BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
323897.4 in reply to 323897.3
Date: 6/14/2024 2:33:05 PM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11731173
Second Team:
Jirkov
Taky všechny zdravím,

nejprve jsem chtěl ještě pár dalších hodin počkat s finálním rozhodnutím, ale tuším, že už se nic zásadního nestane a popravdě ani nevím, jestli by mě potěšilo, kdyby se teď na poslední chvíli přihlásil některý z těch zkušenějších manažerů, aniž to v předchozích týdnech či aspoň dnech avizoval a nikdo takový není. Proto jsem se rozhodl znovu poosmé v řadě a celkově popatnácté ucházet se o post trenéra české NT.
Zároveň bych chtěl na všechny apelovat, aby už nyní začali pomalu uvažovat o volbách za 2, resp. za 4 sezóny. Za 2 sezóny si myslím, že ještě nastane přirozená obměna těch hráčů, kteří v NT skončí, za 4 sezóny bude silná sestava podkošových hráčů, ale na perimetru a SF to bude stát na pár hráčích a to nevím, jestli bude v porovnáním s ostatními NT v Evropě stačit. Rovnou jsem to časově spočítal, jak to vychází, aby potenciální kandidáti věděli, o jaké období se jedná:
Sezóna 67 ME - základní skupina od 6.1.2025 - 17.2.2025, finále 31.3.2025
Sezóna 69 ME - základní skupina od 21.7.2025 - 1.9.2025, finále 13.10.2025
Rád bych dal šanci i jiným manažerům, aby ukázali, co s tím kádrem, který jsme společnými silami vytrénovali, dokáží uhrát. A nepochybuji, že tu jsou manažeři, který by z toho týmu dokázali vymáčknout lepší výkony než já.

Vím, že máme letos 2 pěkné drafty, legendy, zejména Kučera na trhu je absolutní bomba, Ulrich trochu překvapivě dnes přestoupil do českého týmu, manažera jsem oslovil, ale zatím nemám odpověď. Popravdě řečeno, z toho okruhu manažerů, kteří spolehlivě trénují pro NT, zatím nevidím dostatek, abychom rozjeli novou generaci v dostatečném počtu kvalitně trénovaných hráčů. Postavit generaci okolo 2 hráčů ATG by ale rozhodně dávalo smysl, přesto jsem zatím skeptický.

Pokud ve volbách, přes tuhle kandidaturu odkládanou na poslední chvíli, svoji pozici obhájím, rozhodně se pokusím o co nejlepší výsledek na ME, všichni už vědí, že hranice neúspěchu pro mne je nepostup ze skupiny. Skupinu nemáme vůbec lehkou, jasným favoritem je Izrael a doufám, že v souboji s Bosnou a Srbskem promluvíme hodně do boje o druhé místo. Izrael za posledních 10 sezón získal na ME a MS 9 medailí, předtím za celou dobu jen 1, poslední 2 ME v základních skupinách nepoznal, jak chutná prohra. Bosna skončila na MS loni 11., Srbsko bylo ve finále ME v sezóně 61, ale od té doby spousta hráčů skončila a minule podobně jako my nepostoupilo ze skupiny. Favority ve vzájemných zápasech může potrápit i Holandsko a Gruzie, i když nepředpokládám, že by přímo promluvili do boje o 2. pozici. Holandsko od stříbra na MS v sezóně 52 výrazně vyklidilo pozice a poslední 2 ME nepostoupilo ze skupiny.

Pokud by měl zájem, rád navážu spolupráci s protikandidátem Flesh4beast, mohl by se postupně věnovat třeba skautingu té mladší generace, i když je otázka kdy a v jakém režimu její trénink rozjedeme. S ohledem na stav naší komunity bych třeba uvažoval o tom, zda by nebylo lepší podpořit nějaký projekt, který by mohl vést k úspěchu na poli U21. Kde jeden projekt trvá max. 4 sezóny a když se na něm něco nepovede, dá se rychle a třeba i s úpravami opakovat znovu. Na poli NT, když se něco nepovede, mít připraven znovu silný tým trvá proklatě dlouho, vemte si, že Weisshauptovou první sezónou tréninku po draftu byla sezóna 50 a nyní v sezóně 65 na ME bude jako kariéra vrcholit. 6.6.2020 odehrál po draftu první zápas, to jsou více než 4 roky reálného života.