BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Łotwa

[U21] Łotwa

Set priority
Show messages by
This Post:
00
145090.38 in reply to 145090.33
Date: 5/31/2010 3:23:10 PM
Overall Posts Rated:
170170
panowie takie staty sie zawsze na dogrywkach wyciaga :) pod koniec zeszlego sezonu moj rezerwowy sklad wyciagnal po kilku dogrywkach takie staty ze az zwatpilem.

From: MuzG

This Post:
00
145090.39 in reply to 145090.38
Date: 5/31/2010 3:34:41 PM
Overall Posts Rated:
3030
Nie wiem czy ktoś na bieżąco przegląda zakładkę "Świat", ale właśnie dzisiaj zauważyłem że dzięki sukcesom nasza młodzież ponownie powróciła do TOP 10

From: kozlik4

To: MuzG
This Post:
00
145090.40 in reply to 145090.37
Date: 5/31/2010 3:37:19 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Może źle się trochę wyraziłem:) Reprezentacja i wszystkie sprawy z nią związane zawsze dawały mi radość:) ale dodatkowo cieszy to, że możemy czuć się faworytami tej grupy...że jest jakiś taki komfort psychiczny:) Muszę przyznać, że trochę dziwnie się z tym nawet czuję:D Pewnie niektórzy będą zdania, że jeszcze za wcześnie żeby chwalić bo nic nie wygraliśmy;-P Ja jestem zdania, że już teraz jest co chwalić!:) Fajnie by było zachować ten wysoki poziom i co sezon taką reprezentację robić. Niestety wygląda na to, że czekają nas znowu chudsze lata...i z tego powodu też warto chociaż teraz się cieszyć;-) Z drugiej strony warto by było powielać takie dobre kadrowo sezony częściej. Jak pokazuje historia już nie tylko Włoch, czy Hiszpania ale np. Izraela sukcesy U-21 przekładają się na późniejsze wyniki w NT.

Wiadomo wyniku jeszcze nie możemy ocenić...ale już teraz jesteśmy w stanie stwierdzić, że skład mamy bardzo dobry. Dobrze by było wypracować jakiś może lepszy, może prostszy, a bardziej efektywny system szkolenia. Może warto by się już teraz nad tym zastanowić. Nie ukrywam, że oprócz wyniku właśnie takiego "systemu" od vinni_jonesa oczekuje. Jest człowiekiem konkretnym, potrafi się z każdym dogadać poza tym samemu udało mu się stworzyć świetnych zawodników więc na pewno ma swoje przemyślenia, schematy na temat szkolenia młodzieży...myślę, że jest to bardzo odpowiednia osoba by się jakąś reformą zająć:)

From: R-Allen

This Post:
00
145090.41 in reply to 145090.40
Date: 5/31/2010 3:44:54 PM
Overall Posts Rated:
2020
Ja już na 99% po mistrzostwach wystawie Radka na TL i kupuje 2 18 letnich PG min supergwiazda i znowu zaczynam konkretny trening tym razem chce miec 2 reprezentantow ;) Takze za w sezonie 16 miejmy nadzieje ze bedzie 2 konkretnych PG do U21 ;)

This Post:
00
145090.42 in reply to 145090.39
Date: 5/31/2010 3:52:16 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
W końcu jestem (wynik znałem na bieżąco, ale nie miałem dostępu do neta).
Na na gorąco to mogę powiedzieć tyle, że sztuką jest wygrać mecz, kiedy nie zagrało się najlepiej, a nawet słabo. No cóż, mówię to otwarcie, nie był to na pewno nasz najlepszy mecz, sporo słabszy niż pierwszy mecz z Litwą, ale po mimo tego, że nie zachwyciliśmy to jednak udało się:
- po pierwsze pokonać gospodarzy turnieju, a to naprawdę nie jest nigdy łatwe. Turcja wygrała z nimi tylko dlatego, że grali z wyższym entuzjazmem i zobaczycie, że Łotwa jeszcze namiesza w tej grupie
- po drugie graliśmy "wróblem" ;) Nie było żadnego umawiania, nawet nie wymieniliśmy ani jednego maila z selekcjonerem Łotwy, bo uważałem, że byłoby nietaktem proponować ich selekcjonerowi grę "wróblem", bo wiedziałem, że są słabsi i potrzebują wygrać za wszelką cenę. Pod tym względem mieliśmy więc sporo szczęścia, bo byłem pewny z ich strony tego środkowego ptaka (nie pamiętam jaki to był), a nawet liczyłem się z możliwością tego największego. U nas od początku nastawiłem się na utrzymanie entuzjazmu ;)

To były 2 główne cele, zwycięstwo i utrzymanie entuzjazmu ;)

Styl? No cóż, do tej pory można powiedzieć, że deklasowaliśmy rywali. Teraz było ciężko, ale kto 2 tygodnie po ME będzie pamiętał o stylu w jakim zagraliśmy ten mecz ;) Nie zawsze można zwyciężać pięknie, a słabych i przypadkowych drużyn naprawdę już tutaj nie ma ;)

No i po trzecie, w końcu nasze orzełki mogły się sprawdzić w nerwowej końcówce. Do tej pory gładko zwyciężaliśmy, dzisiaj było na styk. Na szczęście wytrzymaliśmy ciśnienie i presję. Fajnie też, że po kiepskiej I połowie w II jednak udało się zdobyć i utrzymać przewagę.

