BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > Η γωνιά των GM

Η γωνιά των GM

Set priority
Show messages by
This Post:
00
132391.394 in reply to 132391.393
Date: 2/10/2011 3:44:36 PM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Όπως φαίνεται συμφωνούμε απόλυτα με τον Mamuwalde ότι η πρόταση σου Βασίλη έχει σωστή βάση αλλά είναι πρακτικά αδύνατη κυρίως για τους λόγους που ανέφερε ο ΝΤ coach!

Νικο εφοσον συμφωνουμε και πιστευω και πολλοι αλλοι ,ιδιως αυτοι που εχουν πεσει θυματα παρομοιας υποθεσης, γιατι να μην κανουμε τη προταση?
Μπορει να βρεθει και καποια αλλη λυση αν οχι αυτη καθ αυτη.
Η ουσια ειναι μια ,να μην επιτυγχανουν οι ομαδες σαμποταζ τον στοχο τους.
Και δυστηχως ετσι οπως ειναι σημερα τα πραγματα τα καταφερνουν με απολυτη επιτυχια.

Οσον αφορα τις πωλησεις παικτων ολοι γνωριζουμε οτι η πραγματικη τιμη με την οποια μπορει να πουληθει ενας παικτης εξαρταται απο.
1)Τα σκιλ του παικτη
2)προοπτικη
3)ηλικια
4)μερα και ωρα ληξης της πωλησης
5)προσφορα τη συγκεκριμενη στιγμη απο παραπλησιους παικτες και η ζητηση που υπαρχει.
6)ονομα ,υψος, χρωμα μαλλιων και πολλα αλλα που θα μπορουσαν να προσελκυσουν εναν αγοραστη.

Ειναι επομενος τοσες πολλες οι παραμετροι που επιρεαζουν την τιμη μιας αγοραπωλησιας ,που οταν αυτη γινεται σε μια ελευθερη υποτηθεται αγορα, που ειναι ανεπιτρεπτω να πει ο καθενας που βρισκεται εκτος της αγοραπωλησιας οτι οταδε δεν επρεπε να πωληθει στην τιμη ταδε.

Παραθετω 2 παραδειγματα οσον αφορα τον εαυτο μου και ο καθενας σας θα εχει ενα αναλογο για τον εαυτο του.
1)Εγω εχω τρελα με τους παικτες με προοπτικη φημησμενος και παντα βαραω τη τιμη στ αυτια.
Υπαρχει τιποτε παρατυπο σε αυτο?
2)Εσυ πουλας εναν παικτη ονοματι bilaris ηλικιας 36 ,οσο ειμαι και μισθο 1500.
Αν τον βαρεσω σε τιμη 2500000 ,που θα το εκανα με τα σιγουριας ας ηταν και 40, θα υπηρχε τιποτε παρατυπο?

Και γιατι.

This Post:
00
132391.395 in reply to 132391.394
Date: 2/10/2011 4:05:37 PM
Overall Posts Rated:
343343
Ναι θα υπήρχε. Διορθωση τιμής κλπ.

This Post:
00
132391.397 in reply to 132391.396
Date: 2/10/2011 4:40:03 PM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Ναι αξιζει πανω απο 10000 για μενα ,γιατι ξερω οτι πολλοι αλλοι μανατζερ αγοραζουν παικτες λογω καλης προοπτικης και ετσι εχει καλη μεταπωλητικη αξια.

Μην ξεχναμε το τι κανουμε εδω.
Εγω τουλαχιστον με βλεπω ως μανατζερ ,που σημαινει να κανω συμφερουσες αγοραπωλησιες με κερδος ,να εχω φουλ γηπεδο με ανεβασμενα εσοδα εισιτηριων εμπορικων ,απο αγωνες κυπελου κ.τ.λ.
Εννοειται πως σε ολο αυτο σημαντικο ειναι να πηγαινει καλα η ομαδα.

