Zhodnotenie zápasov slovenskej reprezentácie
Slovensko - Francúzsko 62 : 72
Náš historicky prvý zápas bol pre nás veľmi dobrým vstupom do turnaja. Súpera sme prekvapili trpezlivou hrou a aj napriek prehre to bol pre nás prijateľný výsledok. Snáď jedinou našou(mojou) chybou bol prístup k zápasu, ktorý som kľudne mohol dať uvoĺnený, keďže našu výhru asi málokto očakával.
Maďarsko - Slovensko 79 : 61
V druhom zápase nás čakal súper, ktorý tak isto ako mi s touto hrou iba začína, takže šanca na víťazstvo bola 50 na 50. Očakával som, že súper použije podkošový útok a tak sa aj stalo. Ja som však pokračoval v hĺadaní najoptimálnejšej taktiky pre náš tým - zvolil som rýchly útok čo sa prejavilo na množstve nepresných trojkových pokusov. Táto prehra mrzí zo všetkým najviac keďže ako som už spomenul bol to súper rovnocenný.
Slovensko - Turecko 65 : 71
Napriek nepriaznivým predchádzajúcim výsledkom sme do tohto zápasu išli s velkým odhodlaním avšak s normálnym pístupom a zvolil som osvedčený trpezlivý útok. Opäť sme odohrali viac než vyrovnaný zápas a o výsledku rozhodla väčšia skúsenosť a forma na strane turkov.
Švajčiarsko - Slovensko 110 : 91
Švajciarsko bol náš predposledný zápas, ktorý ukázal čo je naša najväčšia zbraň, je ňou podkošová hra aj obrana. Ak porovnáme náš počet úspešných dvojbodových pokusov so súperovými tak sú skoro navlas rovnaké . To neplatí pre uspešné trojkové pokusy v ktorých nás súper porazil v pomere 13 ku 3 čo sa prejavilo na konečnom výsledku.
Gruzínsko - Slovensko 64 : 126
V zápase o našu česť nás čakal papierovo najslabší súper, ktorý bol zároveň najväčším prekvapením našej skupiny. Ja som nenechal nič na náhodu a zvolil som podkošový útok s osobnou obranou. Formu mali o čosi lepšiu gruzínci ale pravdepodobne mali veľmi nízku náladu pretože určite niekoľkokrát zahrali zápas sezóny. Zápas skončil rozdielom triedy v náš prospech čo nakoniec rozhodlo o nepostupe gruzícov a našom predposlednom mieste.