Szia!
Megnéztem alaposan a helyzetet, főleg azért, mert látom, hogy nagyon szíveden viseled a játékos sorsát!
Válaszok:
- Én eddig a játékossal nem találkoztam, mert 21 éveseket nem is szoktam nézni, hiszen vendabal-ék nézik, hogy hozzájuk befér-e, ha nem, akkor azt feltételezem, hogy a nagyválogatottba sem. Amúgy nagyon jó játékosnak alakul, de erről lejjebb.
- Eddig az volt a gyakorlatom (és új választások leszenk, egyáltalán nem biztos, hogy én maradok a kapitány), hogy minden évben újra megnéztem a 22+ emberek listáját 35k fizetés felett és ebből állítottam össze a csapatot. Ha valaki U21 is volt, az talán annyiból segít, hogy tudom, hogy korosztályában a legjobbak közé tartozott, illetve tudom, hogy a tulaja valószínűleg már tisztában van azzal, milyen plusz feladatokkal jár, ha valaki válogatott játékost birtokol. De minden évben objektív a választás, bárki bekerülhet, bőven lehet, hogy egy friss 22 éves (vagy 23) nem volt U21 tag, de mostanra nagyválogatott lehet (pl.: Caradoc Hurst).
- Konkrétan Czibor jó játékos, de jövőre még nem fog beférni a válogatottba, szerintem. Jelenleg 3 igazán irányítónk van, Raksányi, Takátsy és Eros. Takátsy sokkal jobban dob kintről, olyankor játszik, ha kint (is) támadunk. Raksányinak a kifejezetten irányító képességei jobbak (passing 16, OD 13), olyankor játszik, ha belül támadunk. Eros több poszton is használható, irányítóként akkor szoktuk használni, ha az ellenfélnek is erős a külső támadása, mert a 15-ös külső védekezés ilyenkor nagyon jól jön. Ezért gondolom, hogy a jelenlegi képességekkel Czibor még nem válogatott képes.
- Én azt javasolnám, ha kifejezetten válogatottat szeretnél belőle csinálni, akkor kellene neki még 2-3 külső védekezés és 2-3 passzolás, valamint legalább 5-ös erőnlét. Igy már szóba jöhetne belső támadás esetén. Viszont a tehetsége nem biztos, hogy megengedi, hogy eddig fejleszd, legalább is lassú lesz. Próbáld felváltva növelni a kettőt.
Amúgy köszönöm, hogy szem előtt tartod, hogy a válogatottnak fejlessz játékost, vannak sajnos olyanok, akiknek van válogatott játékosuk, de nem nagyon törődnek sem a formájával, sem a módszeres edzésével...
Üdv.