@johny: Οσον αφορα αυτο που ειπες ,επειδη γνωριζω την απαντηση γι αυτο εβαλα στο τελος και το γιατι.
Να μου το εξηγησει καποιος.
Εγω ειμαι το παιδοβουβαλο του Οσφπ ή ο Πατερας του Παο ή το λαμογιο του Αρη και γουσταρω να εχω τον μαπα το καρπουζι παικτη με ονομα bilaris στην ομαδα μου.
Εχω χρηματα ρε αδερφε αφθονο ,κανω δωρω στην ομαδα μου τον παικτη bilaris ,ο σκουπιζω τον διαδρομο.
Τι κακο κανω?
Το μοναδικο κακο που μπορω να κανω ,ειναι στην ιδια μου την ομαδα μου ,που δαπανησε ενα καρο χρηματα για εναν παικτη παλτο.
Στην πραγματικοτητα τι γινεται?
Αν ο Προεδρος δωσει χρηματα γι αυτον τον παικτη, δεν θα τον σταματησει κανεις να του πει.
Εππ δεν γινεται αυτη η αγορα. Διορθωση τιμης παρακαλω.
Απλως αυτος θα εχει χασει κατι ψιχουλα γι αυτον χρηματα και οι φιλαθλοι θα λενε ,τι παλτο πηγε και πηρε.

Συμπερασμα
Ο καθενας εχει τους δικους του λογους να αγορασει ,να πουλησει εναν παικτη σε διαφορετικη τιμη.
Αλλιως θα επρεπε ενας παικτης να βγαινει σε μονοσημαντη τιμη και ο πρωτος που θα τον χτυπουσε να τον επαιρνε.

Δεν γινεται να ερμηνευουμε τους κανονες με τροπο ντεμυ.
Θα πρεπει να γνωριζουμε απαντες αν η αγορα τελικα ειναι ελευθερη ή οχι.
Αν μπορω να αγορασω δηλαδη τον παικτη παλτο με ονομα bilari σε τιμη η οποια μπορει να παει στα υψη ή οχι.
Και αν οχι θα πρεπει να αλλαξει οπως προειπα το συστημα αγοραπωλησειων. Μονοσημαντη τιμη.

υ.γ Δεχομαι ολα τα επιχειρηματα ,διοτι πιστευω οτι ειναι μια σημαντικη συζητηση η οποια πρεπει να μας παει μπροστα ,με προτασεις και λυσεις ,ωστε να γινουν καποια πραγματα ποιο διακρητα.

This Post:
00
132391.398 in reply to 132391.397
Date: 2/10/2011 5:00:25 PM
Overall Posts Rated:
343343
Προσπαθώ εδώ να βοηθήσω τον φίλο μου τον Νίκο προσπαθώντας να τον αποφορτίσω λίγο δεδομένης της εμπειρίας μου στην θέση του...Σαφώς ποια και δεν εκφράζω κάποια επίσημη άποψη οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγνοηθούν ότι λέω.

Πάμε λοιπόν. Πολλοί παίκτες αξίζουν για εμάς προσωπικά περισσότερα από οσο αξίζουν για κάποιον άλλον για 1002 λόγους. Είτε είναι γηγενείς, είτε υπάρχει 1 συγκεκριμένο κόλλημα. Η αγορά είναι ελεύθερη για αυτό και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μπει πλαφόν στις τιμές. Από κει και πέρα το να υπάρξει μια αγορά χωρίς κανόνες είναι δεδομένο πως θα οδηγήσει σε κλεψιές. Δες τε την κρίση που περνάει ο πλανήτης. Δεν γίνεται ξαφνικά να χάθηκαν όλα. Κάποιοι έκλεβαν και κάποιοι δεν τους έλεγχαν.

Από κει και πέρα όμως υπάρχουν και κάποια όρια. Μπορείς εσύ να γουστάρεις συγκεκριμένα πράγματα και είναι σεβαστό. Εάν όμως εγώ σαν τζίμης δω στην αγορά 100 παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά που πωλούνται σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών και δω έναν ξαφνικά να πωλείται πολύ πάνω από αυτό, εάν δεν επέμβω τότε κάνω την δουλειά μου εντελώς λάθος γιατί την τελική υπάρχει και η αντικειμενική αξία...

