BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
148708.39 in reply to 148708.38
Date: 7/1/2010 6:51:07 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Otázka na oba - jakým způsobem chcete sbírat informace o soupeřích? Co všechno byste rádi o soupeřích věděli?

A zejména na Mateje - myslíš, že je reálnější nějaký větší úspěch pro Slovensko (řekněme do 3. místa ve skupině 2. fáze, což zaručuje účast v druhé šanci) dříve v NT nebo v U21?

From: KifaH

This Post:
00
148708.40 in reply to 148708.26
Date: 7/1/2010 7:28:48 AM
Overall Posts Rated:
3737
Skupina vcelku silná, no našťastie bez top favoritov. O to náročnejšia, nakoľko sa nedá vopred kalkulovať s tým, že top favorit si odnesie body od každého a každé zaváhanie tak môže byť rozhodujúce.

Na začiatok Wales.
Počet manažérov je malinký, no mužstvo prekvapí silou. Ale nemal by byť problém pri vhodnej taktike poraziť a zlepšiť náladu v tíme.

Andorra:
podobný prípad, no v podstate je to slabší súper ako wales. Takže by nemal byť problém.

Švédsko:
silný podkošový tím, no stále zdolateľný. Ďalšia TIE TIE dohoda.

Dánsko:
TIE TIE dohoda by bola zaujímavá, no pokiaľ viem, Blacksword v tomto smere nie je práve najspoľahlivejší. No aj napriek tomu budeme musieť sporiť náladu na posledné tri zápasy... Vyhrať by sme mali bez vážnejších problémov.

Portugalsko:
Prvý silný súper. Veľmi podobný nám. Takže bude všetko závisieť na forme a prečítaní súpera. Prakticky najdôležitejší zápas. Ak chceme ísť ďalej, minimálne dvoch silných súperov poraziť musíme a ani to stačiť nebude.

Turecko a Slovinsko:
Uvediem ich spoločne. Silní súperi. Nič iné sa nedá napísať. sú schopní prekvapiť a tiež bude závisieť na viacerých okolnostiach. Je na zvážení, či zahrať oba zápasy naplno, alebo ísť jeden TIE, druhý CT. Všetko bude záležať od momentálnej situácie pred zápasom.

Aby som to teda zhodnotil, je to ťažká, ale hrateľná skupina. Veľa však bude závisieť od formy a od zranení. Strata jedného hráča nás môže úplne odpísať.

This Post:
00
148708.41 in reply to 148708.39
Date: 7/1/2010 7:35:20 AM
Overall Posts Rated:
264264
Otázka na oba - jakým způsobem chcete sbírat informace o soupeřích? Co všechno byste rádi o soupeřích věděli?

Práve túto oblasť by som chel vylepšiť a zaviesť určitý skauting súperov. Nech to nerobí jeden človek. Zatiaľ však nechcem nikoho oslovovať ani to veľmi rozoberať. A chcem vedieť o súperoch úplne všetko :-D Od pravdepodonosti, či sa vyfauluje ich hviezda, cez to, aké taktiky hráva tréner aj so svojím tímom, až po zistenie "dobrého" mena manažéra. Nejdem tu rozpisovať základné info ako je forma, skilly, predpokladané taktiky, či nálada v tíme... Reálne sa dá o súperovi veľmi veľa zistiť, ale spotrebuje to dosť času.

myslíš, že je reálnější nějaký větší úspěch pro Slovensko (řekněme do 3. místa ve skupině 2. fáze, což zaručuje účast v druhé šanci) dříve v NT nebo v U21?

Tu by som skôr vsadil na U21. Celkovo je U21 náchylnejšia na "prekvapenia". Je to väčšinou o jednom dobrom drafte, kde sa niekoľko top hráčov dostane do právnych rúk. Ak sa k tomu pridruží šťastie (bez zranení, bez výpadkov formy) môže z toho byť pekný úspech. Pri NT je to skôr o dlhodobej výchove hráčov a káder je o dosť širší (hlavne pri veľkých krajinách...), preto je ťažšie zaskočiť lepšieho súpera. Nehovorím však, že sa to nedá :)

bolo by to aj skôr, ale BB si vybral slabšiu chvíľku :)

From: KifaH

This Post:
00
148708.42 in reply to 148708.39
Date: 7/1/2010 7:41:03 AM
Overall Posts Rated:
3737

No, v ideálnom prípade by som chcel vedieť všetko. Akú taktiku použije, akých má hráčov. No, nie som kúzelník a nemám ani pred menom BB :)

Budem si musieť vystačiť so základnými informáciami, ako sú používané taktiky, ratingy, prezrieť si zápasy, rozanalyzovať ich. Plus sledovať tímy súperov, vždy ked sa nejaký hráč ocitne na TL, je to výhoda pre mňa :)

Tiež by som sa asi zameral aj na vlastný tím NT manažéra súpera. Je ale pravda, že to chce trocha viac ako len pozrieť sa, aké taktiky používa. Budem musieť porovnať zloženie tímova zistiť tak, či vôbec má jeho tím nejakú výpovednú hodnotu smerom k NT.

