BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Wątek debaty

U21 - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
109442.38 in reply to 109442.34
Date: 9/10/2009 10:47:28 AM
Overall Posts Rated:
299299
Grupa wygląda na prostszą, niż w poprzednich eliminacjach, ale piekielnie wyrównaną.

2009-09-21 18:30:00 Österreich U21 Set Lineup Poland U21
2009-09-28 18:30:00 Poland U21 Set Lineup Makedonija U21
2009-10-05 18:30:00 Shqipëria U21 Set Lineup Poland U21
2009-10-12 18:30:00 Poland U21 Set Lineup Norge U21
2009-10-19 18:30:00 Hellas U21 Set Lineup Poland U21
2009-10-26 18:30:00 Poland U21 Set Lineup Ceska Rep. U21
2009-11-02 18:30:00 Portugal U21 Set Lineup Poland U21

Austria - przyzwoita drużyna, może sprawić niespodziankę, ale nie sądzę, żeby mogła nam zagrozić
Macedonia - o dziwo całkiem niezła ekipa, dobry obwód (gracze z pensją 20-30k), ale dziura pod koszem
Albania - outsider naszej grupy, prawdopodobnie nie wygra żadnego meczu
Norwegia - kolejna drużyna na poziomie Macedonii, z napakowanym entuzjazem nie powinno być z nimi kłopotu
Grecja - ostatnio Silverado ich ograł w sparze, więc można z nimi wygrać :P mocna drużyna, mogą z nią być pewne kłopoty, mają kilku dobrych obwodowych i 3 bardzodobrych
Czechy - drużyna na poziomie Greków, trochę słabsza na obwodzie od nas, zapowiada się ciekawa końcówka eliminacji
Portugalia - trochę lepsza od poprzedników, ale myślałem, że będą silniejsi

Opinia wydana na podstawie aktualnych składów rywali i naszego potencjału.
Terminarz wygląda OK, 4 pierwsze mecze powinno się udać zagrać na luzie :)

P.S
Proszę o nie zadawanie dużej ilości pytań, bo nie mam czasu na draft :P

From: Mysza

This Post:
00
109442.39 in reply to 109442.37
Date: 9/10/2009 11:25:52 AM
Overall Posts Rated:
1717
Dziękuję za odpowiedzi.

1) Osobiście uważam, że powinni być selekcjonowani szybciej i niektóre skile powinny być odpuszczane już na początku ( np IS u defensywnych podkoszowych ) a różnicowanie gracza w ostatnim sezonie to trochę za późno ale jak pisałem to moje zdanie.

4) Chyba się trochę nie zrozumieliśmy chodziło mi o poradnik dla już wybranego selekcjonera coś w rodzaju technicznej obsługi kadry ( Kształtowanie entuzjazmu, jak działa system grup, czy system powołań ). Takie coś powinno powstać żeby uniknąć wpadek i nieporozumień.

Co do graczy w sparingach nie twierdzę że jedynie szaleni zasługują na takie uhonorowanie. Zgadzam się że to powinna być szersza grupa tych którzy kupili gracza dla kadry i trenowali go według wskazań skauta/selekcjonera ale z jakiegoś powodu się nie łapią w kadrze. To powinna być forma powiedzenia dziękuje za ich wysiłek. Tym bardziej że nas na to stać i są na to sparingi.

A i zapomniałem o dyżurnym pytaniu do obu kandydatów

Możesz w tej chwili wytrenować gracza dla obecnej kadry Polski w jeden dzień potencjał MVP jak byś go wytrenował i dlaczego tak a nie inaczej.

Rzut z wyskoku: przeciętny Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: przeciętny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: przeciętny Podania: przeciętny
Rzut z bliska: przeciętny Obr. pod koszem: przeciętny
Zbieranie: przeciętny Blokowanie: przeciętny
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: przeciętny

Pozdrawiam

Last edited by Mysza at 9/10/2009 11:26:55 AM

From: al_said

This Post:
00
109442.40 in reply to 109442.35
Date: 9/10/2009 11:33:09 AM
Overall Posts Rated:
88
czy napiszecie poradnik jak być selekcjonerem ( mam juz dwa obiecane ale nic ?

no faktycznie coś tam obiecałem, ale kurcze na początku sezonu nie było czasu a teraz to nie wiem czy ktoś poza Tobą by to przeczytał:) poza tym kurcze to jest tak, zostałem selekcjonerem napisałem 2 BB@ do Tripawa w sprawie kadry, 1 w którym podziękowałem mu za gratulacje, 2 w którym spytałem czy ma jakieś bazy i jakoś wpadek z mojej strony nie było, bo spojrzenie w poprzednie sezony kadry, czytanie postów na forum to chyba coś co każdy selekcjoner robić może, zwłaszcza że np. z entuzjazmem BBcy niańczą ostatnio selekcjonerów.