This Post:
00
132391.400 in reply to 132391.398
Date: 2/10/2011 5:19:31 PM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
johnnyb συμφωνω απολυτα σε ολα οσα ειπες .
Μα σε ολα ακομη και στην επεμβαση καποιου gm.
Αλλα οταν επεμβει ο τζιμης και επειτα του εξηγησω γιατι αγορασα σε τρελη τιμη τον παικταρα ουυυυυ bilaris ,θελω να γινεται κατανοητη η αγορα του παικτη και πραγματοποισημη.

Ας επεμβει δηλαδη ο τζιμης ,κατι σαν εφορια και να με ρωτησει.
Φιλαρακο τι τρελη αγορα εκανες?
Μηπως ηθελες να ξεπλυνεις χρημα?
Να με ελεξει να με ξεψαχνησει ,δεν θα πω τιποτα.
Αλλα στο τελος εφοσον η αγορα ειναι καθαρη και εγινε επειδη γουσταρα το ονομα του παικτη ,τα δοντια τα μαλλια ,να γινει κατανοειτο και η αγορα μου να συντελεστει κανονικα.

Αν δε μου βρει κανενα ψεγαδι η εφορια ,γιατι να μου επιβαλει προστημο ή γιατι να μου κατασχεσει τον παικτη?
χαχαχα

This Post:
00
132391.401 in reply to 132391.393
Date: 2/10/2011 5:21:43 PM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Ρε κουφαλα θα βρω παικτη ονοματι Νικο giouxtas και αν δε σου πουλησω το παλτο με 3 μυρια....
Θα σε κανω να καταγγειλεις τον εαυτο σου.
χαχαχαχα

This Post:
00
132391.402 in reply to 132391.400
Date: 2/10/2011 5:23:31 PM
Overall Posts Rated:
343343
Μα δεν τιμωρείται ο αγοραστής στην προκειμένη περίπτωση εάν δεν υπάρχει κάτι άλλο. Διόρθωση τιμής πέφτει στον πωλητή...

Ας επεμβει δηλαδη ο τζιμης ,κατι σαν εφορια και να με ρωτησει.

Σε βεβαιώ πως κανείς ποτέ δεν πρόκειται να δηλώσει ένοχος. Το να υπάρξει η παραμικρή συζήτηση, είναι χάσιμο χρόνου. Δεδομένη η ευχέρεια για έφεση. Εκεί μπορείς να πεις ότι θες για να υπερασπίσεις τον εαυτό σου...

This Post:
00
132391.403 in reply to 132391.402
Date: 2/10/2011 5:33:41 PM
bilaris
III.16
Overall Posts Rated:
117117
Μα αν υπαρχει και αλλος βλαξ σαν και μενα και χτυπιομαστε για το παλτο bilaris ,γιατι να γινει διορθωση τιμης στον φουκαρα που τον πουλαει.

Ειναι σαν να εχει ο φουκαρας το μοναδικο καρβουνο στον κοσμο και 2 ψηταδες πλακωνωντε να το αποκτησουν.
Και σου βγαινει μετα ενας οικος εκτιμησης και σου λεει .
Κυριε εσεις πουλατε το καρβουνο στη τιμη ρουμπινιου.
Νο ΝΟ θα παρετε την τιμη που εχει το καρβουνο.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
ΤΙΜΗ?
ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.

Στην ελευθερη αγορα λοιπον δεν μπορει να βγει αυτος ο οικος και να πει ΝΟ ΝΟ.

Εδω γνωστη ομαδα μπασκετ πηρε μπασκετμπολιστα ονοματι jordan λογω ονοματος
χαχαχα

Για καποιους λογους καποια πραγματα σε αναλογες συγκυριες γινοντε ανεκτηματα

Last edited by bilaris express at 2/10/2011 5:35:08 PM

Advertisement