Witam. Mam pytanko odnośnie treningu. Jak pokazuje program BB Control, po każdym meczu zaliczonym do treninigu dostaje się jakąś część wartości do głównego skila. Przedstawię mój problem na przykładzie. Zawodnik X po treningu rzutu z bliska dla jednej pozycji dostaje wzrost skila o 0,68. Czyli zakładając, że miał poziom rzutu z bliska równy 7, to teraz będzie miał 7,68. Po następnym takim samym treningu znów dostaje skok o 0,68. tak więc teraz będzie skok o cały poziom. Czy więc jego skill po skoku będzie wynosił równe 8, czy może jest tu zachowana zasada przyrody, że w naturze nic nie ginie i ta wartość będzie wynosić nie równe 8, a 8,36? Niestety nie mogę tego obliczyć w moim BB Control, bo za krótką mam historię logowań. Proszę o pomoc, bo jest to dla mnie ważne w kontekście jutrzejszego treningu. Będę wdzięczny jeśli ktoś już to przerabiał i by się podzielił ze mną doświadczeniem. Wydaje mi się, że kiedyś widziałem sytuację, że to nigdzie nie przepada, ale nie jestem teraz pewny. Z drugiej strony, trochę nie logiczne by było, gdyby takie ilości treningu miały iść na marne, prawda?
Właśnie znalazłem coś takiego w programie przy jednym z moich graczy:
skoczył w jednym ze skili z poziomu 6 na 7. Następne dodatki cząstkowe między skokiem z poziomu 7 na 8 wyglądały tak:
0,15+0,06+0,55+0,15+0,55=1,46
Wynika z tego, że jeżeli skok na poziom 7 wyzerował się do wartości 7,0, to teraz powinna widnieć wartość 8,46 (7+1,46), a widnieje 8,15 (bo zaliczył skok cząstkowy 0,15, po ostatnim skoku na poziom 8). Tak więc chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie. Jeśli tak, to trochę lipa z tymi skokami i nawet pewne "złodziejstwo" umiejętności ;) Ale tak to byłoby zbyt pięknie. Czy mój tok rozumienia jest dobry? Może inni to już wcześniej zauważyli, więc mam nadzieję, że się teraz nie ośmieszyłem, ale czasem sprawy najprostsze są najtrudniejsze. Mam tylko nadzieję, że pomogłem co niektórym, którzy również jeszcze o tym nie wiedzieli. Pozdrawiam.
Last edited by Suchy1986 at 6/24/2010 6:32:03 PM