ja uważam, że skautów trzeba krytykować, tak samo jak trzeba krytykować trenerów NT za słabe wyniki, jesteśmy wolontariuszami ale w trzeciej nacji BB znajdzie się chyba pare osób które miałyby czas na skautowanie, a jak jakiś obecny skaut nie ma czasu to rezygnuje, przecież to żaden wstyd, że sie nie ma czasu na wirtualnego menedżera:) każdy skaut 18latków miał do ogarnięcia bazę ponad 100 zawodników, wiadomo, że ciężko pisać do każdego co tydzień ale ja jak nie miałem czasu to zaczynałem od najlepszych i robiłem tylu ilu zdąrze, to chyba normalne, że aktualnie najlepszych trzeba pielęgnować:) a zawodnik Muzga to absolutna czołówka
jest jeszcze jedna sprawa, skautować SFów jest naprawde trudno, napewno ta pozycja wymaga najwięcej pracy przy skautingu, a problemy pojawiają się już przez głupią pozycję domyślną, i trudno wytłumaczyć przeciętnemu 5ligowcowi, który dopiero zaczyna grać w tą gre, że nic sie nie stanie jak będzie wystawiał do meczów swojego zawodnika na SG albo PF nie mówiąc już o PG czy C, jestem skautem SG i miałem dużo problemów jak przez za wysoki JS zmieniła sie mojemu podopiecznemu pozycja domyslna na SF, trudno było wytlumaczyć wielu menedżerom że te pozycje domyslne nic nie znaczą, a co można trenować na SF?
nic na jednej pozycji, tylko rzuty na dwóch