Talenty w tym sezonie zaczynają powoli się spełniać. Start sezonu naprawdę udany mimo tego, że nadal drużyna w przebudowie, top50 w rankingu krajowym, dziś mój młody Center , którego nie trenuje dostał powołanie do kadry, sporo pozytywów, ale nie ma co obrastać w piórka, tylko trzeba skupić się na kolejnych celach. W sobotę bardzo ważny mecz z Photon u siebie i na pewno mam nadzieję na wygraną, następne wzmocnienie i w sobotę przystąpię z ekipą z pensjami na prawie 700 K hehe zobaczymy czy penje grają, ale oczywiście wiem, że to często bywa zgubne, oby udało się wstrzelić z formą i bez kontuzji to myślę, że będzie OK.Zobqczymy jak fani zareagują na podwyżkę biletów, bowiem często w pierwszym meczu lubili się, za to obrazić, ale póki co mam maxa w zadowoleniu kibiców I mam nadzieję, że przychody nie spadną, mecz z Tobą w tym kontekście na dalszą część sezonu też ma dla mnie znaczenie więc walka zapowiada się ciekawie

This Post:
00
325190.42 in reply to 325190.39
Date: 10/3/2024 4:14:08 AM
Wroclaw Jumpers
II.4
Overall Posts Rated:
22
Co to za "no cóż" :D

Przeanalizowałem swój skład i żeby walczyć o coś więcej, musiałbym odpuścić trochę trening albo sprzedać jednego z podopiecznych. A nie chcę tego robić :D
Spróbuję nie być ostatni, podreperować odrobinę budżet i może rzutem na taśmę się utrzymać.

This Post:
11
325190.43 in reply to 325190.42
Date: 10/3/2024 8:15:12 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
U mnie szykuje się starcie na zwierzęcym szczycie do Buldogów przyjeżdżają Żółwie, mając nadzieje na emocjonujący mecz podwyższyłem bilety na 16$ zobaczymy czy dużo w BB świecie jest zoofanów. Pozostałe mecze raczej bez historii przewiduje łatwe zwycięstwa Matrixów, Stokersów i Kaczek jako zoologicznych braci ;-)

From: Enigmos
This Post:
11
325190.44 in reply to 325190.43
Date: 10/3/2024 12:32:29 PM
Tired Turtles
II.4
Overall Posts Rated:
154154
Witam wszystkich w nowym sezonie, już nie pamiętam kiedy tu ostatnio była taka aktywna dyskusja, a jak właśnie sprawdziłem to już mój 38 sezon z rzędu tutaj.. :D

Co do moich planów to nie mam jakichś szczególnych. Szczerze mówiąc gra mi się już znudziła, miałem kilka momentów gdzie było blisko rezygnacji. Zawsze trening mnie trzymał przy życiu ale od pewnego czasu mam wrażenie, że sprzedać kogoś z zyskiem (uwzględniając czas potrzebny na trening i poświęcenie wyników drużyny) jest ciężko. Póki co sezon u mnie inny niż zawsze (trener lvl 1 i jedziemy kondycję), zobaczymy co z tego wyjdzie.

U mnie szykuje się starcie na zwierzęcym szczycie do Buldogów przyjeżdżają Żółwie, mając nadzieje na emocjonujący mecz podwyższyłem bilety na 16$ zobaczymy czy dużo w BB świecie jest zoofanów. Pozostałe mecze raczej bez historii przewiduje łatwe zwycięstwa Matrixów, Stokersów i Kaczek jako zoologicznych braci ;-)

W przyszłym tygodniu oprócz Buldogów mam jeszcze Kaczki. Ciekawe jeszcze jak w pucharze wylosuję, może być ciężki kalendarz :)

This Post:
00
325190.45 in reply to 325190.44
Date: 10/3/2024 12:41:53 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
Zawsze trening mnie trzymał przy życiu ale od pewnego czasu mam wrażenie, że sprzedać kogoś z zyskiem (uwzględniając czas potrzebny na trening i poświęcenie wyników drużyny) jest ciężko.

Miałem to samo zważywszy, że chyba nie ma drużyny grającej w BB dłużej niż moja... Polecam Ci trenowanie nie na sprzedaż ale dla siebie, kształtujesz sobie zawodników tak jak Ty chcesz, a jak już mogą grać w S5 a do tego z sukcesami to na prawdę
daje dużo frajdy i nowego kopa

This Post:
00
325190.46 in reply to 325190.45
Date: 10/4/2024 6:30:22 AM
Photon
II.4
Overall Posts Rated:
99
Mój case jest dokładnie taki jak Wasz. Ja poszedłem podobną taktyką, low lvl trener, kondycja i próba sprzedawania z zyskiem. Chciałbym dobić do max finansów i zrobić jakiś złoty skok na PLK.

Cięzko na tym rynku idzie, kiedyś wychowanków sprzedawałem za 4-5 mln, dzisiaj wydaje mi się to nierealną kwotą.

This Post:
11
325190.47 in reply to 325190.45
Date: 10/4/2024 10:41:08 AM
Lame Ducks
II.4
Overall Posts Rated:
1414
Miałem to samo zważywszy, że chyba nie ma drużyny grającej w BB dłużej niż moja...

dłużej to może nie, ale tyle samo o juz się znajdzie nawet w naszej lidze :)

Advertisement