2 razy to pisałem :P wylogowało mnie... ech :P
Ad1
Tacy gracze są niewątpliwie potrzebni, o czym już wielokrotnie pisałem. Jednak z powodu tego, że liczba miejsc w kadrze jest ograniczona, priorytetami są:
C/PF do gry R@G (2 takich by się przydało) czyli ID+RB+BL
PG pod LI, z lekkim odpuszczeniem rzutów z dystansu, skoncentrowany na OD,DV,PS,HN i ISie
SF pod LI (IS na poziomie 10+)
SF z dobrym defem (OD 12+, ID 10+)
Ad2
Kwestia techniczna, na pewno się pojawi niebawem, co pozwoli uniknąć sytuacji, że właściciele ciekawych zawodników piszą mi na BB@ czy dana osoba jest skautem młodzieżówki
Ad4
Hmm ciekawy pomysł z tym poradnikiem jak być selekcjonerem myślę, że mógłbym napisać takie coś, co możliwe, że pozwoliło by uniknąć pewnych wpadek moim następcom.
Co do występu szalonych graczy w sparingu to natknąłeś mnie do czegoś innego, ale nie jestem pewny, czy byłby to najlepszy pomysł. Można by jeden czy tam dwa sparingi w sezonie poświęcić na występ graczy konkursowych, wzbogaconych wyróżniającymi się graczami 18-20 letnimi (tych co najlepiej trenują, niekoniecznie szaleńcom).
Plusy takiego rozwiązania właściciel się ucieszy, że jego gracza zagra w meczu, będzie wiedział, że jego gracz jest już blisko kadry. Minusy może zniechęcić pozostałych właścicieli do treningu i może dojść do kłótni na forum, czemu grał jego zawodnik, a nie mój...
Ad5
Myślę, że pomysł jeśli się sprawdzi będzie sam się kręcił. Nie mogę zagwarantować, że bym poprowadził następną edycję, bo nie wiem, czy akurat w czasie następnego draftu będę miał czas przeglądać TL. Co do zmian jeszcze za wcześnie, by jakieś wprowadzać, zobaczymy jak to będzie działało, w tej formie :)