Ο κυριος N.M.R ειναι ο Υ=0.4335+0.614*Χ-0.034*Χ^2-0.0145*Χ^3 (ερχεται μικρη βελτιωση)
παμε να τον εφαρμοσουμε αμεσως σε καποιο παραδειγμα.Ας πουμε οτι εμεις ειχαμε την ομαδα BcToho στο παιχνιδι
(29067245) . Εμεις βαλαμε στο παιχνιδι αυτο 112 ποντους ενω ο αντιπαλος 73 ποντους. Το Χ το υπολογιζουμε διαιρωντας το σκορ μας (στον αριθμητη παντα) με το σκορ του αντιπαλου (στον παρανομαστη)
Στο παιχνιδι μας ειναι Χ=112/73, δηλαδη Χ=1.534 (ειναι σημαντικοτατο να κραταμε τα τρια πρωτα δεκαδικα ψηφεια!)
Αφου εχουμε βρει το Χ, παμε στον τυπο N.M.R και υπολογιζουμε με ενα κομπιουτερακι το Υ
Υ =0.4335+0.614* 1.534 -0.034*1.534*1.534-0.0145*1.534*1.534* 1.534
πρεπει να σας βγει Y=1.243 περιπου.
Τωρα πηγαινουμε και αθροιζουμε τα ratings που εβγαλε η ομαδα μας ( BcToho).
Οπου ειναι (low=0.17) , (medium=0.5) , (high=0.87).
Αν το κανετε πρεπει να σας βγει ο αριθμος 46.67 . Κανουμε το ιδιο για τον αντιπαλο και παιρνουμε τον αριθμο 39.67
Διαιρουμε τωρα το 'ομαδικο rating' της ομαδας μας (στον αριθμητη) προς το 'ομαδικο rating' του αντιπαλου (στον παρανομαστη) και παιρνουμε τον αριθμο Ζ
πρεπει να σας βγει Ζ=1.176 περιπου.
Η τελευταια πραξη ειναι η εξης (Υ-Ζ)*1000, που πρεπει να βγει 67 (χωρις τα δεκαδικα)
Ο τελικος αριθμος αξιολογης μας σε αυτο το ματς ειναι +67 λοιπον!
Το (+) προσημο σημαινει οτι η ομαδα μας 'νικησε' στο τακτικο επιπεδο τον αντιπαλο μας! Εαν το προσημο ηταν (-) η ομαδα μας θα ειχε νικηθει στο τακτικο επιπεδο! Ο αριθμος 67 μας λεει το κατα ποσο κερδισαμε στο τακτικο εππεδο.Οσο πιο μεγαλος θα ειναι ο αριθμος που προκυπει καθε φορα, τοσο πιο μεγαλη ειναι η νικη μας ή η ηττα μας! Να σημειωθει οτι αν ο αριθμος που βγει ειναι στο οριο -30 εως +30 ειναι εντος του στατιστικου σφαλματος,( οποτε να τον αγνοειται)!!!
Να ξεκαθαρισω τι ακριβως σημαινει νικη ή ηττα (συμφωνα με τον Ν.Μ.R).Σημαινει οτι οι επιλογες που καναμε στην τακτικη (συστημα,επιλογη τακτικης για τους αναπληρωματικους,αλλαγες στα μαρκαρισματα,επιλογη παιχτη εκτος θεσης,κ.λπ)
ηταν στο παραδειγμα μας 67 ποντους πιο σοφες απο τις επιλογες του αντιπαλου μας!
Θελει ιδιαιτερη προσοχη το εξης σημειο! Ο N.M.R μετρα (αν το εχω φτιαξει σωστα φυσικα!) τον ανθρωπινο παραγοντα μονο και οχι την μηχανη! Δηλαδη μπορει να παιζουμε με εναν ισχυροτατο αντιπαλο με πληρεστατο ροστερ και η μηχανη βλεπωντας μονο τα ροστερ-ratings θεωρει στατιστικα δικαιο να χασουμε με ενα σκορ π,χ 112-85 (με 27 ποντους δηλαδη).Γινεται το παιχνιδι και οι σοφοτερες σε σχεση με τον αντιπαλο μας επιλογες οδηγησαν σε ηττα με 'μονο' 10 ποντους διαφορα.Θα βγαλουμε θετικο N.M.R σκορ!!! Αν χασουμε με 40 ποντους ομως θα βγαλουμε αρνητικο N.M.R!!!
Το κριτηριο N.M.R μετρα το τι καναμε εμεις (τακτικα) σε σχεση με τον αντιπαλο μας ωστε να βελτιωσουμε την μοιρα μας που εχει προαποφασισει η μηχανη!
Οσοι πραγματικα γεναιοι φτασατε μεχρι εδω (μεγαλουτσικο το post) μπορειτε να κανετε στην παρτη σας ερωτησεις οπως οι παρακατω.
Βγαζω με καποια τακτικη-set up συστηματικα θετικο ή αρνητικο N.M.R;
Σε ποιο παιχνιδι εβγαλα πολλυ μεγαλο ή μικρο N.M.R; Γιατι; Τι εκανα εγω σε αυτο το παιχνιδι;Tι εκανε ο αντιπαλος μου;
Κερδισα εναν αντιπαλο (αξιολογο) σχετικα ευκολα. Μηπως κερδισε το ροστερ μου και οχι εγω; Τι λεει ο δεικτης N.M.R σχετικα;
Μια καλη ιδεα ειναι να κρατησετε αρχειο απο τα παιχνιδια σας (π.χ σε ενα φυλλο Excel,OpenOffice) και οποτε βρειτε χρονο να 'μελετατε' τις τακτικες σας επιδοσεις.
Σημαντικοτατο σχολιο! Εντοπισα παιχνιδι στο οποιο καλη RnG ομαδα αντιμετωπισε 'κακη' ζωνη 2-3 και εβγαλε αρνητικο N.M.R! Κοιαταξτε το post μου για το RnG και θα καταλαβετε!
Υ.Γ1 Εαν καποιο παιδι εχει προβλημα με την κατανοηση του τυπου ας μου στειλει p.m ή να γραψει στο Forum. Σε καθε περιπτωση θα χαρω εαν μπορω να βοηθησω.
Υ,Γ2 Ο τυπος ΔΕΝ ισχυει για περιπτωσεις που οι δυο αντιπαλοι παιζουν με διαφορετικη μαχητικοτητα ενα παιχνιδι (C.T , T.I.E) . Καποια στιγμη θα το μελετησω ξεχωριστ
Last edited by GM-sarithin at 1/5/2011 9:38:16 PM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές