Závěrečné vystoupení ve skupině ME proti Makedonii skončilo výpraskem
(40170). Ve skupině jsme zůstali na 5. místě s bilancí 4-3 a rozdílem skóre -30b. Ze skupiny postupují týmy, které jsme neporazili - Španělsko a (pokud jsem dobře spočítal rozdíl skóre) Nizozemsko.
Nastoupili jsme v sestavě:
PG (v obraně SG): Slezák 8 - Sztenkiel 8 - Sitek 8
SG (SF): Vlček 8 - Strachota 9 - Sedlák 8
SF (C ): Salajka 9 - Večerek 9 - Hadač 8
PF (PF): Peroutka 9 - Hadač 8 - Strachota 9
C (PG): Šácha 8 - Maleček 8 - Sztenkiel 8
Taktika byla Patient, v obraně MM, přístup CT. Výsledku nepomohla naše nálada, soupeř šel do zápasu s lepší, hrál také CT. Útoky měly jít přes Šáchu s Malečkem s tím, že jejich C se na nich měli vyfaulovat, protože k tomu mají sklon. Tolik teorie, praxe byla úplně jiná. Vyfauloval se akorát náš Peroutka, Šácha se prakticky nedostal do hry a když, tak se vůbec neprosazoval (3 ze 13 střel). Malečkovi to šlo o něco lépe, ale nestačilo to. Soupeř nás přeskákal, naše obrana byla prostupná. Překvapuje mě, že Salajka ani Večerek se vůbec neprosadili přes jejich SF. Zítra se podívám na rozbor zápasu podrobněji.
Doplnění rozboruSalajka a Večerek se neprosazovali, protože většina jejich střel byly zoufalé pokusy v posledních vteřinách před vypršením 24 sekund, navíc i dost často z dálky. Ale aspoň ty 3 střely zblízka bez časového presu dát mohli;)
To, že se prosazoval více Maleček než Šácha - Maleček poprvé skóroval ve chvíli, kdy jsme prohrávali o 21 bodů (do té doby 4x vedle a 1x faul). Taky jsem si všiml, že Makedonie hrála osobku, ale naše C Šáchu s Malečkem bránili jejich v obraně přepozicovaní PF, což teoreticky může znamenat, že se potkalo nižší Šáchovo JS (proti Malečkovi) s vyšší OD jejich PF - myslíte, že to je správná úvaha? Napovídá tomu i prosazování se Peroutky ze střední a dlouhé vzdálenosti přes jejich C.
Naše obrana byla propustná na všech pozicích - nejvíce se prosazoval jejich SF přes Vlčka s více jak 50% úspěšností střelby za 2b a 100% za 3b, plus 6/7 TH.
Last edited by NO-15 (Слава Україні!) at 1/31/2017 9:56:28 AM