1. obrone trenuje sie tak samo jak atak.
2. to oczywiste, ze obrona jet bardzo wazna. Jednak ja zwracam uwage na to,ze coraz czescie porownanie atak z bliska <-> obrona pod koszem, atak z dystansu <-> obrona na obwodzie, przestaje byc poprawne. Albo HT Bug bawi sie w najlepsze.
Chodzi mi o to, ze zazwyczaj jest tak, ze druzyna gra LI wiec glownie atakuje spod kosza i mimo, ze broniacy siema o wiele gorsza obrone pod koszem, niz atakujacy rzut z bliska to i tak wygrywa. A przy zwyciestwach coraz wiecej razy sie zdarza, ze wygrywa on majac dobra obrone na obwodzie (chodz przeciwnik nie rzuca z obwodu,tylko z pod kosza).
W watku o reprezentacji, wyciagnieto troche "zartem" stwierdzenie, ze chcac wygrac z druzyna, ktora atakuje w trumnie to trzeba zabarykadowac obwod. Poniewaz bylo troche takich HT Bugow, gdzie druzyny ktore powiny byly przegrac z LI wygraly, chodc nie mialy dobrego ataku, tylko jedyne co ustawily "zle" obrone pakujac w obwod, anie pod kosz. A i tak wygraly.
Ja chcialem podkreslic to, ze takich dziwnych przypadkow jest coraz wiecej. I to samo zobaczylem w linkowanym pare postow wyzej meczu.
Wiec moze trzeba przyjzec sie efektom dobrej odbonie na obwodzie, zdaje sie,ze nie ogranicza sie ona tylko blokowniu atakom z dystansu.
P.S. mam nadzieje,ze nie zagmatwalem ;p ciezko to wytlumaczyc, a dodatkowo jestem po paru browcach atm.
Last edited by Borickson at 2/16/2009 3:14:32 PM