O mam koncepcję, może po wyborach założymy osobny wątek każdy Prezes będzie mógł zadać pytania (przez jakiś okres czasu), na koniec byli i obecni selekcjonerzy (którzy będą chcieli to robić) odpowiedzą na nie, zbierzemy to razem i powstanie faq kadry.

Last edited by al_said at 9/10/2009 11:33:54 AM

This Post:
00
109442.41 in reply to 109442.39
Date: 9/10/2009 11:37:25 AM
Overall Posts Rated:
299299
2 razy to pisałem :P wylogowało mnie... ech :P

Ad1
Tacy gracze są niewątpliwie potrzebni, o czym już wielokrotnie pisałem. Jednak z powodu tego, że liczba miejsc w kadrze jest ograniczona, priorytetami są:
C/PF do gry R@G (2 takich by się przydało) czyli ID+RB+BL
PG pod LI, z lekkim odpuszczeniem rzutów z dystansu, skoncentrowany na OD,DV,PS,HN i ISie
SF pod LI (IS na poziomie 10+)
SF z dobrym defem (OD 12+, ID 10+)

Ad2
Kwestia techniczna, na pewno się pojawi niebawem, co pozwoli uniknąć sytuacji, że właściciele ciekawych zawodników piszą mi na BB@ czy dana osoba jest skautem młodzieżówki

Ad4
Hmm ciekawy pomysł z tym poradnikiem jak być selekcjonerem myślę, że mógłbym napisać takie coś, co możliwe, że pozwoliło by uniknąć pewnych wpadek moim następcom.
Co do występu szalonych graczy w sparingu to natknąłeś mnie do czegoś innego, ale nie jestem pewny, czy byłby to najlepszy pomysł. Można by jeden czy tam dwa sparingi w sezonie poświęcić na występ graczy konkursowych, wzbogaconych wyróżniającymi się graczami 18-20 letnimi (tych co najlepiej trenują, niekoniecznie szaleńcom).
Plusy takiego rozwiązania właściciel się ucieszy, że jego gracza zagra w meczu, będzie wiedział, że jego gracz jest już blisko kadry. Minusy może zniechęcić pozostałych właścicieli do treningu i może dojść do kłótni na forum, czemu grał jego zawodnik, a nie mój...

Ad5
Myślę, że pomysł jeśli się sprawdzi będzie sam się kręcił. Nie mogę zagwarantować, że bym poprowadził następną edycję, bo nie wiem, czy akurat w czasie następnego draftu będę miał czas przeglądać TL. Co do zmian jeszcze za wcześnie, by jakieś wprowadzać, zobaczymy jak to będzie działało, w tej formie :)

This Post:
00
109442.42 in reply to 109442.39
Date: 9/10/2009 11:50:46 AM
Overall Posts Rated:
299299
A i zapomniałem o dyżurnym pytaniu do obu kandydatów

Możesz w tej chwili wytrenować gracza dla obecnej kadry Polski w jeden dzień potencjał MVP jak byś go wytrenował i dlaczego tak a nie inaczej.

Rzut z wyskoku: przeciętny Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: przeciętny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: przeciętny Podania: przeciętny
Rzut z bliska: przeciętny Obr. pod koszem: przeciętny
Zbieranie: przeciętny Blokowanie: przeciętny
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: przeciętny

Pozdrawiam

A jaki wzrost? :) A tak serio:

Ja bym wybrał SF do LI, ale to dlatego, że sezon temu takiego nie miałem i bardzo mnie to bolało, zresztą PF-a, który mógłby zagrać na SF-ie też brakowało.
Choć patrząc na aktualny draft to nie wiem czy by się bardziej PF, do grania na SFie nie przydał.

