Niestety masz rację, że nie którzy dają ciała. Tak to było w przypadku arturo w tamtym sezonie przez co było mało 21 C którzy nadawali się do gry w kadrze. Podobna sprawa jest teraz z SFami 21 letnimi tyr0xa.
Jestem zaskoczony, że nie dostałeś odpowiedzi tak być nie powinno. Przykre to jest ze znów dowiadujemy się po fakcie o takich rzeczach, bo znowu nam się historia z C powtórzy lub SFami.
M4ti, poczytałem sobie wszystkie posty, więc teraz odpowiem na twój zarzut. Po pierwsze chcę być trochę czepliwy i niektórzy pisze się razem :) Nie uważam żebym dał ciała skautując centrów. Twój zarzut, że tylko "dzięki" mnie jest mało centrów w U21 to chyba lekka przesada. Niestety 3/4 bazy centrów, którą dostałem rozpłynęła się w "retired", część zawodników, która poszła w pierwszym sezonie za granicę pozostała bez odpowiedzi od zagranicznych managerów (znam angielski i w takim języku do nich pisałem, niestety pewnie akurat trafiłem albo na niechętnych w odpowiedziach, albo piśmiennych tylko w swoich językach). Nie spędzam na BB 24h na dobę, tylko tyle, na ile pozwala mi praca i dom. i zgadzam się z jednym z managerów, że nie jest wstydem powiedzieć, że nie ma się czasu na coś, co było widać w roczniku kolejnym, gdzie dostałem bazę 18 latków i przeprosiłem, że nie mam w tej chwili czasu na pisanie z managerami i poleciłem najlepszego managera jakiego znałem (prawda Panie Prezydencie??). Co do baz do Leszek Skorupski dostał kilka razy bazy ode mnie, chyba tego również nie da się zaprzeczyć, gdzie na czerwono zaznaczałem tych urlopowanych. Uważam również, że nie liczy się ilość tylko jakość, ci którzy jednak trafili do U21 byli ze mną w stałym kontakcie, choć nie uważam, żeby tu była większa niż 5% moja zasługa, skaut, który wysyła do U21 rzesze dobrych zawodników to tylko szczęściarz, że trafił na mało botów i wielu managerów, którzy poświęcili trening pod jednego grajka i to w całości ich zasługa, że mamy dobrą kadrę, a skaut to tylko pomocnik techniczny :) Ja nie miałem takiego szczęścia, dlatego gra tylu centrów - co i tak uważam za sukces, bo baza naprawdę na początku wyglądała obiecująco, niestety koniec był kiepski. Nie zostawiłem nikogo bez odpowiedzi z mojej bazy, kto chciał pomocy - dostał ją. I to jest chyba rola skauta. Może pod koniec - mam na myśli ostatni sezon, gdzie grajkowie mieli juz po 21 lat - trochę zostawiłem chłopaków na pastwę losu, ale uważam, że najważniejsze są pierwsze dwa sezony, a do nich przyłożyłem się zgodnie z moją wiedzą i dysponowanym czasem. Tak więc kończąc, byłoby więcej centrów, gdybym był Bruce'm wszechmogącym i ożywiał bym trupów zwanych "retired".
Pozdrawiam wszystkich skautów i ich krytykantów :)
Last edited by arturo1978 at 12/16/2009 4:41:25 AM