I tak Was zadręczam tym pisaniem... więc robiąc podsumowanie tej "dwulatki" postaram się streścić;)
Będzie to podsumowanie mocno subiektywne i ograniczające się do pewnych tylko aspektów... błędów i tego, z czego jestem zadowolony.
BŁĘDY:
1. Bardzo żałuję, że tak późno wpadłem na pomysł "odwrotki" z blokersami. Porównując te dwa sezony muszę przyznać, że było to najlepsze rozwiązanie... trudniejsze jednak do wprowadzenia rok temu, gdy mieliśmy naprawdę dobrego SFa. Żałuję jednak, że na to nie wpadłem i nie spróbowałem już wtedy.
2. Powołanie na pewnym etapie w tym sezonie dwóch zawodników, z których potem nie skorzystałem. Niestety nasz kierunek treningu mocno ogranicza pole manewru... szukałem ludzi pod obwód, ale zmieniłem koncepcję po oszacowaniu potencjału - niestety powołałem już graczy. Musiałem potem pojedynczo zwalniać i trochę enta co tydzień umykało. Bez konsekwencji, bo siła zespołu wielka. Ale jest nauczka.
CIESZY:
1. Jestem naprawdę super zadowolony ze sposobu, w jaki w końcu wkomponowałem blokersów do składu! Nasza obrona dzięki temu była rewelacyjna... a atak w żadnym stopniu nie cierpiał - o czym świadczy zdobywanie po 100 punktów z silnymi rywalami.
2. Współpraca z Właścicielami i Skautami była rewelacyjna!!!! Przyniosło mi to naprawdę wiele satysfakcji! Widać było jak wielu ludziom zaczęło zależeć na Kadrze - SUPER sprawa!!! DZIĘKUJĘ!!!
POMYSŁY:
1. Jeszcze jeden powstał... moim zdaniem co roku ktoś mógłby podjąć się podobnego dzieła jak PeWu! Gdybyśmy obok innych fajnych graczy, mieli jednego lub dwóch blokersów z ID/BL=18-20, a RB=15, to Kadrę prowadziłoby się dużo łatwiej;) To jest myśl taktyczna, która przerasta inne państwa... Wydaje mi się, że w tym sezonie tym składem byśmy zdobyli mistrzostwo świata - właśnie tym balansem między genialną obroną, a atakiem z IS=16/17 u naszych PFów i Centrów.
Bazę zacznę tworzyć jutro.... dziś już padam na ryj.
Najważniejsze teraz to nie zostawić Kadry samej sobie... w związku z tym mam pytanko... czy są chętne osoby do zostania skautami rocznika aktualnych 18-latków?;) Ważna i ciężka praca... ale daje mnóstwo satysfakcji!!!
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)