Σημερινό αφιέρωμα μιας και οι παίχτες έχουν τον χρόνο να ξεκουραστούν λόγο All Star, θα είναι ο Zoltán Suszter. Μέλος των Bluzzers από την αρχή της 12ης season. O νεαρός παίχτης από την Ουγγαρία ήρθε στην Ελλάδα αμέσως μετά τα Drafts της χώρας τους. Ήταν από τον πρώτο γύρο των picks και συγκεκριμένα No14. Αλλά ας δούμε τι έχει να πει ο ίδιος ο παίχτης.
-Καλησπέρα.Πως ένα νέο παιδί από την Ουγγαρία, μόλις βγαλμένο από την ακαδημία, βρέθηκε να αγωνίζεται στην Ελλάδα;
<<Σίγουρα δεν είναι κάτι το εύκολο. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου, και ατζέντης μου, έχει πολλές διασυνδέσεις. Μου είπε για μία νέα ομάδα που φτιαχνόταν εκείνη την περίοδο. Τότε σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία. Μία νέα ομάδα έχει φιλοδοξίες και ήξερα ότι θα παίζω βασικός. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς μεγάλο συμβόλαιο συμφωνήσαμε>>
-Έχουν περάσει 4-5 παίχτες από τους Bluzzers για την θέση του Power Forward. Ωστόσο ακόμα και σήμερα είσαι βασικός στην θέση 4. Σε κάνει να νιώθεις μία ασφάλεια αυτό;
<<Καμία απολύτως. Παίζουμε πολύ τα εσωτερικά συστήματα.Άμυνα και επίθεση. Οπότε είναι κομβικό σημείο. Χρειάστηκε, και ακόμα χρειάζεται, να αποδείξω ότι αξίζω την βασική θέση. Σίγουρα είναι κάτι που με χαροποιεί. Αλλά δεν με κάνει να νιώθω ασφάλεια.>>
-Μιλώντας για ασφάλεια, έχεις σκεφτεί να φύγεις από την ομάδα;
<<Σε μία μεταγραφή δεν έχει μόνο η μία πλευρά τον λόγο. Στην περίπτωση μου υπάρχουν διάφορα θέματα. Το συμβόλαιο μου όταν ήρθα ήταν ανοιχτό για 3+1 season. Αυτή την στιγμή διανύουμε την τέταρτη season. Όταν τελειώσουμε, και ελπίζω με το πρωτάθλημα, θα γίνουν συζητήσεις για ανανέωση.Είναι κάτι που θέλω.Έχω κάνει φίλους, έχω μάθει να ζω εδώ πλέον.Είμαι ένας παίχτης που δεν ζητάει πολλά αλλά δίνω πολλά.Οπότε είναι θέμα διοίκησης.>>
-Όταν ήρθες εδώ πως ήταν τα πράγματα;
<<Πραγματικά πολύ δύσκολα.Το μπάσκετ της χώρας μου και μάλιστα από το λυκειακό που έπαιζα, δεν έχει καμία σχέση. Ήμουν χωρίς εμπειρία, με μία νέα ομάδα. Ο προπονητής μας Κύριος Maximiliano Blanco, που αποχώρισε πρόσφατα από το team μας, ήταν άψογος στην δουλειά του. Είχαν συνηθίσει τις φωνές από τον πάγκο. Ο coach Blanco ήταν ήρεμος, και σου μετέδιδε αυτό που ήθελε με πολύ καλό τρόπο.Δεχόταν τα λάθη ακόμα και τις τελευταίες μέρες, παρά που ανταγωνισμός έχει ανεβεί. Ο Fulvio Benussi από την άλλη είναι πιο φωνακλάς αλλά το επίπεδο του είναι τεράστιο. Ήξερε πως να διαβάσει την ομάδα μας από την πρώτη μέρα κιόλας>>
-Η μάχη στην V1 πώς ήταν;
<<Στην αρχή δύσκολη.Είχαμε κενά σαν ομάδα.Θέλαμε νέα πρόσωπα, έμπειρα, αλλά θέλαμε και δουλειά εμείς οι παίχτες. Μετά την σκούπα στα πρώτα μας play off, χωρίς πείρα στο θέμα, μάθαμε το μάθημα μας.Μερικοί παίχτες ήρθαν και η συνέχεια γνωστή.22-0 σερί στην κανονική διάρκεια την season και μετά πέρα από τον πρώτο δύσκολο αγώνα,σκούπα τα υπόλοιπα. Με τον Kolonko γλεντούσαμε για 3 μέρες.Όντας οι πιο παλιοί παίχτες και σίγουρα οι παίχτες κλειδιά.>>
-Η αγαπημένη σου φάση από εκείνη την "τρελή" χρονιά, αλλά και η πιο δυσάρεστη;
<<Με τους Βρομύλους, θυμάμαι είχαν μείνει μερικά δευτερόλεπτα μετά από ένα καλάθι που δεχτήκαμε. Ήμουν στην επαναφορά και βρίσκω τον Hasene κοντά στο τρίποντο μας. Με το που του δίνω την μπάλα την πήρε με το ένα χέρι και την πέταξε. Μπήκε "χλατσωτό" όπως λέμε. Αλλά το θέμα είναι ότι μετά που κοίταξα η στατιστική υπηρεσία το θεώρησε assist. Οι οπαδοί τρελάθηκαν και ο Hasene πήγε χορεύοντας στα αποδυτήρια.>>
<<Η πιο καταραμένη στιγμή ήταν στον πρώτο αγώνα των P.O. Οι δύο χαμένες βολές στο τέλος του παιχνιδιού.Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τον Blanco να φωνάζει.Δεν είναι και εύκολο πράγμα το Clutch.Και ειδικά όταν μιλάμε για βολές που δεν είναι το δυνατό μου σημείο. Το επόμενο πρωί που διάβαζα την αθλητική εφημερίδα είδα τίτλο "Παραλίγο φονιάς". Δεν θέλω να ξανά ζήσω τέτοια στιγμή>>