Bdělý GM smazal dotaz od mimriho, týkající se mých cílů, event. toho, co mi v U21 chybí a co bych změnil (byl ve vlákně s kandidátskými projevy).
Tak tedy - cíl v příští sezoně je jasný - postoupit ze skupiny do druhé fáze ME. To bude tvrdý oříšek, protože z každé skupiny postupují jen 2 týmy, a střetneme se, mimo jiné, podle všeho se dvěma elitními týmy - Polskem (4. v evropském rankingu) a Portugalskem (7.).
Ohledně změn ve fungování U21 - vzhledem k tomu, že jsem se, i když nevelkou měrou, na práci NT U21 podílel, vím dobře, jaký je současný trenér perfekcionista, co se týká např. přípravy na zápasy apod., a kolik týmu věnuje času. Takže v tomto smyslu je mým cílem se mu spíše snažit vyrovnat, než něco zásadně měnit.
Co mi v souvislosti s U21, ale i seniorským NT chybí, je daleko větší zájem o obě reprezentace v české BB komunitě. Jen si vzpomeňme, kolik českých manažerů hlasovalo při polsední volbě trenéra seniorského NT - tuším 19? To svědčí o velkém nezájmu. Nedělám si iluze, že já sám bych toto mohl rychle změnit, ale budu se o to snažit pravidelnou komunikací s manažery hráčů, kteří jsou byť jen na širší soupisce U21, a zejména maximální informovaností o dění v týmu na fórech U21 - zejména co se týká sestav a taktik na jednotlivé zápasy. To vše samozřejmě nyní rwystyrk dělá, ale je potřeba v tom co nejdůsledněji pokračovat, a manažery tak postupně vtáhnout do dění v národních týmech tak, aby měli zájem trénovat české hráče, a aby bylo přímo jejich CÍLEM mít v týmu české reprezentanty, a ne Légion étrangère.