a cena UWAGA była maksymalną dopuszczalna ..
Tu nie chodzi o cenę, tylko o SZACUNKOWĄ WARTOŚĆ. Uwierz mi, to nie jest to samo. Cena sprzedaży często może być większa niż tam podawana, a jeszcze częściej mniejsza. Skoro podają tam "ceny", za które byli sprzedani podani gracze to nie znaczy to, że zawodnik jest tyle wart. Wartości te są wyliczane dla 1, maks. 2 umiejętności i porównywane z innymi zawodnikami, których sprzedaż (UWAGA!) mogła być zawyżona nielegalnymi transferami.
3,5 mln za tego grajka to cena absolutnie niedopuszczalna, i póki nikt go nie wylicytował, to problemu nie ma. Ale jeżeli go sprzedasz za taką kwotę (w co szczerze wątpię) to i tak nie skorzystasz z całej kwoty, bo transfer będzie musiał zostać wyrównany.
2 sezony temu kupiłem podobnych zawodników z szansami na kadry (naszej i Francji) za znacznie mniejsze pieniądze. Owszem - Twój gracz ma lepszy potencjał (choć wzrost jakoś nie taki) i ceny nieco wzrosły, ale nie do tego stopnia :)
Myślę, że 1 - 1,2 mln jest ceną całkowicie do przyjęcia. Gdyby poszedł za 1,5 mln, to musiałbym się zastanowić, co z tym zrobić. Każda wyższa oferta to konieczność jej wyrównania, to ten koleś nie jest wart 3,5 mln i nawet przy wybitnym treningu nie będzie tyle wart za najbliższe 3-4 sezony (chyba, że nastąpi jakiś wyjątkowy wzrost cen :)).
PS. W chwili obecnej szacunkowa wartość pokazuje 1 150 000. Udowodnij teraz GM'owi, że było ponad 3 x tyle ;)).
Last edited by Khazaad at 9/18/2009 2:53:37 AM