Oto moim zdaniem idealny SF do U21 pod grę trumną i obronę wszędzie. Myślę, że jak najbardziej do stworzenia.

Rzut z wyskoku: 14 Zasięg rzutu: 11
Obr. na dystansie: 13 Kozłowanie: 7-8
Wejście pod kosz: 9-10 Podania: 7
Rzut z bliska: 10 Obr. pod koszem: 9
Zbieranie: 9 Blokowanie: 7
Kondycja: 8 Rzuty osobiste: 6

This Post:
00
109442.43 in reply to 109442.42
Date: 9/10/2009 12:12:17 PM
Overall Posts Rated:
6363
Myślę, że jak najbardziej do stworzenia
Pewnie tak, ale taki trening wymaga sporo wyrzeczeń od klubu. Z ciekawości wpisałem na TL: OD-13 i IS-10 i w wynikach wyskoczyło 0 :)
A najlepsze jest to że taki gracz to pensja ok. 40-50 tys. więc nawet nie musi mieć wypasionego potencjału.

This Post:
00
109442.44 in reply to 109442.42
Date: 9/10/2009 12:18:40 PM
Overall Posts Rated:
00
No to teraz ja jako szary obywatel RP zadam pare krótkich i nieskomplikowanych pytań ;)

1. Skauting: Czy zamierzasz mieć jednego skauta na jedną pozycje dla wszystkich roczników, czy może dla każdego rocznika i pozycji innego skauta?
2. Szukanie Perełek: Czy zamierzasz przeprowadzić akcje jak "Szukamy perełek" w drużynach które dopiero dołączyły, jeśli tak to gdzie będziesz szukał pomocników?
3.Mecz: Będziesz grał sprawdzonymi zawodnikami w możliwie każdym meczu niezależnie od formy czy główną wage przykładać bedziesz do formy i zbiciu z tropu silniejszego rywala, kosztem np. małych pkt?

This Post:
00
109442.45 in reply to 109442.44
Date: 9/10/2009 12:25:45 PM
Overall Posts Rated:
299299
No to teraz ja jako szary obywatel RP zadam pare krótkich i nieskomplikowanych pytań ;)

1. Skauting: Czy zamierzasz mieć jednego skauta na jedną pozycje dla wszystkich roczników, czy może dla każdego rocznika i pozycji innego skauta?
2. Szukanie Perełek: Czy zamierzasz przeprowadzić akcje jak "Szukamy perełek" w drużynach które dopiero dołączyły, jeśli tak to gdzie będziesz szukał pomocników?
3.Mecz: Będziesz grał sprawdzonymi zawodnikami w możliwie każdym meczu niezależnie od formy czy główną wage przykładać bedziesz do formy i zbiciu z tropu silniejszego rywala, kosztem np. małych pkt?

1. To zależy od skauta, ile roczników jest w stanie udźwignąć :)
2. Mogę taką akcję nadzorować, o ile znajdą się chętni do szukania
3. Będą grali zawodnicy w najwyższej formie. Nikt w przeciętniej formie nie ma raczej szans na występ.

This Post:
00
109442.46 in reply to 109442.45
Date: 9/10/2009 12:29:52 PM
Fragmin Team
IV.31
Overall Posts Rated:
11191119
Normalnie 16 kandydatów zarejestrowanych, a ino dwóch udziela się na forum... A nie wiem czemu... :}

From: hatchet

This Post:
00
109442.47 in reply to 109442.40
Date: 9/10/2009 1:24:59 PM
Overall Posts Rated:
99
O mam koncepcję, może po wyborach założymy osobny wątek każdy Prezes będzie mógł zadać pytania (przez jakiś okres czasu), na koniec byli i obecni selekcjonerzy (którzy będą chcieli to robić) odpowiedzą na nie, zbierzemy to razem i powstanie faq kadry.

Weź przestań bo wyjdzie czarno na białym że nic nie wiemy :D

From: al_said

This Post:
00
109442.48 in reply to 109442.47
Date: 9/10/2009 2:53:36 PM
Overall Posts Rated:
88

Weź przestań bo wyjdzie czarno na białym że nic nie wiemy

mi to wyszło jak zacząłem pisać na zadany przez Myszę temat;)

Advertisement