вибачаюся що без вчасних оглядів останніх двох ігор. щось в мене не було сил їх писати...
це були два схожих матча. в естонії та колумбії схожі склади: доволі сильні великі, до 53к зарплатні, і не самі погані малі, принаймні за зарплатнею кращі за наших. в нас павлюк без форми, мельник був травмований/без форми. тобто весь атакуючий потенціал що залишався - це крівцун. великі що залишалися (і які також не усі були у гарній формі) це такі, що атаку на них не побудуєшь. хоча, якщо змусити їх атакувати данками, то все можливо. які були варіанти:
1) зіграти легким складом як проти марокко. але без павлюка та мельника склад виходе дуже слабкий, та й я очікував 3-2 принаймні від естонії.
2) пейшн через крівцуна. але як я вже казав, я очікував 3-2 принаймні від естонії.
3) спробувати зіграти від захисту через блоки наших великих. велика вірогідність що як естонія, так і колумбія зіграють щось внутрішнє, тому такий варіант має рацію. він у був обраний на обидів гри
а в атаці спробувати щось, щоб великі атакували данками. почергово були опробувані прінстон та під щит
захист спрацював. 39 блоків за дві гри, 74 очка набирали суперники в середньому. а ось в атаці...
при прінстоні першою опцією були ЛФи. і якщо в товарці вони атакували з гарним відсотком, то проти естонії... 4/26... ок, я не очікував 50%+, але хочаб у 2 рази краще ніж сталося. особливо від чернюка. крівцун зіграв гарно, але недостатньо активно. великі забили 4/14, що також у плюс не запишешь.
при під щит відсоток набагато краще, 35% проти 27%. але набрали ненабагато більше ) великі забили 12/28, вже краще, але все ще далеко від бажаного. ну і в цілому виділити нікого не можна. в колумбії склад меньш глибокий ніж в естонії, тому запас відігра значно краще. ну і в нас був шанс на перемогу. за 0:51 після влучного кидка чернюка ми вели +1. після цього було перехоплення (портвенко) зі швидкою атакою (фейспалм). чернюк пробив мимо, але на ньому зфолили і він змазав двічі (хник). після цього замість блоку портвенко сфолив і колумбія вийшла вперед. потім наша втрата, фол і два кидки мимо (!), але підбор в нападі, фол і 1/2. останній кидок був на перемогу, триочковий, але проти 3-2... залишалася 1 секунда, наше володіння, але замість кидка втрата. ця хвилина повністю описує нашу атаку в цих двох іграх... нажаль
вгадайка проти естонії. в останні хвилини здалося що вони можуть зіграти щось зовнішнє, згадуючи нашу гру попереднього сезону, але так, це була помилка. в нас все рівно було 3-2 тому навіть без вгадайки це був би плюс для нас. але вгадайка не вплинула не результат. від колумбії же я не очікував нормалу, бо в них календар непростий після нас. але в нас-то він простий і можна було перестрахуватися ((