Viac sa hádam ani nedá vedieť.

This Post:
00
148708.43 in reply to 148708.41
Date: 7/1/2010 7:43:56 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Zajímavé, já to s U21 a NT vidím spíše naopak. Na silný tým stačí prakticky 10-15 hráčů (někdo by možná řekl, že s trochou štěstí i třeba jen 5). Což je v U21 dost problém sehnat v zemi naší nebo vaší velikosti v jednom ročníku, zatímco v NT to můžeme poskládat z mnohem více ročníků a stačí, když se z každého ročníku uchytí třeba 2-3 v průměru.

Jinak pro oba kandidáty - když budete chcít znát skilly soupeřových hráčů, tak mi neváhejte napsat, sleduji dlouhodobě trh bez ohledu na to, kdo zrovna je či není v repre a jestli zrovna bude nebo nebude naším soupeřem. Jen vždycky napište s předstihem, ideálně aspoň v půlce týdne před zápasem. Samozřejmě se v repre ještě najde dost hráčů, co třeba jsou pořád v mateřském klubu a na trhu nikdy nebyli, ale i tak jsem schopen většinou dát dost zajímavých informací.

This Post:
00
148708.44 in reply to 148708.43
Date: 7/1/2010 7:52:24 AM
Overall Posts Rated:
264264
Samozrejme v dlhodobom hľadisku (fakt niekoľko volebných období) hlavne z pohľadu stavby tímu je na tom NT lepšie (ale tú istú výhodu majú aj iné krajiny...). Ale v reálnom časovom horizonte - 2 volebné obdobia, je to skôr U21, od ktorej môžeme čakať lepšie výsledky. Toť môj názor :)

This Post:
00
148708.45 in reply to 148708.44
Date: 7/1/2010 8:12:30 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Já se ptal na umístění do 3. místa v druhé fázi kvalifikace. Myslíš, že tohle je v U21 během 2 cyklů vůbec reálné? Mně by to hodně překvapilo. Podle mne je maximem postup z první skupiny za cenu vyždímání nálady a minimálních šancí ve 2. fázi.

V U21 mají větší země výhodu, že mají mnohem širší základnu. V NT se právě tím použitím hráčů z více ročníků tahle jejich výhoda smazává a dá se vytvořit tým, který jim bude hráčským kádrem konkurovat a bude to více o tom, kdo z něj dokáže více vyždímat použitím taktiky apod.

V NT podle mne ta chvíle konkurenceschopnosti nastane v okamžiku, když bude jedna multiskillová generace dotrénovaná na hranici svých potenciálů.

This Post:
00
148708.46 in reply to 148708.45
Date: 7/1/2010 8:50:49 AM
Overall Posts Rated:
264264
ide prene o to, ze realne to vidim len o prekvapeni, nie o kvalitach. kolko vsak bude Slovensku trvat, kym bude mat tych multskillovych hracov? a ti hraci zacinaju v U21, cize skor by som cakal, ze prekvapi U21...ale samozrejme, je pravda, ze NT si vie vychovat viac kvalitnych hracov na svoj obraz (viac rocnikov pohromade). ak mam vsak povedat realne moznosti, to 3. miesto je takmer nedosiahnutelne v priebehu par sezon pre oba celky, napriek enormnej snahe z nasej strany...

This Post:
00
148708.47 in reply to 148708.46
Date: 7/1/2010 8:54:30 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Já taky měl na mysli u NT určitě střednědobý až dlouhodobý horizont. Určitě ne tento cyklus, asi ani příští, ale přespříští by to při systematické práci mohl být reálné. Nevím, jak třeba u vás dopadl tento rok draft, u nás je to dost bída s ohledem na budoucí hráče pro NT.

This Post:
00
148708.48 in reply to 148708.41
Date: 7/1/2010 2:44:58 PM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10081008
Second Team:
Nitra Urpiners
ešte stále neviem koho voliť. teba poznám v podstate len zo skautingu a zo vzájomných 2 zápasov v extralige. pýtam sa: vieš mi vysvetliť (ak si ešte pamätáš) prečo si zvolil takú taktiku akú si zvolil v našich vzájomných zápasoch v extralige. myslím, že mi to pomôže v rozhodovaní. ďakujem

1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching
From: razor
This Post:
00
148708.49 in reply to 148708.48
Date: 7/1/2010 2:54:22 PM
Overall Posts Rated:
284284
Otázka na oboch kandidátov:

Si zvolený za reprezentačného trénera. Máš pocit že hráči už nie sú to čo bývali, sú síce dobrí ale starnú. Rozhodneš sa k obmene kádra. Musíš sa rozlúčiť s piatimi hráčmi, ktorí majú 25 a viac rokov. Ktorých piatich hráčov by si z NT vyhodil? Ak máš predstavu o ich možných nástupcoch, rozhodneš sa ich zobrať do NT. Ktorí by to teoreticky boli? Hráčov môžeš čerpať aj z U21, stadiaľ ale len troch.

Last edited by razor at 7/1/2010 2:55:34 PM

Advertisement