BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > kapandı

kapandı (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
88158.4 in reply to 88158.3
Date: 5/3/2009 10:56:58 AM
Overall Posts Rated:
4141
ben,eaglesight hocamın dediğine katılıyorum.kriterlerin,güzel ayarlanabilirse işe yarayabileceğini düşünüyorum..yani aslında daha güzeli 2 uygulama birden de yapılabilir..
yani eaglesight hocamın dediği gibi asgari özellikler yazılıp sonra onun yanında toplam asgari değer yazılabilir..
yani eaglesight hocamın örneğine ekleme yaparak şöyle örnek göstereyim..

Birebir Asgari Özellikler:uş 10 şm 6 dd 9 tt 8 ts 8 p 7 iş 2 id 4 r 4 b 2 k 6 sa 8
İlk 6 Özellik için Asgari Değer Toplamı:52

böyle bir uygulama,başarıya ulaşabilir görüşündeyim...

This Post:
00
88158.5 in reply to 88158.3
Date: 5/3/2009 11:36:25 AM
Overall Posts Rated:
3434
bence bu başlıkta tartışabiliriz fakat benim önerim bu başlığın kırmızı açılması ve kriterlerden hariç mesaj yazılmaması böylece forumlarda kriterleri aramak zorunda kalmayız

sayısal değerler pek önem taşımıyor demişsiniz ben buna katılmıyorum eğer ok mevkiisi için

tt+ts+dd+uş+şm+p = 50 şeklinde bir kriter yapılırsa evet bu hiç bir anlam taşımaz fakat

ok savunmacı = dd*4 + id*3 + p*3 + tt*2 + uş*1 + şm*1 + ts*1 + r*0.5 = en az 80

ok skorer = dd*2 + id*1 + p*2 + tt*2 + uş*4 + şm*3.5 + ts*3 + iş*3 + sa*2 = en az 80

ok normal = dd*2 + id*1 + p*2 + tt*2 + uş*2 + şm*2 + iş*1 + sa*1 + = en az 80

şeklinde katsayıları mt hocasının belirleyeceği bir kriter oluşturulursa çok faydalı olacağını düşünüyorum her mevkii için bu kriterler belirlendiğinde rakibe göre zaafımızın olmadığı bir kadroyla sahaya çıkabiliriz örnek olarak mesela rakibimizin en skorer oyuncuları ok ve kf pozisyonunda oynuyorsa saunmasının zayıf yönüde şg ve uf pozisyonunda oynuyorsa kadro oluştururken türkiyenin en iyi savunma oyuncusunu bunların karşısına koyabilir şg ve uf pozisyonunada en skorer oyuncularımızı koyabiliriz böyle bir uygulama yapılırsa en azından nasıl oyuncularla oynadığımızı görmüş oluruz ve mt hocalarımızın başarılı veya başarısız olduğu hakkında bilgimiz olur şu anda sadece maç istatistiklerine bakarak eleştiri veya tebrik etmek pek gerçekçi olmuyor çünkü mt hocaları hariç hangi oyuncularla ve nasıl kadrolarla sahaya çıktığımız hakkında kimsenin bilgisi yok böyle kriterlerin hazırlanması belki çok zaman alır ama ilersi için çok faydalı olacağını düşünüyorum en azından mt hocalarının basketbol anlayışıyla ilgili de bilgi sahibi olabiliriz mesela ben kendi adıma sadece mt hocasının kriterlerine bakarak seçimlerde oy kullanabilirim :)

herkesin düşünceleri farklıdır tabi ama benim için bu oyundaki en önemli şey rakibe göre kadro seçimidir benim görüşlerim bu yönde biraz uzun oldu galiba :)

This Post:
00
88158.7 in reply to 88158.6
Date: 5/3/2009 12:42:05 PM
Overall Posts Rated:
227227
bir dahaki seçimde de cihanı seçeriz olur biter :) ya hocam senin söledikleirnd ehak payıda var ama elimizde bir kriter olması şart çoğu yeni kullanıcı sadece şuta yükelniyor yada gereksiz( tamamiyle demek istemedim ) özellik için boşa zaman harcıyor mesela ben doğukan yada doğuşun neden MT ye giremediğini nasıl ögreneceğim ( nedenler : tek mevki , içeir zayıf .. vs vs ) bunu bilmek isterim ha MT hocasının sistmei bana uymazsa zaten kendime göre oyuncu yetiştiririm uyan uyar uymayan zorlama yok bence bunlar olmalı

This Post:
00
88158.8 in reply to 88158.6
Date: 5/3/2009 2:19:26 PM
Overall Posts Rated:
3434
hacam her gelen mt antrenörü farklı düşünebilir tabi ama kesin olan bişey varki her mevkii için bir savunmacı ve bir skorer mt takım kadrosunda olmak zorunda bu benim düşüncem belki ama çoğu kişininde böle olması gerektiğini düşünüyordur. mesela rakip takımın ok su lebron gibi içerden ve dışardan mükemmel hucum ediyorsa mesela içerden şut olağanüstü dışardan şut olağanüstü top tutma ve top sürme olağanüstü böle bir oyuncuyu biz hangi adamla savunacağız? ben milli takımda iç ve dış defansı olağanüstü olan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum fakat böle oyuncuların mt a girebileceği bir kriter yapılırsa savunmacı yetiştiren bir çok kullanıcı olacağını düşünüyorum iyi seçilmiş bir kadro ile kendimizden çok daha güçlü takımlarıda çok daha fazla şansımız olacağı kesin yinede karar tabiki mt takım antrenörlerinin

