בהמשך להסבר על כושר, אני מרגיש שאני צריך להוסיף משהו על זה שנמצא בבסיס העניין.
אז איך בעצם אני גורם לשחקן לשחק את כמות הדקות שאני רוצה?זאת שאלה שמסובך לענות עליה, כיוון שהתשובה היא שאף פעם אי אפשר לדעת במדויק.
אבל אפשר לגרום לשחקן לשחק
בערך את כמות הדקות שאתה רוצה
מתן דקות רצויות לשחקן היא דבר שמסובך לענות עליו, מהסיבה הפשוטה היא ששמירת כושר היא אמנות שתלויה במצב הקבוצה, התחרותיות שלה, והאם היא מאמנת שחקנים צעירים.
קבוצות לא תחרותיות:אני אתחיל מכך שאם אתה מנהל קבוצה לא תחרותית, שטאנקינג הוא מה שחשוב בה, כנראה ששמירה על כושר היא לא בסדר העדיפויות שלך.
שמירה על כושר בקבוצות לא תחרותיות מתאפיינת בעיקר כאשר לקבוצה יש מתאמנים, שמשחקים בנבחרת הצעירה/הבוגרת.
לכן, שמירה על כושר בקבוצה לא תחרותית לשחקני נבחרת היא דבר פשוט מאוד, כיוון שאתה צריך להתייחס רק אל השחקנים האלו.
במידה ויש לך 3 מתאמנים בקבוצה לא תחרותית: הייתי ממליץ שכל אחד מהם ישחק 48 דקות בעמדה בה הוא מתאמן, וישחק עוד משחק אחד כמחליף ורזרבה
לשחקן יחסית טוביש גם גישה אחרת, שאומרת שאפשר לתת לשחקן 2 משחקים כפותח, אך דבר זה יכול להסתדר אולי רק באימון 2 עמדות ולא באימון עמדה אחת
במידה ויש לך 2 מתאמנים בקבוצה לא תחרותית - הייתי ממליץ על 48 דקות בעמדה בה הוא מתאמן, ועוד מחליף ורזרבה במשחק אחר. במידה וזה אימון 2 עמדות, הייתי ממליץ על משחק אחד כפותח לשניהם ועוד שני משחקים כמחליפים ורזרבות בעמדות שבהם הם מתאמנים.
אפשר לתת לכל אחד מהם 48 דקות, אך זה גבולי כיוון שבדרך כלל צריך עוד איזה כמה דקות נוספות ואם הם מחליפים בקבוצה לא תחרותית אז הם ישחקו יותר.
במידה ויש לך מתאמן אחד בקבוצה לא תחרותית - 48 דקות בעמדה שהוא מתאמן בה, ועוד כמה דקות בהתאם לסיבולת שלו כמחליף או רק כרזרבה. במתאמן אחד יש הרבה יותר מרווח תנועה.
קבוצות כן תחרותיות ללא מתאמנים: כאשר הקבוצה שלך תחרותית ללא מתאמנים, עדיין המצב שלך טוב כיוון שאתה לא צריך לשלב בין דאגה לאימון לדאגה לכושר. הדאגה היחידה שלך היא כושר/סיבולת/עונשין. חייב לציין שאין יותר מידי קבוצות כאלה בבאזר, רק המצליחות ביותר וגם הן מאמנות את השחקנים שלהן.
הייתי ממליץ על לא לעשות את זה בצורה רובוטית, אבל אם כן אז יש איזשהו פרוטוטייפ שהייתי הולך איתו:
לתת פותחים שני משחקים בשבוע לשחקנים הטובים שלך, ולפחות טובים לתת מחליפים ואז להשלים להם דקות במשחק הפחות חשוב.
קבוצות ללא מתאמנים זה באמת תחום אפור שתלוי מאוד בהגרלת המשחקים שהעונה הזאת נותנת.
קבוצות כן תחרותיות עם מתאמנים:נושא יותר בעייתי. ברמת העיקרון, הדרך לשמור על כושר + לאמן שחקנים צעירים היא לתת להם 48 דקות במשחק פחות חשוב בשבוע. אבל מה אם אתם רוצים לנצח את המשחק הזה? לצערי אין תשובה טובה לדבר כזה. הרבה מאמנים בוחרים לוותר לפעמים על משחקים, ויש כאלה שמנסים לתת 48 דקות ולקוות שהם מנצחים את המשחק הזה.
כאשר המתאמן צעיר שלא תורם למאמצי הקבוצה הייתי בוחר משחק פחות חשוב בשבוע, לתת לו/להם 48 דקות במשחק הזה ולקוות לטוב.
אם המתאמן עוזר למאמצי הקבוצה, הייתי משחק איתו 48 דקות במהלך השבוע, בדרך שבה הייתי ממליץ לקבוצות בלי מתאמנים לשחק רק פשוט ללכת איתו בעמדה שבא הוא מתאמן.
אני כבר אגיד שקשה לקחת 3 מתאמנים צעירים ובו זמנית להיאבק על תואר בליגת העל/ליגה 2.
רגע, אבל איך אני בכלל גורם לכל העניין הזה של הדקות לקרות?מאוד פשוט. בעמוד ההרכב למשחק יש אפשרות להגיד למאמן שיקפיד על סדר השחקנים בעמודת המחליפים. נוסף על כך, בעמודת העבירות יש להגיד למאמן לתת להם לשחק.
כך אתם מבטיחים שהמאמן עוקב אחרי ההוראות שלכם.
כדי לתת לשחקן 48 דקות, אתם צריכים לשים אותו בעמדה המבוקשת כפותח, מחליף ורזרבה. אם אתם רוצים ששחקן אחד ישחק 48 דקות, אתם צריכים שיהיו לכם 9 שחקנים בהרכב, שה8 האחרים משחקים כ4 פותחים וה4 האחרים גם מחליפים וגם רזרבות בהתאמה.
כך אתם מבטיחים שאם יש גארבג טיים, שחקן 10 בהרכב לא נכנס בטעות והורס לכם את הדקות.
אם אתם רוצים אימון 2 עמדות אז 8 שחקנים בהרכב, וכך הלאה.
אם אתם רוצים ששחקן ישחק מחליף ורזרבה, אתם לא חייבים 9 שחקנים בסגל.
וזהו בעיקרון, מקווה שעזרתי. אם יש משהו לא ברור, משהו חסר, משהו לא נכון, תרגישו חופשי להגיב ולתקן
מוסיף משהו שארבל כתב:
כמה דקות שבועיות כל קבוצת גיל צריכה לאימון מלא?
18-19: 45 דקות שבועיות.
20-26: 48 דקות שבועיות.
27+: 40 דקות שבועיות.
הערה: באפר מבדיל של דקה מוצב לכל קבוצות הגיל, כלומר 44 דקות מספיקות גם לקבוצת הגיל 18-19.
Last edited by Miro231 (Trainer of Andy Zadok, 2x World Champion) at 10/2/2023 12:03:38 PM