noi n-am reusit sa dezvoltam decat 5 skilluri principale de nivel 21. iar un singur juc cu skill pricipal 22.
am ales sa jucam la forta bruta reflectata in salarii mari, au contat f mult cand a fost vorba sa intimidam adversari. iar secundarele s-au simtit intotdeauna, dar neavand niciun marcator cu JS 24, sau is 24, au facut ca prea des sa fim dependenti de zar.
echipa mea de club a fost carata 8 sezoane de un jucator care avea JS 24 si is 22. echipa care azi domnia rbba are juc multipli cu principale peste 22. am putut urmari echipe b3 care jucau cu jucatori cu od 24, sau rezerve cu dublu skill peste OD ID 22.
recunosc ca in dezbaterea teoretica de skill extrem fata de echilibrat am fost mereu inclinat spre a doua categorie. motivul principal pentru care aceasta s-a dovedit gresita n-a fost de mecanica, skill +4 trepte bate aparare de skill cu 2-4 mai mic, ci din considerente economice.
sa pui SB 14 pe un pivot care are deja IS si RB pur si simplu il strica si nu are nici impact. de aceea abia acum, la versiunea NT 3.0 vedem juc optimizati, unde ai is 21 chiar si 22, dar numai daca rb e sub 7. stiam doar invers, ca la pivotii defensivi IS tb sa fie sub 7, dar ce sa mai comentezi cand chinezii fac juc cu is 4.
rb la fel. noi am fost blestemati cu gurads cu rb mare. intuiam ca un rb 8 iti incarca 50-60k de salariu fake la maturitatea juc, asa cum a fost si cu PG titular la noi, iar acum devine din ce in ce mai clar ca un guard cu rb sub 3 e deja un skillset. iar daca deja stiam ca OD e un skill overpowered, la modul ca esti un zdrent daca ai doar od 14 pe un pivot, acum e evident ca acel skill tb dezvoltat la maxim, air jucatorii sa capete pozitii dedicate, nu PG SG SF ci ...cel cu pase, cel care arunca cel care se apara.
asa reusese olanda sa ajunga la varf, cu SG de od 22 dar js 19. pur si simplu am aflat de eficacitatea acestor prototipuri cand juc nostri erau deja la apogeu. in realitate noi nu trebuia sa fim pe linie cu 10% mia buni peste tot, ne trebuia doar inca un jucator cu passing ca sa nu jucam cu guard chelios si raw si un marcator de calitate cu js 23-24, poate 2, pentru a deschide jocul exterior cu adevarat. abia acum avem si noi un guard cu js 23 dar care e subtiat la greu pe secundare. abia acum avem al doilea pivot cu passing mare, dar neoptimizat cat si un SF cu ambele skilluri ofensive peste 22, iar multi dintre ei sunt proiecte secundare, neprioritare, dar care au beneficiat de viziune mai elevata in antrenament
accept ca ce zic poate pare prea nisat, dar intelegerea acestor concluzii , la un moment dat, va va confirma ca sunteti in tema cu ce se practica la cel mai inalt nivel.
revenind, mai avem 4 sezoane cu juc buni, apoi vom putea invata pe de rost titularii nt ca abia o sa avem 5. nu vreau sa zic ca vine potopul dar daca plantezi nimic, nimic culegi. probabil ca tot entuziasmul si resursele vor fi dirijate spre u21 ca macar acolo poti reusi ceva din an in an, nu in 5 ani calendaristici cat a durat proiectul asta care e pe terminate. nu mi pot imagina ce fel de persoana ar vrea sa preia nationala, care sa ceara rabdare 8 sezoane ca apoi sa culeaga un veritabil loc 50, dar asta se va intampla orice o fi, indf cine o fi.
multumesc tuturor pentru mesajele private si incurajarea oferita. ma bucur ca am putut oferi clipe de mandrie, atatea cate au fost si ele, chiar daca cea mai mare a fost de fapt un side mission, respectiv acea generatie de u21 care a fost ridicata conjunctural de juc de nt crescuti simultan. va indemn sa incurajati echipele de club care sunt in cupele internationale ca de acolo vor veni ultimele zvacniri de performanta.
in rest va doresc sa fiti fericiti in demersurile pe care le intreprindeti, in joc si in afara lui. viata e prea scurta ca sa te consumi pentru niste pixeli intr-o realitate alternativa, fie ea si una care a adus niste satisfactii sub acelasi steag.
va doresc sarbatori fericite
si pentru ultima data in acest sezon...
hai Romania!