This Post:
00
88158.9 in reply to 88158.8
Date: 5/3/2009 2:52:43 PM
Overall Posts Rated:
4343
ii güzel demişsinde hocam sadece savunma veya sadece hücum eden oyuncunun mt da işi ne her ikisinide yapabilmeli ki bi işe yarasın.Örneğin bi oyunkurucu sadece pas atıp savunma yapmamalı gerektinde takımın skor yükünüde çekebilmeli.

This Post:
00
88158.10 in reply to 88158.9
Date: 5/3/2009 3:18:28 PM
Overall Posts Rated:
227227
hocam fikrin ayrı olabilir ama şöle düşün serkan hocayla benim düşüncem şu iki tip ok olur biri savunmada geçilmez biri hücumda durdurulamaz o yüzden tek yöne ağırlıkla bu tip adamları yapabilirz hem hücumcu hemde savunmacı olursa 1/2 bir oyuncumuz olur.

This Post:
00
88158.11 in reply to 88158.10
Date: 5/3/2009 3:26:13 PM
Overall Posts Rated:
4343
peki rakibimizin bi italya oldunu düşünelim neye göre savunmacıları oynatcas dış mı iç mi ?

This Post:
00
88158.12 in reply to 88158.2
Date: 5/3/2009 3:29:03 PM
Overall Posts Rated:
88
Tek yönlü oyuncu geliştirmek belki takım düzeyinde katkı sağlıyor ancak milli takımlar düzeyinde hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum, milli takımlarda hem savunma yapabilen gerektiğinde hücumda da iyi işler yapabilen oyuncular olması daha önemli.
Basit bir örnek vereyim Songür Olça' nın şutunun ne kadar yüksek olduğunu özelliklerini kimse görmesede bilmeyen yok, bu sezon gruplardaki U21 İzlanda ile yaptığımız maça bir bakmanızı tavsiye ederim nasıl bir yüzdeyle oynamış yani şutu olan bir oyuncu birazcık iyi bir savunma karşısında bocalıyor ve savunmacı bir oyuncu ise miili takımlar düzeyinde savunmalar zaten iyi olduğundan güçlü bir rakip karşısında yokları oynuyor.
Tabii ki eğer çoğunluk bir değer yayınlanmalı derse birtakım şeyler yazar çizeriz ancak milli takımlar seviyesinde ne sadece savunma yapan nede sadece hücum yapan oyuncularla başarı gelmeyeceği inancındayım.
3 sezonluk milli takımlar tecrübem benim bu şekilde düşünmemi sağladı...

This Post:
00
88158.14 in reply to 88158.13
Date: 5/3/2009 7:02:25 PM
Overall Posts Rated:
3434
hocam diğer kullanıcılara haksızlık olmasın diye oyuncu özellikleri gizli diyorsunuz ben buna anlam veremiyorum sonuçta milli takım hocaları bütün takımlardaki bütün oyuncuları görebiliyorlar bu haksızlık değilmi? benim oynadığım menegerlik oyunlarında mt hocalarıda oyuncu özelliklerini göremiyor böyle olsa anlarım ama şu anki sistemde zaten haksızlık var.

ben buzzerbeater ın maç motorunun gerçeğe çok yakın olduğunu düşünüyorum buzzerde 6. sezonum 20 yıldırda basketbolu iyi şekilde takip ederim bu oyundada gerçektede 5 skorer ile başarılı olunmuyor. gerçek nba de hatırladığım son 20 yılda sadece 3 sezon önce detroit takımı bir başarı sağlamıştı 5 skorer ile oynayarak onun dışında ben hatırlamıyorum. bu oyundada hiçbir zaman kendi takımım için 3 skorerden fazla oyuncu ile oynamadım şu anda 2. ligde çoğu takımın ilk 5 ine giremeyecek ok ve şg lar ile 3-4 sezondur tbl de mücadele ediyorum gayet de iyi oynuyorlar hatta berbat uş, berbat iş, işe yaramaz şm i olan oyunkurucum 15 de 12 gibi istatistikler çıkarabiliyor bunun nedeni rakibin defansının düşük olması değil uf imi içerde dışarda durduramayıp ikili sıkıştırma yapmaları maç içersinde bunu çok kez görüyorum istatistiklere bakıldığında ok maçı kazandırmış gözüküyor fakat esas maçı kazandıran uf in karşısındaki savunmacının ona karşı zayıf kalması sadece istatistiklere bakmak çok yanıltıcıdır. neyse bunlar benim görüşüm eğer mt antrenörü detroit gibi 5 skorerli bir takım oluşturmak istiyorsa bunada saygı duyarım ama iddiamında arkasındayım bizim takımımız keskin 2 skoreri olan bizden güçlü hiç bir takıma karşı şansı olmaz

Advertisement