1) Pokud se budeme bavit pouze o 18letých hráčích, tak bych si představoval alespoň 50%. Toto se bude samozřejmě každou sezónu aktualizovat na základě toho, jak hráč trénoval a zda má stále reálnou šanci na U21. Přiznám se, že ta myšlenka požádat současný tým o draft mě nenapadla. Popravdě by mi to nepřišlo z mé strany korektní, protože když vezmu v potaz sebe a současného trenéra Lukainose, který také kandiduje, tak jsme teď v podstatě soupeři... Něco jiného by bylo, kdyby se Lukainos rozhodl nekandidovat, pak bych o tom uvažoval. Co se týká draftu – myslím, že jsme se do toho celkem vložili, jsme u 3.lig, takže si s tím už poradíme.
2) Mně je 27, lukaspp má 32 let. Oba pracujeme, svobodní a bezdětní. Každý máme naplánovanou zhruba týdenní dovolenou v různý čas, přičemž minimálně já jsem schopen si omezené připojení na BB zajistit i na dovolené.
3) Pokud budu mluvit sám za sebe, tak v případě normálního stavu (tím myslím žádná kritická situace v osobním životě, či další nenadálá situace) jsem schopen v tomto období (draft-a následně 1.trénink) věnovat BB více času a kontaktovat manažery, aby hráči dostaly hned první trénink v sezóně.
4) Moje představa v mém případném dalším působení U21 pro další volební období je taková, že bych rád kandidoval znovu. Myslím, že přáce U21 trenéra spočívá nejen v tom, že máš pro dáná obdobní už z velké časti připravený týma pokoušíš se s ním uhrát co nejlepší výsledek, kontaktuješ manažery ohledně minut, dotrénování potřebných skillů, ale především by se měl snažit také zabezpečit budoucí generace, bez ohledu na to, zda chce nebo nechce kandidovat v dalších obdobích. O toto bych se v případě mého zvolení snažil o to víc, protože současná generace je toho příkladem, jak je důležitý skauting hned od začátku draftu.
6) Pokud to zobecním – můj názor je, že obrany (teď mám na mysli perimetrové i podkošové hráče) by měly lehce převyšovat útok,nebo být alespoň vyrovnané. Pod slovem lehce si představuji rozdíly o 1-2 skillupech. Pak jsou samozřejmě hráči, kteří mají jasnou přednost ve střelbě, v obraně, přihrávkách, doskocích, ale to už je pak opravdu na zvážení taktiky pro konkrétního soupeře. Otázka SF – samozřejmě vytrénovat kvalitní a univerzální SF není pro potřeby U21 moc času, proto je důležité, aby hráč měl jak kvalitní perimetr tak i podkoš hned po draftu, ideální výšku, a pak se dá slušným tréninkem vytrénovat hráče, který bude na SF platný.
7) Nevím, co přesně chceš ode mě v mé odpovědi na tuto otázku slyšet – jestli to, že budu preferovat vnější taktiky nebo že zkusíme izolace? Já Ti opravdu teď nedokážu odpovědět, že budeme hrát tak a tak. Ano, přiznávám, jsou mi bližší vnější taktiky – především Princeton a Střelba z výskoku, nezavrhuji ani Základní útok, z obran pak určitě základní M2M. To vše ale záleží na síle našich soupeřů, přiznám se ještě jsem nezkoumal soupisky možných soupeřů, teď je priorita draft. Když se dívám na naši současnou soupisku, tak perimetr samozřejmě tragický a podkoš na tom není o moc lépe. Až bude rozlosováno, pak se můžeme pobavit konkrétněji o vyhlídkách na jednotlivé soupeře.
7) Ohledně Láška – ano, potřeboval by tvrdý a intenzivní trénink a prim by v U21 asi i tak nehrál, ale nápad bylo SF, případně PF. Samozřejmě sledujeme trh a lukaspp si zcela jistě pořídí takové hráče, kteří se budou mít reálnou šanci do U21 nominovat. Ano, s Tvým Smejkalem počítáme minimálně do té hrubé stovky z draftu.
8) Co se týká otázky toho, zda u svých hráčů pojedu jen vnější vlastnosti nedokážu v tuto chvíli odpovědět. U Zamykala je vnitřek slušný hned od draftu, podobně je na tom Matoušek, až na 1-2 skilly, bohužel Janošík vnitřek katastrofální. Záleží to právě na rychlosti tréninku vnějšku a využití potenciálu – k tomu používám polský kalkulátor na efektivnost využití potenciálu a jako doplněk BB-manager, kde se dá zjistit procentuální využití potenciálu. Součty mých trénovaných hráčů:
Zamykal 68 (po draftu 54),
Matoušek 63 (po draftu
U21 coach