Więcej szczegółów za chwilkę ;)

Dzięki wszystkim za gratulacje i miłe słowa ;)

This Post:
00
145090.43 in reply to 145090.41
Date: 5/31/2010 3:58:08 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Masz jakiegoś kupca dobrego na niego?:)

From: Kulfix

This Post:
00
145090.44 in reply to 145090.43
Date: 5/31/2010 3:59:07 PM
Overall Posts Rated:
44
Kopytko.

This Post:
00
145090.45 in reply to 145090.43
Date: 5/31/2010 4:12:58 PM
Overall Posts Rated:
2020
Już nie jeden manager do mnie pisał w jego sprawie ;) Zwłaszcza z PLK i 2 ligi ;) Liczę na to że nabędzie go Polak i będzie nadal trenowany :) Także zbierać kasę ;))

This Post:
00
145090.46 in reply to 145090.45
Date: 5/31/2010 4:19:36 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ja też na to liczę:) Z resztą mam na nadzieję, że inni kadrowicze z U-21 też nie staną w miejscu i wzmocnią naszą NT.

This Post:
00
145090.47 in reply to 145090.46
Date: 5/31/2010 4:32:22 PM
Overall Posts Rated:
2020
No dokładnie :) Kadra U21 przyszłością NT ;)

This Post:
00
145090.48 in reply to 145090.44
Date: 5/31/2010 4:43:28 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Samego meczu nie analizowałem jeszcze dokładnie. Zrobię to sobie jutro na spokojnie ;)
Jak już wspomniałem ustawiliśmy się kiepsko i mieliśmy sporo szczęścia, że Łotysze nie zagrali odważniej z entuzjazmem, ale coś czuję, że prawdą jest to co napisał kozlik4. To znaczy, że chyba naprawdę musimy być nieźli skoro bez Łotysze nie dali na nas czegoś mocniejszego niż "wróbel". No bo jak inaczej wytłumaczyć grę Łotwy, która przegrała pierwszy mecz. Przecież oni na pewno chcieliby zająć miejsce premiowane grą choćby w barażach do MŚ.

Patrząc na sucho na same statystyki to, jeżeli ktoś zapytałby się mnie dlaczego wygraliśmy ten mecz? Odpowiedziałbym, że dzięki temu że zdominowaliśmy tablicę. Zanotowaliśmy o 15 zbiórek ofensywnych więcej o blisko o 2 razy tyle w sumie. To przewaga miażdżąca na tym poziomie rozgrywek, ale osiągnęliśmy ją w znacznym stopniu dlatego, że...nie trafiliśmy z defem ;)
Paradoksalnie więc kiepska taktyka też czasem pomaga wygrać mecz ;) Oczywiście to trochę półżartem, bo grając choćby MtM mielibyśmy znacznie lepszą obronę na dystansie i Łotysze nie rzuciliby nam na pewno tylu punktów. Nie ma jednak co gdybać. Wynik idzie w świat, a my możemy się cieszyć z miana niepokonanych. Spotkanie było dramatyczne, trzymające w napięciu do ostatniej syreny, ale koniec końców zakończenie było pozytywne. Trzeba wyciągnąć wnioski z tego co nie było ok. (już pierwsze spostrzeżenia mam) i zacząć już myśleć o Turkach. Zwycięzca tego meczu będzie już jedną nogą w półfinale ME!

Atak PtB był całkiem niezły, skuteczność rzutową mieliśmy identyczną (przy można powiedzieć idealnie trafionej obronie przeciwnika) co Łotysze grając naprzeciw naszego niezbyt fortunnie ustawionego defa. A więc mając olbrzymią przewagę w zbiórkach (zakładałem przewagę, ale nie aż taką) PtB wydawało się być lepsze od Princeton. I zostańmy na tym, że było, w końcu wygraliśmy ;). Jakoś pozostałe taktyki, głównie ze względu na kontuzje Medonia i Szczuraszka oraz formę konkretnych kadrowiczów nie bardzo mi podchodziły, więc wahałem się pomiędzy tymi dwoma opcjami.

Podsumowując: mamy 2 zwycięstwa, nie przegraliśmy meczu, jest pierwsze miejsce w tabeli, najlepszy bilans małych punktów, entuzjazm... ;), jednym słowem jest dobrze ;)

Advertisement