BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Ukraina

[U21] Ukraina

Set priority
Show messages by
This Post:
00
139842.4 in reply to 139842.3
Date: 4/9/2010 3:29:07 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
A teraz niesamowita i zdumiewająca opowieść o Ukrainie autorstwa Hawkyed'a

Oddaję mu głos:

Rozważyłem Wasze uwagi odnośnie obszerności tekstu nt. Białorusi i podjąłem decyzję, którą wcześniej zapowiedziałem Vinniemu tzn. opowieści o naszych rywalach w walce o Mistrzostwa Europy Under 21 nie będą przeze mnie tworzone wg jednego i tego samego klucza. Za każdym razem będę starał się Wam przybliżyć to, co wg mnie szczególnie istotne, bądź też w danej chwili najważniejsze. Wszystko po to, by owe teksty nie były tak obszerne. W redakcjach, w których pracowałem ograniczała mnie ilość znaków, które mogłem użyć. Tutaj zaś moja chęć opowiadania i przybliżania pewnych spraw bierze górę. Postaram się być bardziej zwięzły (to cnota, o której posiadanie siebie nie podejrzewam), chociaż nie mogę obiecać widzialnych efektów tych starań ;)

Ponieważ losy Polski i Ukrainy podobnie jak losy Polski i Białorusi się ze sobą historycznie przeplatały postanowiłem przywołać pamięć pewnego okresu historycznego oraz wydarzeń, które miały, powinny mieć (a tak niestety nie było o czym opowiem) i będą miały olbrzymie znaczenie w kwestii stosunków polsko-ukraińskich.

Wraz z Ukrainą Polska organizuje najbliższe Mistrzostwa Europy w piłce nożnej Euro 2012. Polska będzie miała również swój głos w sprawie starań Ukrainy o wejście do Unii Europejskiej. Na tle tych wydarzeń wypłynęła ostatnio tzw. sprawa Bandery http://wyborcza.pl/1,76498,7706705,Sprawa_Bandery__Polska..., czyli dyskusja nt. konsekwencji dekretu prezydenta Ukrainy Wiktora Juszczenki nadającego Stepanowi Banderze order Bohatera Ukrainy.

Według pierwotnej wersji tutaj była zamieszczona historia bardzo trudnych stosunków polsko-ukraińskich w czasie II wojny światowej. Pod wpływem sugestii, które do mnie dochodziły postanowiłem usunąć tę część materiału, ponieważ po mimo że osobiście uważam, że prawdę należy ujawniać i ją znać, to forum gry internetowej nie jest może do tego najszczęśliwszym miejscem. Wszystkim zainteresowanym prześlę całą pracę Hawkyeda na e-maila. Naprawdę gorąco polecam zapoznanie się z lekturą przygotowaną przez Hawkyeda. Podajcie mi na BB-maila swój adres e-mail i wszystko prześlę Wam oryginale.

Hawkyeda przepraszam osobiście, że znaczna część jego wielkiego trudu, który włożył w przygotowanie prezentacji nie będzie ogólnodostępna na forum publicznym.

Last edited by vinnie_jones at 4/9/2010 6:09:20 AM

Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Advertisement